GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση του Ερντογάν με τους Κούρδους βουλευτές του

Το κουρδικό ζήτημα τέθηκε επί τάπητος σε συνάντηση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους Κούρδους βουλευτές του κυ...

Το κουρδικό ζήτημα τέθηκε επί τάπητος σε συνάντηση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους Κούρδους βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).
Οι Κούρδοι βουλευτές του AKP εξέφρασαν την ικανοποίησή τους στον Ερντογάν για το το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα έχει χαλαρώσει το τελευταίο διάστημα την πίεση για την άρση της ασυλίας των βουλευτών του του κουρδικού κόμματος BDP, επισημαίνοντας ότι η σκληρή γραμμή του παρελθόντος το ευνόησε παρά το έβλαψε.
Οι Κούρδοι βουλευτές του AKP κάλεσαν επίσης τον Τούρκο πρωθυπουργό «να χαμηλώσει τους τόνους και να σταματήσει να προσβάλλει τους Κούρδους».
Οι βουλευτές τόνισαν ιδιαίτερα τη ανάγκη να προχωρήσει η διαδικασία εκδημοκρατισμού χωρίς καθυστερήσεις και να θεσπιστεί η χρήση και της κουρδικής γλώσσας στις δημόσιες υπηρεσίες.
Ο Ερντογάν ζήτησε από τους Κούρδους βουλευτές του να συντονιστούν με την επίσημη κομματική πολιτική στο θέμα της χρήσης της κουρδικής γλώσσας και τους είπε ότι θα πρέπει να αποφεύγουν εκφράσεις όπως «Κουρδικό ζήτημα», ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην κατάρτιση ενός νέου «οδικού χάρτη» για την αναδιάρθρωση της ευαίσθητης περιοχής στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση