GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προγραμματική σύμβαση με το ΥΠΕΚΑ για να επιτραπεί η επισκεψιμότητα στη νησίδα Θοδωρού

Την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Χανίων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) για...


Την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Χανίων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) για τη βελτίωση των υποδομών και την έναρξη της επισκεψιμότητας στη νησίδα των Θοδωρού, πρόκειται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο (ΔΣ) Χανίων στην ερχόμενη συνεδρίαση του, τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012.
Το εν λόγω θέμα, είναι το πρώτο στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου και όπως τονίζει ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης «η Δημοτική Αρχή των Χανίων, σε συνέχεια της συνεργασίας που είχε το προηγούμενο διάστημα με τη Δ/νση Δασών Χανίων, προχωράει στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, για την εκτέλεση των αναγκαίων εργασιών, που θα καταστήσουν δυνατή την επισκεψιμότητα της νησίδας» συμπληρώνοντας πως «έχει πλέον καταστεί σαφές ότι η επισκεψιμότητα της νησίδας Θοδωρού θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη, τόσο ως προς την ανάδειξη και την προστασία του εν λόγω περιβαλλοντικά αξιόλογου χώρου όσο και ως προς την ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος, γι’ αυτό προσπαθούμε και εμείς ως Δημοτική Αρχή να συμβάλλουμε προς αυτή τη κατεύθυνση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Τα έργα και οι παρεμβάσεις που πρόκειται να εκτελεστούν στη νησίδα Θοδωρού από το Δήμο Χανίων – με ίδιους πόρους αυτού – περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:
• την τοποθέτηση σκιαδίου και τη διαμόρφωση χώρου υποδοχής επισκεπτών
• τη διαμόρφωση μονοπατιού επισκεπτών και την τοποθέτηση κατάλληλων σημάνσεων
• τον καθορισμό και την υλοποίηση βασικών μέτρων πυροπροστασίας
• την κατασκευή στοιχειωδών υποδομών στη νησίδα (π.χ. κάδων απορριμμάτων, τουαλετών, κα.)
• τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου υφιστάμενης εκκλησίας.
Πηγή: flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση