GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αιματηρή επίθεση κοντά σε τζαμί στο Ναϊρόμπι

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με χειροβομβίδα που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα κοντά σε τέμενος στο Ναϊρόμπι, σύμφων...

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με χειροβομβίδα που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα κοντά σε τέμενος στο Ναϊρόμπι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της αστυνομίας.
«Δύο ακόμη άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο, ο απολογισμός στο εξής είναι πέντε νεκροί. Έξι τραυματίες παραμένουν στο νοσοκομείο», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας του Ναϊρόμπι Μόσες Νιασκουάμα.
Η αστυνομία και ο Ερυθρός Σταυρός είχαν αναφέρει τρεις νεκρούς τη νύχτα, μετά τη ρίψη χειροβομβίδας εναντίον πιστών κατά την έξοδό τους από ένα τζαμί της συνοικίας, της οποίας η πλειοψηφία των κατοίκων είναι σομαλικής καταγωγής.
Στην ίδια συνοικία βομβιστική επίθεση την Τετάρτη προκάλεσε το θάνατο ενός ανθρώπου και τον βαρύ τραυματισμό ενός ακόμη.
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο στην ίδια συνοικία το Νοέμβριο.
Μετά την ένταξη του στρατού της στις δυνάμεις της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία, η Κένυα είναι στόχος σειράς επιθέσεων που αποδίδονται στους σομαλούς ισλαμιστές σεμπάμπ. Οι σεμπάμπ δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη για καμιά από τις επιθέσεις αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση