GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένας χρόνος λειτουργίας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δ. Ιεράπετρας

Η επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Ιεράπετρας με αφορμή τον ένα χρόνο λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου καλεί τους...

Η επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Ιεράπετρας με αφορμή τον ένα χρόνο λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου καλεί τους δημότες να προσφέρουν σε συνανθρώπους μας, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Η ανακοίνωση αναλυτικά:
»Ο Δήμος Ιεράπετρας ανέλαβε την ίδρυση και λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, με γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη και την υποστήριξη των συνανθρώπων μας, που έχουν άμεσα ανάγκη. Τα θεμελιακά βήματά μας στηρίχτηκαν και στηρίζονται σε τρεις βασικούς άξονες:
1. Στην ενημέρωση όλων των Κοινωνικών φορέων.
2. Στη διασφάλιση της αντικειμενικής αξιολόγησης και της σωστής επιλογής των δικαιούχων από ειδική επιστημονική επιτροπή ,που εκτός από τα σχετικά δικαιολογητικά ,κάνει και έκθεση κοινωνικής έρευνας για κάθε υποψήφιο.
3. Στη συνεργασία μας με τους Κοινωνικούς Φορείς και ειδικά με τον Ερυθρό Σταυρό.
Τοπικές Αρχές, Ερυθρός Σταυρός και όλοι οι Κοινωνικοί Φορείς, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Δημοπρατήρια, αρτοποιεία, κρεοπωλεία, επιχειρήσεις , ευαισθητοποιημένοι Δημότες από τις Δημοτικές Ενότητες Ιεράπετρας και Μακρύ Γιαλού, συνεργαζόμαστε, προσφέρουμε και δημιουργικά δρούμε, γιατί όλοι μαζί προχωρούμε συντεταγμένα στηρίζοντας το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας. Σήμερα, μετά από ένα χρόνο λειτουργίας, εξυπηρετούνται 114 οικογένειες
Ελάτε, κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 8.00΄π.μ.-2.30 μ.μ. και 5.00-7.00 μ.μ., στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στην οδό Νικηφόρου Φωκά 20 , στο παλιό κτήριο της Ένωσης, πίσω από τον Ο.Τ.Ε.
Φέρετε μαζί σας την αγάπη, την ανθρωπιά , την ελπίδα, την αισιοδοξία, την αλληλεγγύη και να βρεθούμε πιο κοντά σε συνανθρώπους μας, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ελάτε και κρατάτε μαζί σας, οτιδήποτε είναι χρήσιμο και επιθυμείτε να προσφέρετε για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη (λάδι, γάλα, πατάτες, όσπρια, κηπευτικά, ενδύματα, παιχνίδια, είδη οικιακής χρήσης σε καλή κατάσταση κλπ).
Θέλοντας να διευρύνουμε την υποστήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, παράλληλα με την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, προετοιμάζουμε και την δημιουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, προκειμένου να στηρίξουμε από κοινού με τους χορηγούς μας, τους άπορους συμπολίτες μας.
Στην προσπάθεια αυτή ξεκινήσαμε με τα παιδιά των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου και σχεδιάζουμε με περισσότερους εθελοντές να καλύψουμε ακόμη περισσότερα παιδιά.
Παράλληλα προχωρούμε σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του ψηφιακού αναλφαβητισμού για τα παιδιά, που δεν έχουν την πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που αποτελούν στις μέρες μας απαραίτητο εργαλείο για τη γνώση και την επικοινωνία.
Εξασφαλίσαμε και ήδη ετοιμάσαμε μία αίθουσα στο χώρο μας, όπου θα λειτουργήσουν σύντομα ηλεκτρονικοί υπολογιστές με τη χορηγία μεγάλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Έτσι τα παιδιά των δικαιούχων του Κ.Π. αλλά και των άλλων ευπαθών ομάδων, θα μπορέσουν να εξοικειωθούν στις νέες τεχνολογίες με τη βοήθεια εθελοντών εκπ/τών της Πληροφορικής και φοιτητών του Τ.Ε.Ι. Ιεράπετρας.
Επίσης σε συνεργασία με τους παιδικούς σταθμούς, από την αρχή του νέου έτους , έχουμε εξασφαλίσει συσσίτιο τις εργάσιμες ημέρες για είκοσι πέντε (25) άτομα, εξυπηρετώντας συνανθρώπους μας που είναι κοινωνικά αποκλεισμένοι ή δεν έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν.
Όλοι όσοι αγκάλιασαν και βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο, μπορούν τώρα να καμαρώνουν και να αισθάνονται υπερήφανοι, γιατί η συνεισφορά τους έπιασε τόπο.
Αφού σας ευχαριστήσουμε για μια ακόμα φορά για τη μέχρι σήμερα συμπαράστασή σας στη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας, σας ενημερώνουμε ότι η συνδρομή σας θα είναι και πάλι πολύτιμη, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων , κατά τις οποίες θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τις αυξημένες ανάγκες άπορων συνδημοτών μας, λόγω των αγίων ημερών.
«Ας μην αφήσουμε κανένα δίπλα μας να στερείται τα απαραίτητα».
Για τη συμπαράστασή σας, σας ευχαριστούμε και πάλι θερμά και σας ευχόμαστε «ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ».» Πηγή: flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση