GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νοβότνι: Για πέμπτη συνεχή χρονιά σε ύφεση η Ελλάδα

Καμπανάκι κινδύνου για την δραματική κατάσταση της οικονομίας χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, η οποία συρρικνώθηκε σε όλες τις χώρες της περ...

Καμπανάκι κινδύνου για την δραματική κατάσταση της οικονομίας χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, η οποία συρρικνώθηκε σε όλες τις χώρες της περιοχής το 2012, κρούει ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας, και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Εβαλντ Νοβότνι.
Σε διάλεξή του στη Βιέννη, ο Νοβότνι εξέφρασε φόβους ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί και το 2013, αναφέροντας ως παράδειγμα την Ελλάδα, η οποία, όπως επισήμανε, θα βρίσκεται και το 2013σε ύφεση, για πέμπτη στη σειρά χρονιά, ενώ παρατήρησε, πως ακόμη και η Γαλλία βρίσκεται ίσως κοντά στη στασιμότητα.
Προειδοποίησε δε, ότι δεν πρέπει να εξαρτηθεί το μέλλον του ευρώ από το θέμα μιας Πολιτικής Ενωσης στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πίσω από όλες τις μεταρρυθμίσεις για την επίκαιρη αντιμετώπιση της κρίσης προβάλει το ερώτημα, κατά πόσο αυτό είναι πραγματοποιήσιμο στο παρόν δίκτυο των ευρωπαϊκών συνθηκών, ενώ είναι σε όλους γνωστό, πόσο δύσκολες και μακροπρόθεσμες είναι οι πολιτικές αλλαγές σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση