GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Καταρτίζουμε πρόταση για την αναμόρφωση του Επιμελητηριακού θεσμού»

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την πράξη ν...

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιοποίησε, χθες, το υπουργείο Ανάπτυξης και η οποία περιλαμβάνει ρύθμιση και για την μη υποχρεωτικότητα εγγραφής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια από την 1η Ιανουαρίου του 2015, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η επιμελητηριακή κοινότητα έχει και νου και γνώση. Αντιλαμβάνεται τα σημεία των καιρών και ήδη καταρτίζει ολοκληρωμένη πρόταση για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του Επιμελητηριακού θεσμού. Δυστυχώς κάποιοι προτρέχουν και ανακοινώνουν αποσπασματικά και απαίδευτα μέτρα που κάνουν άνω κάτω την αγορά χωρίς λόγο και αιτία και μάλιστα στη σημερινή εξαιρετικά αρνητική συγκυρία για τις επιχειρήσεις.
Ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, πριν από μερικούς μήνες είχε κάνει λόγο για “γονατογραφήματα”. Κάποιοι από τους υπουργούς της κυβέρνησής του, φαίνεται ότι έχουν ξεχάσει τις αιτιάσεις αυτές.
Και αντί να ασχολούνται με τα μείζονα προβλήματα που απασχολούν την οικονομία και την αγορά, αναλώνονται με τα ήσσονα ή ακόμη χειρότερα με ζητήματα που ενδιαφέρουν ολίγους και ισχυρούς. Με επικοινωνιακά τεχνάσματα προσπαθούν να επιδείξουν έργο. Η πραγματικότητα, όμως, δυστυχώς τους διαψεύδει και τους ξεγυμνώνει.
Την περίοδο αυτή, που η αγορά ταλανίζεται από την παντελή έλλειψη ρευστότητας, το πάγωμα της απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων, το παραεμπόριο, τις αθέμιτες πρακτικές πολυεθνικών, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ασχολείται με την υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια, ως αυτό να είναι το μείζον πρόβλημα για την έλλειψη ανταγωνιστικότητας.
Και μάλιστα σπεύδει να ανακοινώσει μέτρα, δυο και πλέον χρόνια νωρίτερα από την υποχρέωση υλοποίησης τους, απλά προς ικανοποίηση των εμπνευστών τους, χωρίς να υπάρχει απολύτως κανένας σχεδιασμός και μελέτη για την εξυπηρέτηση των εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων.
Προφανώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης θέλει εσκεμμένα να αγνοεί ότι σήμερα τα Επιμελητήρια προσφέρουν σημαντικές και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στις επιχειρήσεις μέλη τους, με μια ετήσια συνδρομή που κυμαίνεται από 50 έως 420 ευρώ για την συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων.
Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, σε καμία περίπτωση δεν αρνείται ότι πρέπει να υπάρξει αναμόρφωση της λειτουργιάς των Επιμελητήριων, ώστε να αναβαθμιστούν οι προσφερόμενες προς τα μέλη τους υπηρεσίες. Για αυτό και έχει ξεκινήσει την κατάρτιση ολοκληρωμένης και εμπεριστατωμένης πρότασης, σε απάντηση του “γονατογραφήματος” του υπουργείου Ανάπτυξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση