GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη λίστα των φυσικών προσώπων μεγάλου πλούτου

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ως προς την ενδεχόμενη τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων που αφορούν στη διαρροή απόρρητων φορο...

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ως προς την ενδεχόμενη τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων που αφορούν στη διαρροή απόρρητων φορολογικών στοιχείων 1.700 περίπου ατόμων τα οποία δημοσιεύονται στον σημερινό Τύπου διέταξε ο υφυπουργούς Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης.
Ο υφυπουργός ζήτησε ακόμη να γίνει ο προσδιορισμός των προσώπων που τυχόν ευθύνονται, καθώς και η διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες αυτά έχουν τυχόν τελεσθεί.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών τον Απρίλιο 2011 με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών συστάθηκαν 49 ειδικά συνεργεία ελέγχου 1.750 φυσικών προσώπων μεγάλου πλούτου, στα οποία υπηρετούσαν 98 ελεγκτές, 17 προϊστάμενοι και η έδρα τους βρισκόταν σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.
Λόγω των σοβαρών προβλημάτων που παρατηρήθηκαν ως προς το χρόνο ολοκλήρωσης των ελέγχων των υποθέσεων αυτών και προκειμένου να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία, έχει ήδη ανατεθεί, από τις 11 Οκτωβρίου 2012 ο έλεγχος των εκκρεμών υποθέσεων στα Διαπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη συγκέντρωση των ελέγχων, την επίσπευσή τους και τη βεβαίωση των αντιστοιχούντων φόρων.
Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, με τον τρόπο αυτό καθίσταται δυνατός ο καλύτερος συντονισμός και η ταχύτερη δυνατή επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος.
Σημειώνεται ότι ο έλεγχος των εκκρεμών υποθέσεων συνεχίζεται χωρίς καμία διακοπή και έχει ανατεθεί στους ίδιους ελεγκτές που απασχολούνταν στα ειδικά συνεργεία, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωσή του χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις. Επιπροσθέτως τα συνεργεία αυτά ενισχύθηκαν με πενήντα άτομα από 8 Νοεμβρίου 2012 με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση