GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολύ κοντά σε συμφωνία για την τραπεζική εποπτεία

Πολύ κοντά σε μια συμφωνία για τη δημιουργία του εποπτικού μηχανισμού των ευρωπαϊκών τραπεζών, κάτι που θα μπορούσε να γίνει ακόμη και σ...

Πολύ κοντά σε μια συμφωνία για τη δημιουργία του εποπτικού μηχανισμού των ευρωπαϊκών τραπεζών, κάτι που θα μπορούσε να γίνει ακόμη και σήμερα το βράδυ, βρίσκονται οι 27 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γάλλος υπουργός Πιερ Μοσκοβισί, διαβεβαιώνοντας ότι οι διαφωνίες μεταξύ Βερολίνου και Παρισίων έχουν ελαχιστοποιηθεί.
«Οι παράμετροι μιας συμφωνίας υφίστανται, μια συμφωνία είναι σε απόσταση αναπνοής», εκτίμησε ο ίδιος, εκφράζοντας την ελπίδα να ολοκληρωθούν σήμερα οι συζητήσεις, χωρίς να χρειαστεί να συγκληθεί εκ νέου το ECOFIN.
«Εργαστήκαμε ενεργά τις τελευταίες ημέρες για να προσεγγίσουμε τη θέση μας με αυτήν της Γερμανίας. Έχουμε προσεγγίσει πολύ τις απόψεις μας», πρόσθεσε.
Εδώ και μήνες Παρίσι και Βερολίνο διαφωνούν για το τι είδους αρμοδιότητες θα έχει ο εποπτικός μηχανισμός των τραπεζών της Ε.Ε., με τη Γαλλία να επιμένει ότι θα πρέπει να επιβλέπει όλες τις τράπεζες ανεξαρτήτως μεγέθους.
Η Γερμανία από την πλευρά της θέλει να τεθούν υπό την εποπτεία του μόνο οι μεγαλύτερες εξ αυτών.

1 σχόλιο

  1. Τέτοια καγκούρια είναι στη ΝΔ...
    Βλέποντας ότι η ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταποντίζονται εκλογικά, σκέφτηκαν να διαλύσουν με αποστοσίες τους ΑΝΕΛ, ώστε να μη μπορεί να σχηματιστεί αντιμνημονιακή κυβέρνηση και να διαλυθεί φορολογικά η ελληνική κοινωνία.Θα προσπαθήσουν να κάνουν το ίδιο και με άλλα κόμματα, αλλά είναι τόσο βλάκες ώστε δεν καταλαβαίνουν ότι οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ δεν θα ακολουθήαουν τους κωλοτούμπες βουλευτές τύπου Μαρκόπουλου και λοιπά, αλλά θα πάνε μαζικά ή στο Σύριζα ή στη Χρυσή Αυγή και θα τους ενισχύσουν ακόμα περισσότερο. Το φορολογικό, διαλυομένων των ΑΝΕΛ, θα οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους και νεόπτωχους απευθείας στο Σύριζα και στη Χρυσή Αυγή, που θα πιάσουν ανέλπιστα μεγάλα ποσοστά. Φυσικά η ΝΔ δεν θα μπορέσει ούτε το 1/3 των βουλευτών της να εκλέξει στις επόμενες εκλογές και θα έχει τη τύχη του ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση