GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βιομηχανία ταριχεύσεων στα νεκροτομεία εντόπισε το ΣΔΟΕ

Παράνομες ταριχεύσεις, δωροδοκίες, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος είναι μερικά από τα αδικήματα που διερευνά το ΣΔΟΕ στα νεκροτομ...

Παράνομες ταριχεύσεις, δωροδοκίες, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος είναι μερικά από τα αδικήματα που διερευνά το ΣΔΟΕ στα νεκροτομεία της χώρας με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.
Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αν και ξεκίνησε από το Νεκροτομείο Αθηνών έχει επεκταθεί σε όλη τη χώρα, καθώς υπάρχει πλήθος καταγγελιών για ενέργειες που οδηγούν σε παράνομο πλουτισμό. Έχουν ήδη ανοίξει τραπεζικοί λογαριασμοί υπαλλήλων αλλά και ιδιωτών που φέρονται να έχουν λάβει φακελάκια για διάφορες εξυπηρετήσεις, όπως για παράδειγμα για ταριχεύσεις που θεωρούνται παράνομες.
Η δικαστική έρευνα ξεκίνησε μετά από έγγραφη καταγγελία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, που έκανε λόγο για την παρουσία ιδιωτών που εκτελούσαν χρέη νεκροτόμου στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας, μέσα στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Ακολούθησε η έρευνα του ΣΔΟΕ, όπου μεταξύ άλλων κατατέθηκε ότι ιδιοκτήτης γραφείου τελετών έδωσε μίζα 180 ευρώ σε υπάλληλο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας για ταριχεύσεις που έκανε μέσα στο νοσοκομείο, ενώ οδηγός νεκροφόρας κατέθεσε πως έδωσε 30 ευρώ σε υπάλληλο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας για να πάρει το πιστοποιητικό νεκροτομείου, 20 ευρώ στον αστυνομικό υπηρεσίας και 20 ευρώ σε άλλον υπάλληλο που βρισκόταν στο χώρο φύλαξης των νεκρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση