GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πύργος:Η πολυκατοικία – «Βενετία» της πόλης – Σε κάθε πλημμύρα γεμίζει νερό

Μπορεί το Λάπατο του Πύργου, να μην πλημμύρισε στην πρόσφατη θεομηνία και το αντιπλημμυρικό έργο που έχει εκτελεστεί να λειτούργησ...


Μπορεί το Λάπατο του Πύργου, να μην πλημμύρισε στην πρόσφατη θεομηνία και το αντιπλημμυρικό έργο που έχει εκτελεστεί να λειτούργησε χωρίς προβλήματα, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με την πολυκατοικία της οδού Δεληγιάννη 2 τα υπόγεια διαμερίσματα της οποίας βυθίστηκαν στο νερό και τη λάσπη.
Οι ένοικοι για μια ακόμα φορά καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή για αστοχίες στο έργο των όμβριων υδάτων που εκτελέστηκε τονίζοντας ότι σε αυτές οφείλεται η πλημμύρα των διαμερισμάτων ωστόσο ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος δηλώνει κατηγορηματικά ότι το έργο αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα πλημμυρικά προβλήματα που παρουσιάζονται αλλά οφείλεται αποκλειστικά σε κατασκευαστικό πρόβλημα της πολυκατοικίας.
«Εδώ και χρόνια μόλις βρέχει, το υπόγειο της πολυκατοικίας πλημμυρίζει. Μάλιστα μετά την υλοποίηση του έργου των όμβριων υδάτων στο Λάπατο έχει αλλάξει το επίπεδο του δρόμου με αποτέλεσμα όλα τα νερά της βροχής να συγκεντρώνονται μπροστά από την πολυκατοικία και έτσι όλα τα λύματα να μπαίνουν στα υπόγεια διαμερίσματα. Πέρα από αυτά, ο καυστήρας και ο ανελκυστήρας έχουν καταστραφεί» σημείωσαν οι ένοικοι της πολυκατοικίας συμπληρώνοντας πως ο δήμαρχος τους είχε υποσχεθεί ότι θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος και έμεινε στις υποσχέσεις…
«Κατανοούμε με σεβασμό την αγωνία των συμπολιτών μας όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που εμφανίστηκε ή προσπαθεί να εμφανιστεί. Να ξεκαθαρίσουμε ότι, η αποχέτευση της πολυκατοικίας αυτής, δεν έχει καμία απολύτως σχέση, δεν συνδέεται με το έργο που κατασκευάστηκε από την παρούσα δημοτική αρχή στο Λάπατο.
Καμία απολύτως σχέση. Το αντιπλημμυρικό έργο στο Λάπατο αφορά τα όμβρια ύδατα. Δεν είναι συνδεδεμένο με αποχετεύσεις οικιών και πολυκατοικιών. Η πολυκατοικία αυτή, έχει ένα κατασκευαστικό λάθος, διότι η ροή της αποχέτευσης είναι οριακή προς τον παλαιό αγωγό. Με άλλα λόγια όταν έχουμε φόρτιση του αγωγού από νερά της βροχής, από πολλά νερά της βροχής, τότε υπάρχει πρόβλημα της αποχέτευσης της πολυκατοικίας. Πρόκειται για κατασκευαστικό λάθος και το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται συνέχεια όχι τα τελευταία χρόνια αλλά πολλά χρόνια από τότε που κατασκευάστηκε η πολυκατοικία».
«Διορθώνουν το πρόβλημα»
Επιπλέον ανάφερε ότι πράγματι μετά τις πλημμύρες του 2010 επισκέφθηκε ο ίδιος προσωπικά μαζί με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών και τη ΔΕΥΑΠ την πολυκατοικία όπου και διαπίστωσαν την τραγική κατάσταση των υπογείων διαμερισμάτων. «Έγινε αυτοψία από τη ΔΕΥΑΠ και εκθέσαμε το πρόβλημα στους ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας.
Ότι δηλαδή απαιτείται έργο το οποίο θα οδηγήσει τη ροή της αποχέτευσης σε άλλο σημείο, σε άλλη διαδρομή. Ήλθαμε σε επαφή με τη διαχείριση, εκθέσαμε το οικονομικό σκέλος του έργου που ήταν απαραίτητο να γίνει και δηλώσαμε ότι ως δήμος, ως ΔΕΥΑΠ θα αναλάβουμε για να βοηθήσουμε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες οι οποίοι είχαν αγοράσει τότε τα υπόγεια, θα βοηθήσουμε συμμετέχοντας στη δαπάνη. Δυστυχώς η πολυκατοικία, δεν κατάφερε επί τόσο μακρύ χρονικό διάστημα να έλθει σε έναν διακανονισμό με τη ΔΕΥΑΠ.
Μόλις πριν από τέσσερις μήνες, κατέληξαν. Εμείς ζητήσαμε από τους ιδιοκτήτες να προχωρήσουν στην κατασκευή του έργου όσον αφορά από την πολυκατοικία μέχρι τον αγωγό του δήμου και αναλάβαμε την δαπάνη της διαδρομής. Το έργο είναι μικρό σχετικά περίπου τα δύο τρίτα της δαπάνης βαρύνουν την ΔΕΥΑΠ. Η ΔΕΥΑΠ κατασκεύασε το έργο αυτό, μόλις την τελευταία εβδομάδα.
Δυστυχώς οι ιδιοκτήτες δεν είχαν καταφέρει να συμφωνήσουν και να κατασκευάσουν το έργο που τους αφορούσε γι’ αυτό και ο υδραυλικός μπήκε την επόμενη μέρα της πλημμύρας. Θέλω να τονίσω ότι καμία σχέση δεν έχει το πρόβλημα που παρουσιάζει η πολυκατοικία αυτή, με το αντιπλημμυρικό έργο στο Λάπατο. Άλλωστε μόνο το υπόγειο αυτό, εμφανίζει κάθε φορά επί χρόνια τώρα το πρόβλημα.
Πιστεύουμε ότι μετά την εκτέλεση, την ολοκλήρωση του έργου που θα γίνει τώρα πια από τους ιδιοκτήτες, δηλαδή τη σύνδεση της πολυκατοικίας σε άλλη διαδρομή με τον παλαιό αγωγό του δήμου, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Από εκεί και πέρα νομίζω πως είναι εύκολο στην αγανάκτησή του και στην δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται κανένας να εκθέτει με άλλο τρόπο το πρόβλημα από αυτό της πραγματικότητας αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή που σας εξέθεσα».Πηγή: ilialive.gr

1 σχόλιο

  1. Αν δεν στηθουν κρεμαλες για τους αλητες της αλητοσυμμοριας πασοκ,δεν βλεπω να υπαρχει προοπτικη..

    ΚΡΕΜΑΛΑ στους αλητες.
    ΔΗΜΕΥΣΗ της περιουσιας τους..

    Παιδια σκυλια(αν εχουν) θα περιελθουν στην ιδιοκτησια του κρατους..
    Σε δημοσιο ορφανοτροφειο.
    Ψωμι,φαι υπνος και 1,5 ευρω την ημερα για καμμια τυροπιτα..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση