GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αμερικανικό αεροσκάφος κατέλαβαν οι ιρανικές δυνάμεις

Το Ιράν κατέλαβε ένα κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος στον εναέριο χώρο του, πάνω από τα χωρικά ύδατα της χώρα...

Το Ιράν κατέλαβε ένα κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος στον εναέριο χώρο του, πάνω από τα χωρικά ύδατα της χώρας στον Κόλπο, όπως υποστηρίζουν οι Φρουροί της Επανάστασης (επίλεκτο σώμα του ιρανικού στρατού) και ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της ιρανικής βουλής.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «ένα αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πραγματοποιούσε υπέρπτηση στον Περσικό Κόλπο με σκοπό την αναγνώριση και τη συλλογή πληροφοριών καταλήφθηκε τις τελευταίες ημέρες χάρη στο σύστημα ελέγχου των ναυτικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης, μετά την είσοδό του “στον εναέριο χώρο” του Ιράν», χωρίς να δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις.
Ο επικεφαλής των ναυτικών δυνάμεων των Πασνταράν, ο στρατηγός Αλί Φανταβί, επισήμανε ότι το αεροσκάφος ήταν ένα μικρό UAV, τύπου ScanEagle.
Η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες στις οποίες φέρεται να παρουσιάζεται το αεροσκάφος, φωτεινού γκρι χρώματος, που φαινομενικά είναι άθικτο. Στις εικόνες αυτές ήταν εμφανής μια επιγραφή που ανέφερε «Θα ποδοπατήσουμε τις ΗΠΑ» στα αγγλικά.
Ωστόσο, οι ΗΠΑ διέψευσαν ότι απώλεσαν οποιοδήποτε τέτοιο αεροσκάφος. «Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχει καταμετρήσει όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που επιχειρούν στη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Δεν έχουμε καταγράψει καμιά απώλεια αεροσκάφους ScanEagle», δήλωσε εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, που εδρεύει στο Μπαχρέιν, διαψεύδοντας όσα ανέφεραν οι Ιρανοί αξιωματούχοι.

2 σχόλια

  1. ΔΗΛΑΔΗΣ ΠΩΣ ΚΑΤΕΛΗΦΘΗ ΡΕ,ΕΓΙΝΕ ΑΡΕΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ Η ΤΟ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΣΤΟΝ ΑΡΕΑ.ΟΛΟ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΗΡΩΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΦΡΩΝ.Η ΚΑΤΕΠΕΣΕ Η ΤΟ ΚΑΤΕΡΙΨΑΝ,ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AKRIVWS
    HRWOPOIHSH TWN KAFTWN
    OUTE KAN SKEPTONTAI TI PAPARIES GRAFOUNE

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση