GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Σε αυτή τη δύσκολη πορεία χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα»

Τη στήριξή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση διατηρώντας όμως την πολιτική της αυτονομία επαναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στην Eφ...

Τη στήριξή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση διατηρώντας όμως την πολιτική της αυτονομία επαναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στην Eφημερίδα των Συντακτών.
Όπως αναφέρει: «Σ’ αυτή τη δύσκολη πορεία της χώρας χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα. Ανταποκρινόμενη σ’ αυτήν την αδήριτη ανάγκη, η ΔΗΜΑΡ στηρίζει την κυβέρνηση διατηρώντας την πολιτική της αυτονομία. Τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης είναι εκείνα που καθορίζουν και τη διάρκειά της».
Στην ερώτηση αν η ΔΗΜΑΡ επιθυμεί να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών για να μην το πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ αν έρθει πρώτο κόμμα, ο κ. Κουβέλης απαντά:
«Η καθιέρωση της απλής αναλογικής είναι αναγκαία για τη γνήσια έκφραση των κοινωνικοπολιτικών συσχετισμών και ως στοιχείο αλλαγής του πολιτικού συστήματος. Η απλή αναλογική, εκτός των άλλων, μπορεί να διαμορφώνει και δυνατότητες χρήσιμων συνθέσεων και συνεργασιών.
Είναι μίζερη πολιτικά η αντίληψη ότι η θέση μας υπέρ της απλής αναλογικής αποσκοπεί στο να στερήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ το αποκηρυγμένο και από τον ίδιο μπόνους των 50 εδρών, εάν και εφόσον έρθει πρώτο κόμμα. Δεν μπορώ να φανταστώ να αρνείται με οποιοδήποτε πρόσχημα ο ΣΥΡΙΖΑ την καθιέρωση της απλής αναλογικής, για την οποία και υπολογίζω ότι θα πάρει πρωτοβουλίες».
Όσο για το αν υπάρχει περίπτωση η ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία τον κεντρικό ρόλο θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουβέλης απάντά:
«Εκλαμβάνω την ερώτησή ως υπόθεση εργασίας. Με ποιο πρόγραμμα, με ποια ευρωπαϊκή, οικονομική και μεταρρυθμιστική πολιτική; Άλλωστε, πρέπει να συνυπολογίσετε, για την πληρότητα του ερωτήματός σας, ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η Δημοκρατική Αριστερά “έχει περάσει πλέον σε αντίθετο πολιτικό στρατόπεδο” και ανήκει στους “μερκελιστές”».

2 σχόλια

  1. Οι κακουχίες, οι αποτυχίες, οι διαψεύσεις, τα βάσανα κάνουν τον άνθρωπο σεμνό, ταπεινό, ολιγαρκή, εραστή του ελαχίστου κι ένας τέτοιος εραστής είναι ο βασανισθείς, ουχί επί Χούντας, αλλά επί Δημοκρατίας, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος, που στην κοινή συνεδρίαση όλων των οργάνων του ΠΑΣΟΚ, συνεδριάζουν όλοι μαζί για να φαίνονται πολλοί και για να μην ανάβουν το καλοριφέρ, εξεστόμισε την κάτωθι φράση - μνημείο ολιγάρκειας: «Τους θέλουμε όλους μαζί μας, αρκεί να μην ντρέπονται να πούνε ότι είναι ΠΑΣΟΚ».

    «Να μην ντρέπονται να πούνε ότι είναι ΠΑΣΟΚ»:

    Το ελάχιστο και ταυτοχρόνως το μέγιστο.

    Άντε να πεις δημοσίως τη σήμερον ημέρα ότι ...ανήκεις στο κόμμα που έφερε στην Ελλάδα το ΔΝΤ, την τρόικα, το Μνημόνιο, που διά του PSI αποτέλειωσε τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια και τους μικροομολογιούχους, που με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη θα μας δώσει οσονούπω τη χαριστική βολή.

    Το κόμμα που έφερε μεγαλύτερη ύφεση από αυτήν που έφερε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος.

    Κι αν δεν ντραπείς για τα πρόσφατα, θα ντραπείς οπωσδήποτε για τα παλιά.

    Για το ΠΑΣΟΚ του σκανδάλου Κοσκωτά,

    το ΠΑΣΟΚ που έστησε την μπίζνα του Χρηματιστηρίου, δηλαδή τη βιαιότερη αναδιανομή πλούτου στην ιστορία,

    το ΠΑΣΟΚ που διοργάνωσε το φαγοπότι των Ολυμπιακών Αγώνων -ακόμη γλείφουν τα δάχτυλά τους κάποιοι μεγαλοδημοσιογράφοι καναλιών και εφημερίδων-,

    το ΠΑΣΟΚ των εξοπλισμών, του Άκη, του Γιάννου, του Σμπώκου,

    το ΠΑΣΟΚ που διά του Πάχτα πήγε να δώσει το Πόρτο Καράς στον Στέγκο και που τώρα, πάλι διά του Πάχτα, δίνει τις Σκουριές στον Μπόμπολα,

    το ΠΑΣΟΚ των μεγάλων έργων, που τιμολογούνταν στο τριπλάσιο της αξίας τους.

    Αλλά κι αν ακόμη πνίξεις στο κρασί τη ντροπή σου για το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα, του Σημίτη και του Γιώργου, είναι ανθρωπίνως αδύνατον να μην ντραπείς για το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου.

    Του Βενιζέλου που μπήκε στην πολιτική ως υπερασπιστής του Αντρέα στο σκάνδαλο Κοσκωτά,

    που εισηγήθηκε τον Νόμο Περί Ευθύνης Υπουργών, αυτό το κατασκεύασμα που δίνει ασυλία στα εγκλήματα όσων ασκούν εξουσία,

    που έφερε τον τυποκτόνο νόμο των αγωγών,

    που μοίρασε χρήμα με ουρά μέσω της Θεσσαλονίκης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας,

    που έβαλε το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ,

    που κράταγε στο συρτάρι τη λίστα Λαγκάρντ για να προστατεύσει τους διαπλεκόμενους φίλους του.

    Η ιστορική φράση του Βενιζέλου «τους θέλουμε όλους κοντά μας, αρκεί να μην ντρέπονται να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ», μπορεί να απαντηθεί μόνο από τον Γούντι Άλεν:

    «Είσαι η μοναδική γυναίκα στην οποία θα έδινα το όνομά μου, αλλά όχι το πραγματικό».

    ///////////////////////////

    Με αυτούς κυβερνά ΚΑΙ ο Σαμάρας, μαζί με Κουβέλη με Βενιζέλο που σαν καλά συναιτερακια που μυρασαν {ΠΑΝΤΑ κομματικό} κριτήριο διοικήσεις και ΔΕΚΟ...

    ΡΕ ΔΕΝ ΠΆΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΙΆΟΛΟ ...
    Η ΝΕΜΕΣΙΣ θα έλθει από τον ΛΑΌ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ..

    ΠΡΩΙΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ , ΠΡΏΗΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΊΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΚΥΡ ΦΩΤΗ ΑΠ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση