GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπαδημούλης: Άκαιρη η αξιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ» από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες

Την κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ να αξιοποιηθεί σε αυτήν τη φάση η»λίστα Λαγκάρντ από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, ...



Την κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ να αξιοποιηθεί σε αυτήν τη φάση η»λίστα Λαγκάρντ από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία η διάσκεψη των προέδρων, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της παράταξης Δημήτρης Παπαδημούλης και έκανε λόγο για «διαδικασία ευτελισμού των θεσμών».

«Δεν θα συμπράξουμε σε μια παρωδία. Η αξιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ» είναι δουλειά της κυβέρνησης, του υπουργείου Οικονομικών, του ΣΔΟΕ, της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και της δικαιοσύνης -που ήδη το ερευνά- και όχι της Επιτροπής Πόθεν Έσχες. Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες μπορεί να ασχοληθεί με πολιτικά πρόσωπα, πρώην και νυν, εφόσον προκύπτουν στοιχεία που χρίζουν περαιτέρω διερεύνησης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει το θέμα αυτό τόσο στη διάσκεψη των προέδρων όσο και στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες, που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη.

«Και εγώ προσωπικά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμμετάσχουμε σε μία διαδικασία ευτελισμού των θεσμών» είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης άφησε, επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, τονίζοντας ότι «και για τις δύο δικογραφίες που έχουν σταλεί στη Βουλή σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ» και τις δηλώσεις Ρουμελιώτη, ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού τις μελετήσει με τη δυνατότητα που του δίνει η απόφαση της διάσκεψης των προέδρων, θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να ασχοληθεί η Βουλή».
Πηγή: epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση