GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εγκρίθηκε "πακέτο" για την Πελοπόννησο...

Με αυξημένη πλειοψηφία εγκρίθηκε το επιχειρησιακό πρόγραμμα Πελοποννήσου που παρουσίασε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στην τελευταία σ...

Με αυξημένη πλειοψηφία εγκρίθηκε το επιχειρησιακό πρόγραμμα Πελοποννήσου που παρουσίασε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στην τελευταία συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου για το 2012.
Ο Πέτρος Τατούλης στην εισήγηση του ξεκαθάρισε ότι είναι η πρώτη φορά που ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα έχει εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση των έργων που περιλαμβάνει ανακοινώνοντας ότι για την ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης των απορριμμάτων έχουν ήδη εξασφαλιστεί 100 εκατομμύρια από το υπουργείο Περιβάλλοντος και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ).
Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι από το 2013 η υλοποίηση των μεγάλων οδικών αξόνων θα βρίσκονται στην ευθύνη της περιφέρειας, ενώ ανακοίνωσε και την στρατηγική απόφαση να ολοκληρωθεί και το έργο σημαία του ανατολικού παραλιακού άξονα της Πελοποννήσου.
Στο πλαίσιο του πρωτογενούς τομέα εξήγγειλε πενταετές κτηνοτροφικό πρόγραμμα με στόχο τη δημιουργία μηχανισμού αξιολόγησης, εκπαίδευση των ελαιοπαραγωγών, των ελαιοτριβέων και των τυποποιητών, με επαγγελματικό προσανατολισμό υπογραμμίζοντας ότι το μεγάλο στοίχημα της Διοίκησης είναι η σύνδεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την παραγωγή νέας γνώσης.
Ολοκληρώνοντας ο Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε το επιχειρησιακό πρόγραμμα μπούσουλα, ο οποίος θα επεξεργάζεται το μοντέλο στο επίπεδο των πολιτικών στοχεύσεων με δεδομένα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό Πελοποννήσου, ξεκαθαρίζοντας την πολιτική βούληση του ότι θα δοθεί προτεραιότητα για τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στους τομείς της ενέργειας και της ναυτιλίας, με σταθερό εργασιακό και φορολογικό καθεστώς.
Πηγή: ΑΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΟΝΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ,ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ, ΑΚΟΥΣΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣ, ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΛΕΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση