GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ώρα της αλήθειας για τη λίστα Λαγκάρντ...

Η εκ νέου παραλαβή της «λίστας Λαγκάρντ» από τις γαλλικές αρχές ήταν αρκετή για να ξεκινήσουν νέες πολιτικές αντιπαραθέσεις. Οι δύο οικον...

Η εκ νέου παραλαβή της «λίστας Λαγκάρντ» από τις γαλλικές αρχές ήταν αρκετή για να ξεκινήσουν νέες πολιτικές αντιπαραθέσεις. Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης που έχουν πλέον και τις δύο λίστες στα χέρια τους αναμένεται μέχρι την Παρασκευή να έχουν καταλήξει αν υπήρξαν αλλοιώσεις και διαγραφές ονομάτων ή ακόμα και ποσών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με την έλευση της νέας λίστας πέρασε στην επίθεση και όπως αποκάλυψε το real.gr, ετοιμάζεται να ζητήσει την σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θοδωρής Δρίτσας, Σταύρος Κοντονής, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Παναγιώτης Κουρουμπλής κατέθεσαν ερώτηση με την οποία ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών να καταθέσει στη Βουλή όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση αναφορικά και ζητούν από τον Γιάννη Στουρνάρα εξηγήσεις για την τρίμηνη καθυστέρηση ανάκτησης της πρωτότυπης λίστας από τις γαλλικές αρχές.
Πότε ακριβώς περιήλθε στην κατοχή των ελληνικών αρχών; Σε ποια ακριβώς μορφή παραδόθηκε, από ποιον υπάλληλο της Γαλλίας και σε ποιον Έλληνα αξιωματούχο;
Στο ΠΑΣΟΚ κρατούν χαμηλούς τόνους περιμένοντας το αποτέλεσμα της διασταύρωσης των στοιχείων από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς.
Ο Γιάννης Ραγκούσης σε γραπτή του δήλωση υποστηρίζει πως δεν πρόκειται να υπάρξει πάταξη της φοροδιαφυγής αν δεν κοπεί ο ομφάλιος λώρος μεταξύ «διαπλεκομένων πολιτικών και συνδικαλιστών». Μάλιστα με αφορμή την πολιτική αντιπαράθεση που προκλήθηκε για την απομάκρυνση των υψηλόβαθμων στελεχών από τον φοροελεγκτικό μηχανισμό ζητά να εφαρμοσθεί και στο υπουργείο οικονομικών τα όσα ισχύουν για την αξιολόγηση των υπαλλήλων και στα υπόλοιπα υπουργεία.
«Παραμένει ασαφές και άγνωστο γιατί αδυνατούν ακόμη και μετά την ιστορία της λίστας «Λαγκάρντ»  να δείξουν ότι κατάλαβαν πως καμία προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής δεν θα τελεσφορήσει στην Ελλάδα εάν πρώτα και κύρια δεν τερματιστεί ο ένοχος δεσμός μεταξύ διαπλεκόμενων πολιτικών και συνδικαλιστών με την υπηρεσιακή ιεραρχία των εφοριών και εν γένει των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.
Η ΔΗΜΑΡ αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ακόμα και να συμφωνήσει στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον υπάρξουν συγκεκριμένα στοιχεία η αλλοίωση της λίστας.
Αμέσως μετά τον έλεγχο και στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η λίστα που δεν έχει καμία διαφορά από την προηγούμενη, τότε θα συνεχιστούν οι διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει τόσο από τη Δικαιοσύνη, όσο και από τη Βουλή. Σε αντίθετη περίπτωση οι εξελίξεις αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλες πολιτικές αναταράξεις.
Πηγή: real.gr

3 σχόλια

  1. Θρασύτατος 5χρονος παραπληγικός! Το 5χρονο Golden Boy!

    JUNGLE-Report

    Θρασύτατος 5χρονος παραπληγικός! Τα golden-boys συνεχίζουν το ‘πάρτι’.
    Την στιγμή που η τρικομματική κυβέρνηση έδινε τιτάνιο αγώνα στις Βρυξέλες, λέγοντας ναι σε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, τα εγχώρια 5χρονα λαμόγια προσπαθούν να καταστρέψουν τα δημόσια ταμεία.

    Κραυγαλέο παράδειγμα αχάριστος 5χρονος παραπληγικός, ο οποίος έπαιρνε επίδομα επί τρία συνεχή έτη!

    Το 5χρονο Golden Boy, περιμένει από τον... περασμένο Φεβρουάριο να περάσει από ειδική επιτροπή, ενώ παραμένει άγνωστο αν είναι ακόμα παραπληγικός.

    Η σύσταση της επιτροπής καθυστερεί γιατί πρέπει πρώτα τα μέλη της επιτροπής να περάσουν από επιτροπή όπου θα ελέγξουν τα προσόντα της επιτροπής, τα μέλη της οποίας θα πρέπει να περάσουν από επιτροπή που θα ελέγξει την επιτροπή που θα διορίσει τα μέλη της επιτροπής.


    Αίσθηση προκάλεσε το σχόλιο του Θ. Πάγκαλου στο Twitter που κατήγγειλε ότι ο 5χρονος είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ένας από αυτούς που του πέταξαν γιαούρτια έξω από εστιατόριο στα Καλύβια, και τον εμπόδισαν να φάει την αστακομακαρονάδα του.

    Εντωμεταξύ, όχι μακριά από το σπίτι του 5χρονου παραπληγικού, εκατοντάδες πιστοί σε κλίμα κατάνυξης, προσκύνησαν τα ‘Τίμια Δώρα’ των τριών μάγων, δηλαδή μερικά φύλλα χρυσού, φανταχτερά μπουκαλάκια και διάφορα γυαλιστερά καθρεφτάκια, που έφτασαν στο Αγρίνιο από το άγιο όρος.

    Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοίνωσε πως τον επόμενο μήνα θα φέρει για προσκύνημα τα ‘Τίμια Playmobil’ τα παιχνίδια δηλαδή με τα οποία έπαιζε ο μικρός Ιησούς στην φάτνη, πριν μετακομίσουν σε δυάρι στην Καπερναούμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τον περασμένο Φεβρουάριο έκοψαν το αναπηρικό επίδομα στον 5χρονο Σπύρο καταδικάζοντας τον ίδιο και την οικογένειά του… που περιμένει πότε θα αποφασίσουν οι αρμόδιοι να συγκροτήσουν την Επιτροπή, για να αποφανθεί αν το παιδί είναι ή δεν είναι ανάπηρο!

    Χρειάστηκε να δοθεί μεγάλος αγώνας για να αντιληφθεί τελικά η πολιτεία πως δεν είναι δυνατό να μη λειτουργήσει Κέντρο Πιστοποίησης Αναπήρων στην Αιτ/νία.

    Ύστερα από κινητοποιήσεις των ίδιων των αναπήρων και σειρά παρεμβάσεων από θεσμικούς φορείς και πολιτικούς παράγοντες, ένα χρόνο πριν ανακοινώθηκε – μεγαλοπρεπέστατα – τελικά η ίδρυση και λειτουργία ΚΕΠΑ στο Αγρίνιο και στις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ. Δυστυχώς όμως αυτό δεν έλυσε κανένα πρόβλημα.

    Και είναι ενδεικτικό ότι μόλις πρόσφατα οι Σύλλογοι αναπήρων χρειάστηκε να προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση. Τα παράπονα δε και οι καταγγελίες που δεχόμαστε στη «Συνείδηση» για καθυστερήσεις και άλλα τινά, είναι σχεδόν καθημερινά.

    Η περίπτωση του μικρού Σπύρου, όμως, ξεπερνά κάθε όριο…
    Ο Σπύρος είναι ένα πανέμορφο αγοράκι 5,5 ετών. Καθηλωμένο στο αναπηρικό του καροτσάκι (πάσχει από σπαστική παραπληγία, αναπηρία σε ποσοστό 80%) πηγαίνει στο ειδικό νηπιαγωγείο της ΕΛΕΠΑΠ… και περιμένει απ’ τον περασμένο Φεβρουάριο να περάσει απ’ την Επιτροπή, η οποία και θα πρέπει να αποφανθεί για το προφανές, για το αν δηλαδή το νήπιο αυτό είναι ή όχι ανάπηρο, αν δικαιούται ή όχι του ειδικού βοηθήματος που η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να χορηγεί σε τέτοιες περιπτώσεις.

    Σημειώνουμε ότι ο μικρός Σπύρος πρέπει κάθε 3 χρόνια να περνά απ’ την ίδια διαδικασία…

    Όπως μας πληροφορεί η μητέρα του κα Χ., η τριετία έληξε πριν από 10 μήνες και μαζί, βέβαια, κόπηκε και το επίδομα του παιδιού. Πενιχρό επίδομα, αλλά απολύτως αναγκαίο για τη συντήρησή του, πόσο μάλλον όταν στην οικογένεια, όπου υπάρχει και δεύτερο παιδί, το μόνο εισόδημα είναι ο «συρρικνωμένος» πια μισθός του συζύγου.

    Σύμφωνα με τη μητέρα του παιδιού, έγκαιρη ειδοποίηση για να περάσει ο Σπύρος απ’ τη διαδικασία του ΚΕΠΑ και της Επιτροπής δεν υπήρξε.

    Ακόμη όμως και όταν μετά τη λήξη της τριετίας κλήθηκε να περάσει αυτή τη βάσανο, με τη δικαιολογία της έλλειψης νευρολόγου δεν συγκροτήθηκε ακόμη η Επιτροπή, με αποτέλεσμα όλο αυτό το διάστημα, ελλείψει του επιδόματος που δικαιούται το παιδί, για τις αυξημένες δικές του ανάγκες, να έχει δημιουργηθεί μια πραγματικά δύσκολη, ανυπόφορη κατάσταση που επηρεάζει όλη την οικογένεια.

    Σημειώνουμε ότι την Επιτροπή συγκροτεί η κεντρική υπηρεσία στην Αθήνα, με τους εδώ υπευθύνους του ΚΕΠΑ να περιορίζονται στην παραλαβή και αποστολή των σχετικών χαρτιών και στο εξοργιστικό «…δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε, …υπομονή».
    Πόση υπομονή όμως να κάνει μια μητέρα που αδυνατεί να προσφέρει στο ανάπηρο παιδί της αυτό που έχει ανάγκη και που δικαιούται; Και για ποιον να κάνει υπομονή; Τι χρωστάει και σε ποιον το χρωστάει; Και εν τέλει: Ποιος θα απολογηθεί γι’ αυτή την κοινωνικά ανάλγητη, ηθικά απαράδεκτη και εντελώς απάνθρωπη συμπεριφορά σε βάρος του παιδιού; Ποιος θα ζητήσει «συγνώμη» και ποιος, απ’ όλους εκείνους (βουλευτές, περιφερειάρχες κ.τ.λ.) που ένα χρόνο πριν εξέδιδαν περισπούδαστες ανακοινώσεις για τη λειτουργία του ΚΕΠΑ, πανηγυρίζοντας για την κατόπιν ενεργειών τους εξέλιξη, θα εξηγήσει σ’ αυτή τη μητέρα, γιατί ένα χρόνο σχεδόν τώρα, οι πάσης φύσεως αρμόδιοι, παίζουν με τον πόνο της; Αν αυτό είναι το κράτος πρόνοιας, ας μας συγχωρέσουν, αλλά έτσι που το κατάντησαν… να το χαίρονται.

    Είναι άλλωστε οι μόνοι που χαίρονται. Το λαό τον έχουν βυθίσει στην απόγνωση και στην κατάθλιψη.
    Εφημερίδα "Συνείδηση"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΜΟΝΩΠΟΛΙΩΝ...

    Δώδεκα χρόνια, μετά τη μερική ιδιωτικοποίηση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με τα γνωστά αποτελέσματα των συνεχών αυξήσεων στην τιμή της κιλοβατώρας κ.α...πλέον επιχειρείται η πλήρης Ιδιωτικοποίηση..

    Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τους καταναλωτές και τη χώρα;

    ΔΕΊΤΕ ΑΣ ΤΟ ΔΟΥΝ ΤΑ ΖΟΜΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΝΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΑΡΑΡΑΡΑ 1+2+3+4 ΖΑΠΕΙΑ...ΚΟΥΒΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΕΙΣΤΕ ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΛΙΤΗΚΑ....

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eYgnq_JF460#!

    ΚΡΑΤΉΣΤΕ ΤΑ ΠΕΖΟΎΛΙΑ ΜΑΣ ... ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΡΑΣΤΏΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση