GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ηλεκτρονικά εισιτήρια στα λεωφορεία του Λονδίνου

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα το νέο σύστημα ηλεκτρονικής αγοράς και επικύρωσης εισιτηρίων στα χαρακτηριστικά, κόκκινα και διώροφα, λε...

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα το νέο σύστημα ηλεκτρονικής αγοράς και επικύρωσης εισιτηρίων στα χαρακτηριστικά, κόκκινα και διώροφα, λεωφορεία του Λονδίνου.
Όπως μετέδωσε το BBC, οι επιβάτες στα περίπου 8.500 λεωφορεία της βρετανικής πρωτεύουσας μπορούν πλέον να αγοράζουν και να επικυρώνουν εισιτήρια, χρησιμοποιώντας τις πιστωτικές και χρεωστικές τους κάρτες. Το νέο σύστημα ονομάζεται NFC (near field communication).
Έξυπνες συσκευές κινητής τηλεφωνίας, που μπορούν να «μιμηθούν» με τη χρήση barcodes τη λειτουργία πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, θα γίνονται επίσης δεκτές από το σύστημα.
Ωστόσο, οι επιβάτες που διαθέτουν στο πορτοφόλι τους περισσότερες από μια κάρτες NFC, οφείλουν να προσέχουν κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής «ανάγνωσης» από τα μηχανήματα. Ο λόγος είναι ότι λογικά το σύστημα θα απορρίψει και τις δύο κάρτες, αδυνατώντας να «διαβάσει» καθαρά κάποια από αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση