GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπακογιάννη:Άτολμο το φορολογικό

Μπακογιάννη:Άτολμο το φορολογικό Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη στην παρέμβασή της στην Επιτροπή Οικ...

Μπακογιάννη:Άτολμο το φορολογικό
Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη στην παρέμβασή της στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της βουλής, χαρακτηρίζοντας το φορολογικό νομοσχέδιο "άτολμο", "φοροεισπρακτικό και όχι αναπτυξιακό".
"Το παρόν νομοσχέδιο αποτελεί σαφώς ένα πρώτο βήμα προς την απαραίτητη φορολογική μεταρρύθμιση. Θα μου επιτρέψετε όμως να το χαρακτηρίσω άτολμο και σίγουρα ένα σχέδιο νόμου που δεν αντιλαμβάνεται πλήρως και τις ανάγκες της κοινωνίας και ιδιαίτερα τη σημερινή κρίσιμη συγκυρία και την πίεση χρόνου" είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη.
"Πού είναι το αναπτυξιακό σκέλος αυτού του νομοσχεδίου; Δυστυχώς το νομοσχέδιο απλώς επενδύει στο φοροεισπρακτικό και όχι στο αναπτυξιακό σκέλος", τόνισε η βουλευτής της ΝΔ,
Η ίδια υπογράμμισε ότι το πιο παράλογο του νομοσχεδίου προβλέπεται σχετικά με τη φορολογία επιχειρήσεων. "Αντί να ευνοείται η επιχειρηματικότητα, ευνοούνται οι επιχειρηματίες. Αντί να ενισχύονται οι επιχειρήσεις για να επανεπενδύουν τα κέρδη τους, κινητροδοτείται η ενθυλάκωσή τους", ανέφερε.
Η κυρία Μπακογιάννη έκανε ειδική αναφορά στην εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, καλώντας την κυβέρνηση να μειώσει τους φόρους σε βενζίνη και πετρέλαιο άμεσα, πριν από τα Χριστούγεννα. "Και για καθαρά εισπρακτικούς λόγους, αλλά και για ψυχολογικούς. Δώστε αυτά τα ελάχιστα ψήγματα αισιοδοξίας στον κόσμο. Προς το συμφέρον μας είναι", είπε.
"Η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών εξαντλήθηκε.  Βλέπω δίπλα μου καλόπιστους που δεν αντέχουν άλλο, είναι σημαντικό αυτό που ψηφίσουμε να είναι δίκαιο", πρόσθεσε η κυρία Μπακογιάννη.
Το φορολογικό νομοσχέδιο που συζητείται για δεύτερη ημέρα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα εισαχθεί προς συζήτηση την Ολομέλεια στις 10 Ιανουαρίου.

Κόμματα: ΝΔ
Πηγη: enikos.gr

3 σχόλια

  1. Μίλησε η κορούλα. Η επίδοξη... Δεν έχει πάρει χαμπάρι το μητσοτακέικο ότι έχασε πολλές συνέχεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Χριστοφοράκος τι να κάνει άραγε; Διατηρήθηκε η φιλία; Ετοιμάζεται κανένα καλό ντηλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. " ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ",ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΨΗΦΙΣΕΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΛΗΨΗ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
    ΤΣΟΥΛΛΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΓΩΓΙΟΥ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση