GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κατεβαίνουν στους δρόμους υπέρ του Μόρσι

Καλούν τους Αιγύπτιους σε συγκέντρωση-απάντηση στους διαδηλωτές της Ταχρίρ   Απάντηση στις χιλιάδες Αιγύπτιων που διαδήλωσαν στην...

Καλούν τους Αιγύπτιους σε συγκέντρωση-απάντηση στους διαδηλωτές της Ταχρίρ
 
Απάντηση στις χιλιάδες Αιγύπτιων που διαδήλωσαν στην πλατεία Ταχρίρ επιθυμούν να δώσουν το Σάββατο τα μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων, καλώντας τους Αιγύπτιους σε συγκέντρωση υπέρ του προέδρου Μόρσι. Η συγκέντρωση θα γίνει στο χώρο του πανεπιστημίου του Καΐρου.
Μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί νέα ογκώδης συγκέντρωση της αντιπολίτευσης κατά των υπερεξουσιών του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, αλλά και κατά του σχεδίου του νέου Συντάγματος.
Διαδηλώσεις οργανώθηκαν στο Κάιρο, στην Αλεξάνδρεια και στη βιομηχανική πόλη Αλ Μάχλα Αλ Κούμπρα, όπου το πλήθος φώναζε συνθήματα εναντίον του Μόρσι και των Αδελφών Μουσουλμάνων.
Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ, επίκεντρο των διαδηλώσεων κατά του Χόσνι Μουμπάρακ, φωνάζοντας συνθήματα όπως «οι πολίτες θέλουν την πτώση του καθεστώτος» ένα σύνθημα που ακουγόταν συχνά και στη διάρκεια της εξέγερσης κατά του Μουμπάρακ.
Μετά από μαραθώνιες συνεδριάσεις και επί τόπου τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής, η αιγυπτιακή συντακτική Εθνοσυνέλευση έβαλε τη σφραγίδα της, άρθρο-άρθρο, στο προσχέδιο του νέου Συντάγματος και το στέλνει στον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι ώστε να το θέσει στην κρίση του λαού.
Η αντιπολίτευση επιμένει ότι ο Μόρσι επιδιώκει να επιβάλει βιαστικά μέσω του «Συντάγματος της Επανάστασης» τις θέσεις των ισλαμιστών, το Σύνταγμα έχει σημεία που εγγυώνται το κράτος δικαίου μαζί με άλλα που είναι τουλάχιστον «θολά»
Το κείμενο, που θα αντικαταστήσει το Σύνταγμα που καταργήθηκε μετά την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ στις αρχές του 2011, θα υποβληθεί εντός της ημέρας στον πρόεδρο με σκοπό να οργανωθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες ένα δημοψήφισμα για την έγκρισή του από το λαό.
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση