GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατά των χημικών ο στρατός του Άσαντ

Η Δαμασκός προειδοποίησε κατά της χρήσης χημικών όπλων από τους εξεγερμένους και επανέλαβε ότι τα στρατεύματά της δεν θα χρησιμοποιήσουν...

Η Δαμασκός προειδοποίησε κατά της χρήσης χημικών όπλων από τους εξεγερμένους και επανέλαβε ότι τα στρατεύματά της δεν θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα όπλα κατά του συριακού λαού σε δύο επιστολές τους που απηύθυνε στον ΟΗΕ και τις οποίες επικαλέστηκαν σήμερα τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.
«Το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε κατά της χρήσης χημικών όπλων από τις τρομοκρατικές ομάδες εναντίον του συριακού λαού. Κατήγγειλε την απραξία της διεθνούς κοινότητας έπειτα από την πρόσφατη κατάληψη από μια τρομοκρατική ομάδα ενός ιδιωτικού εργοστασίου ανατολικά του Χαλεπιού, το οποίο παράγει τοξικό χλώριο», επισημαίνεται στις επιστολές.
Το υπουργείο αναφέρεται στο συρο-σαουδαραβικό εργοστάσιο SYSACCO που παράγει καυστικό νάτριο και υδροχλωρικό αέριο και το οποίο κατελήφθη αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τους κατοίκους και ένα βίντεο των εξεγερμένων, από τους τζιχαντιστές του Μετώπου αλ Νούσρα.
Στις ίδιες επιστολές, που απευθύνονται στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και τον γενικό γραμματέα του οργανισμού Μπαν Γκι-μουν, η Δαμασκός επαναλαμβάνει ότι «δεν θα χρησιμοποιήσουμε ποτέ χημικά όπλα, αν αυτά υπάρχουν, διότι υπερασπιζόμαστε τον λαό μας κατά της υποστηριζόμενης από γνωστές χώρες με επικεφαλής τις ΗΠΑ τρομοκρατίας».

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση