GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ Λίγες ημέρες μετά τις καταγγελίες για αναξιοποίητα κονδύλια που θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στη Χίο γ...

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ
Λίγες ημέρες μετά τις καταγγελίες για αναξιοποίητα κονδύλια που θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στη Χίο για τις μεγάλες πυρκαγιές, από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνεται μια νέα καταγγελία για αναξιοποίητα κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Αυτή τη φορά η κυβέρνηση μπαίνει στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ, διότι -όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου- ενώ από τον Απρίλιο του 2009 είχαν εγκριθεί 44 εκατομμύρια ευρώ στο ΕΣΠΑ για την ψηφιοποίηση των Ληξιαρχείων και των Ληξιαρχικών Πράξεων, η Ελλάδα δεν έχει απορροφήσει ούτε ένα ευρώ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται έγγραφη απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του αρμοδίου επιτρόπου Γιόχανες Χαν στον ευρωβουλευτή της παράταξης Νίκο Χουντή, ο οποίος είχε θέσει υπόψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «τις αντιδράσεις που προκαλούσε η απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει το πρόγραμμα Αριάδνη, με το οποίο θα υποχρεώνονταν οι πολίτες για κάθε ληξιαρχική πράξη (θάνατος, γέννηση, γάμος και διαζύγιο) να ενημερώνουν και συμβολαιογράφο». Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να ενημερωθεί «γιατί χρειάζεται το λεγόμενο πρόγραμμα Αριάδνη αφού στο ΕΣΠΑ έχει ενταχθεί πρόγραμμα με τίτλο ΕΘΝΙΚΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ».
Στην απάντησή του, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρμόδιος επίτροπος, ενημερώνει τον κ. Χουντή ότι πράγματι το Πρόγραμμα «Εθνικό Ληξιαρχείο» εγκρίθηκε από τη διαχειριστική αρχή του προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», στις 30 Απριλίου 2009, με προϋπολογισμό 44 εκατομμύρια ευρώ. Ο κ. Χαν αναφέρει ωστόσο ότι το πρόγραμμα αυτό, που αφορά στην ψηφιοποίηση του μητρώου των πολιτών, σε επίπεδο δήμων αλλά και σε εθνικό επίπεδο, σχεδιάστηκε και εγκρίθηκε εκ νέου στις 26 Οκτωβρίου 2011 και επί του παρόντος βρίσκεται στο στάδιο της υποβολής προτάσεων, ενώ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2015.
Ο κ. Χαν αναφέρεται στο πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ, ενημερώνοντας τον κ. Χουντή ότι «συνιστά μια πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας, με σκοπό να εξακριβώνονται τα δικαιώματα των πολιτών για συντάξεις και παροχές, υποβάλλοντας πιο έγκαιρα τα στοιχεία γέννησης, θανάτου και άλλων πραγματικών γεγονότων». Ξεκαθαρίζει όμως ότι «το εν λόγω πρόγραμμα δεν συγχρηματοδοτείται δυνάμει της πολιτικής για τη συνοχή».
Κόμματα: ΣΥΡΙΖΑ
Πηγη: enikos.gr

1 σχόλιο

  1. Παράδειγμα η μετά το 2003 Αργεντινή; Επιτέλους, συνέλθετε!

    Εδώ και δέκα μέρες, ο κ. Τσίπρας μας στέλνει τις ευχές και την… ευχή του από τη Λατινική Αμερική.

    Είναι δε τόσο ενθουσιασμένος, που, όπως είπε μιλώντας στα μέλη του πνευματικού ομίλου «Κάρτα Αμπιέρτα», «αν ήξερα ότι έχουμε τόσο θερμούς φίλους στην Αργεντινή, θα ξεκινούσα τη μεγάλη προεκλογική εκστρατεία από το Μπουένος Άιρες»!

    Προφανώς το ίδιο ενθουσιασμένοι πρέπει να αισθάνθηκαν και οι οπαδοί του στην Ελλάδα, βλέποντας τις εικόνες χάους που επικρατούν στην Αργεντινή, με τον πεινασμένο (αλλά… περήφανο) λαό της χώρας να επιδίδεται σε λεηλασίες.

    Πραγματικά, πρόκειται για πρότυπο στο οποίο αξίζει να δώσουν (οι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ) μια ευκαιρία!

    Μέσα στη σύγχυση και στην ατυχία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε, βέβαια, να αλλάξει το τροπάρι.

    Και εκεί που μας έλεγε «μακάρι να γινόμασταν Αργεντινή», τώρα δηλώνει πως αυτό που θέλει να αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι… «τι πρέπει να αποφύγει ο ελληνικός λαός, προκειμένου να μην οδηγηθεί σε αυτή την κατάσταση που οδήγησαν την Αργεντινή τα ληγμένα φάρμακα του ΔΝΤ».

    Συγχρόνως επιμένει ότι το παράδειγμα της Αργεντινής είναι ένα… καλό παράδειγμα.

    «Αντιλαμβανόμαστε ότι το παράδειγμα της Αργεντινής, μετά το 2003, ενοχλεί και ενοχλεί γιατί είναι παράδειγμα που πάει κόντρα στο νεοφιλελεύθερο παράδειγμα που έχει την ηγεμονία», δήλωσε.

    Ακατανόητα πράγματα.

    Τρικυμία εν κρανίω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση