GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζιτζικώστας: Λιγότερες οι πιστώσεις για τον αποχιονισμό

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας συνεδρίασε για την προετοιμασία αντιμετώπισης εκτάκτων φαινομένων από πλημμύρες και χι...


Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας συνεδρίασε για την προετοιμασία αντιμετώπισης εκτάκτων φαινομένων από πλημμύρες και χιονοπτώσεις της χειμερινής περιόδου 2012-2013
Να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο κατά την χειμερινή περίοδο και σε περίπτωση κακοκαιρίας είναι ο στόχος της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, το συντονιστικό όργανο της οποίας συνεδρίασε σήμερα, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.
Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη, «δυστυχώς οι πιστώσεις για τον αποχιονισμό είναι ακόμη λιγότερες σε σχέση με πέρυσι, όμως με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και τον σωστό προγραμματισμό, θα κινηθούμε γρήγορα προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για το φετινό χειμώνα».
«Θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή συνεργασία που έχουμε με όλους τους δήμους και όταν προκύψουν τα έκτακτα φαινόμενα, από κοινού να δράσουμε για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με τα μικρότερα δυνατά προβλήματα» τόνισε ο κ.Τζιτζικώστας.
Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας συνεδρίασε για την προετοιμασία αντιμετώπισης εκτάκτων φαινομένων από πλημμύρες και χιονοπτώσεις της χειμερινής περιόδου 2012-2013.
Τον σχεδιασμό των φορέων τους για αντιμετώπιση εκτάκτων φαινομένων από πλημμύρες και χιονοπτώσεις της χειμερινής περιόδου 2012-2013, παρουσίασαν επίσης,  ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας Κώστας Πάλλας,  Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης κ. Αβραμίδης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Κ. Κοκολάκης, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Ν. Ψαλτόπουλος, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης, του Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού και του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης,  εκπρόσωπος του ΥΜΑΘ, αντιδήμαρχοι και υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας των δήμων του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς και εκπρόσωποι του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης,  του Ναυτικού, του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου, της ΥΠΑ,  εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων κ.ά.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Τζιτζικώστας έκανε ένα σύντομο απολογισμό της θερινής αντιπυρικής περιόδου και αφού συνεχάρη την Πυροσβεστική υπηρεσία και τις εθελοντικές οργανώσεις για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας που επέδειξαν, τόνισε ότι παρά τις πολλές απόπειρες εμπρησμών, με  τη συνεργασία των φορέων και τα έκτακτα μέτρα που λήφθηκαν, αποτράπηκαν τα χειρότερα.
«Η θερινή αντιπυρική περίοδος, παρά τις συνεχείς προσπάθειες κάποιων να καταστρέψουν το δάσος της Θεσσαλονίκης ήταν πετυχημένη. Με τα έκτακτα μέτρα που λάβαμε σε όλο το νομό και με το κλείσιμο του Σέιχ Σου, κρατήσαμε το δάσος μας ζωντανό και αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια τόσο στην Πυροσβεστική όσο και σε όλους τους φορείς και τις εθελοντικές οργανώσεις για το έργο που επιτέλεσαν» τόνισε.

Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση