GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα σημεία διαφωνίας της Μπακογιάννη στο φορολογικό

Τα σημεία διαφωνίας της Μπακογιάννη στο φορολογικό Με παρέμβασή της στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της βουλής, η Ντόρα Μπακογιάννη...

Τα σημεία διαφωνίας της Μπακογιάννη στο φορολογικό

Με παρέμβασή της στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της βουλής, η Ντόρα Μπακογιάννη παρουσίασε τα σημεία στα οποία διαφωνεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

 Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ανάμεσα σε άλλα:
Πρώτον, το ζητούμενο, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι η ανάπτυξη. Όποιος θέλει να επενδύσει δεν θα έρθει να βάλει τα λεφτά του στη χώρα μας από φιλεύσπλαχνα κίνητρα. Θα έρθει γιατί το ελληνικό κράτος του εγγυάται τις βασικές προϋποθέσεις για μια υγιή επένδυση: Ένα σταθερό φορολογικό σύστημα,  λειτουργικό και ανταποδοτικό, που δεν θα καθιστά αναγκαίο να συνεταιριστεί ο επιχειρηματίας με το κράτος. Πάταξη του γραφειοκρατικού λαβυρίνθου που ταλαιπωρεί και απομακρύνει ενδιαφερόμενους μέσω των δαιδαλωδών διαδικασιών  για εγκρίσεις και υπογραφές. Συνέχεια και σταθερότητα στη λειτουργία της κρατικής δομής. Υποδομές και νόμους που θα εφαρμόζονται.
Πού είναι το αναπτυξιακό σκέλος αυτού του νομοσχεδίου; Δυστυχώς το νομοσχέδιο απλώς επενδύει στο φοροεισπρακτικό και όχι στο αναπτυξιακό σκέλος.
Απουσιάζουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις σ’ αυτό το σκέλος, τη στιγμή που δεν υπάρχουν – όπως είπα - περιθώρια αναμονής για την ανάπτυξη.
Δεύτερον: προχωράμε σε διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Σωστό. Όμως για να είμαστε ειλικρινείς, το βήμα που γίνεται είναι μισό. Μεταθέτουμε την πραγματική διεύρυνση για το 2015, κ. Υπουργέ.
Η χώρα έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, όπου το κύριο ζητούμενο ενός φορολογικού νομοσχεδίου δεν είναι η πεποίθησή σας ότι αυξάνοντας τους συντελεστές, θα αυξηθούν και τα έσοδα. Το θέμα είναι τι έσοδα θα εισπράξει το κράτος στην πράξη.
Τρίτον: δεν υπάρχει ισότητα επιβαρύνσεων ανά κατηγορία. Όπως ορθώς έχει επισημανθεί, με το νομοσχέδιο, αν κάποιος έχει 100.000 ευρώ εισόδημα από μερίσματα, θα πληρώσει φόρο 10.000 ευρώ. Αν το εισόδημα προέρχεται από τόκους καταθέσεων, θα πληρώσει 15.000 ευρώ. Αν τα παίρνει από ενοίκια, θα πληρώσει 30.000 ευρώ. Αν είναι ελεύθερος επαγγελματίας, θα καταβάλει 29.000 ευρώ. Στην πιο δεινή θέση, θα βρεθεί αν εργάζεται. Κι αυτό διότι θα δώσει 34.650 ευρώ!




Πηγη: enikos.gr

9 σχόλια

  1. " ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ",ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΨΗΦΙΣΕΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΛΗΨΗ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
    ΤΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΓΩΓΙΟΥ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ Η ΤΣΑΤΣΑ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε καλώς τον Λάζαρο, χριστουγεννιάτικα...
    'Αμε κυράτσα μου να πλύνεις κάνα τέντζερη, χρονιάρες μέρες, έχεις να τρατάρεις τόσα μπάσταρδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάλι ξύνεται η κυρία;
    Αλήθεια τι εκπροσωπεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ;
    ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΙΛΑΝΕ Κ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Κ ΜΗΤΣΟΥΤΣΟΥΤΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΦΕΡΕΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ.
    ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΔΙΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑ ΚΙΟΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ρόμπα της πολιτικής Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ανάμεσα σε άλλα:

    Πρώτον, το ζητούμενο, όποιος θέλει να επενδύσει δεν θα έρθει να βάλει τα λεφτά του στη χώρα μας από φιλεύσπλαχνα κίνητρα. Θα έρθει γιατί το ελληνικό κράτος του εγγυάται τις βασικές προϋποθέσεις για μια υγιή επένδυση: Ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, λειτουργικό και ανταποδοτικό, που δεν θα καθιστά αναγκαίο να συνεταιριστεί ο επιχειρηματίας με το κράτος...(Δηλαδή τον Ισι-Δώρα,τον Φλέσσα ,τον Σεριάτο και λοιπών κοινοπρακτών, κρατικοδίαιτων υποταχτικών της οσίας οικογενείας του φαταούλα Μητσό-Ντορά-Κούλα...)

    60 χρόνια το σόι της όσιας οικογένειας του Μητσό-Nτoρά-Κούλα είναι στo προσκήνιο η στο παρασκήνιο της πολιτικής ζωής της χωράς .
    60 χρόνια ίντριγκας, δολοπλοκίας , αποστασίας και οικογενειακής κονόμας .
    Αυτό δεν είναι σόι, αυτό είναι ανίατη επιδημία...
    Μας αφαίμαξαν,μας διέλυσαν μας ξευτέλισαν...

    Η παρουσία και μόνον αυτού του φθηνού κλώνου του Μητσοτακισμού (η ενσάρκωση της διαπλοκής, της αναξιοκρατίας, της κενότητας και της παντελούς έλλειψης αρχών και ιδεολογίας) στην πολίτικη σκήνη υποβαθμίζει το επίπεδο της πολιτικής ζωής της πατρίδας μας και αποτελεί τροχοπέδη για την ανάταση της χωράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χωρίς πλάκα δέν ξέρω τί κάνει η Ντόρα με την στήριξη του μνημονίου αλλά ο πατέρας της ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση