GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Γύρω γύρω όλοι και στην μέση ο Μανώλης»...

Γράφει η Αλεξάνδρα Σουλαδάκη. Διαβάζοντας το χθεσινό άρθρο του Φελνίκου και κατά κόσμον κ. Φελέκη με τίτλο, «ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΦΑΝΙΖΕΤΑ...

Γράφει η Αλεξάνδρα Σουλαδάκη.

Διαβάζοντας το χθεσινό άρθρο του Φελνίκου και κατά κόσμον κ. Φελέκη με τίτλο, «ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΑΛΑΜΑΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ», έκανα κάποιες απλές σκέψεις …
Τον τελευταίο καιρό, βλέπουμε να παίζεται από πολλούς, με παραλλαγές, το παιχνίδι «γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο Μανώλης»…
Στο «γύρω γύρω» είναι διάφοροι, που έχουν αποφασίσει να εξοντώσουν το ΠΑΣΟΚ και ο «Μανώλης», είναι το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος.
Όμως ας πούμε κάποιες αλήθειες…
Είναι γεγονός σε όλους, αλλά μη ομολογούμενο, ότι η VPRC έχει ενταχθεί πλήρως στον κομματικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει στοχοποιήσει το ΠΑΣΟΚ, με ορθόδοξες και ανορθόδοξες μεθόδους, έχοντας ξεπεράσει κάθε ακραίο όριο στοιχειώδους πολιτικού πολιτισμού.
Δεν θα αναφερθώ βέβαια, για την επικοινωνιακή τουλάχιστον σύμπλευση με  την Χρυσή Αυγή  και τον Καμμένο.                            
Όμως έχω μια απορία, η περίφημη δημοσκόπηση τηςVPRC, που βγάζει  το ΣΥΡΙΖΑ 31% και το ΠΑΣΟΚ 5%, βγάζει σε καταλληλότητα τον Τσίπρα με 9%!!!.
Ας απαντήσει λοιπόν, ο όποιος επικοινωνιολόγος η κοινωνιολόγος, πως ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζει με 31% το βαρύ πυροβολικό του, ο Τσίπρας εμφανίζεται  με 9%….
Μαγική εικόνα, η  ταχυδακτυλουργία;
Όμως υπάρχουν και άλλες απορίες…
Τον τελευταίο καιρό, ξεφυτρώνουν συνεχώς νέα, καθημερινά έντυπα, σε περίοδο κρίσης, την ίδια στιγμή, που παλιά έντυπα αγωνίζονται να επιβιώσουν η και κλείνουν.
Συμπτωματικά, όλα αυτά τα έντυπα, έχουν στοχοποιήσει το ΠΑΣΟΚ, όχι βέβαια από την μαζική τους κυκλοφορία, αλλά  επειδή διαβάζονται κάθε μέρα από τα πρωινάδικα της τηλεόρασης και κρέμονται στα περίπτερα.
Κανένας δεν απαντά στην απορία, του πως συντηρούνται και   από ποιους αυτά τα έντυπα, όταν έχουν σχεδόν μηδενικές πωλήσεις.
Δεν θα αναφερθώ εδώ, σε όσους θεωρούν ότι ο αδύνατος κρίκος της τρικομματικής κυβέρνησης είναι το ΠΑΣΟΚ και επιχειρούν  την ανατροπή της, διότι ακόμα προσπαθούν να κερδίσουν την χαμένη μάχη της δραχμής και τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, για προφανείς λόγους.
Ας μιλήσουμε όμως και για κάποιους στο ΠΑΣΟΚ, είτε εντός είτε εκτός.
Εκτός, είναι οι εμπνευστές του «λεφτά υπάρχουν», οι ίδιοι που εμπνεύστηκαν το 1985 προεκλογικά, το….. «εμπρός για καλύτερες μέρες», που όμως οι ίδιοι το 1986,  εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ,  πέρασαν το 1989  από τον τότε ΣΥΝ και όπως οι φήμες της εποχής έλεγαν, στον Συν εκείνης της εποχής, είχαν «ράμματα για την γούνα», του αείμνηστου Α. Παπανδρέου.
Παρόλα αυτά, το ΠΑΣΟΚ τους ξαναδέχτηκε το 1990, για να  το εγκαταλείψουν και πάλι, τώρα στα δύσκολα.
Υπάρχουν και εκείνοι,  που γνώρισαν  το ΠΑΣΟΚ από «κυβερνητικής καθ έδρας», που ποτέ δεν περπάτησαν με τα απλά μέλη η στελέχη στο πεζοδρόμιο, που αφού διέδραμαν οριζοντίως και καθέτως την χώρα ως νεοπροφήτες της καταστροφής του ΠΑΣΟΚ και αφού δεν ψάρεψαν «ωψάρια»,  επανήλθαν εκ νέου, συνεχίζοντας να επαναπροφητεύουν την καταστροφή και διάλυση του !!
Γι αυτούς, μόνο λύπη, συμπόνια αλλά και αποστροφή αισθάνομαι….
Αυτά προς το παρόν …
Όσο για σένα αγαπητέ Φελνίκο, εύχομαι και ελπίζω, εσύ παλιός αριστερός της άναρχης αριστεράς, όχι αναρχικός, εννοώ της αριστεράς της μη ενταγμένης σε κόμματα, να μην ανήκεις στην χωρία των…  «γύρω γύρω».
Θυμάμαι καλά, στην αφετηρία σου στα ΜΜΕ, έδωσες ελπίδα και προοπτική, σκέψου μόνο αυτό που λέει ο λαός μας, ότι …. «τα ύστερα τιμούν τα πρώτα».
Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

5 σχόλια

  1. Τι λες μωρή? Φυσική ξανθιά ή βαμμένη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλεξάνδρα Σουλαδάκη: Αν περιμένει ακόμα ο Ελληνικός ΛΑΟΣ να του πει η VPRC ποιους θα ψηφίσει ...

    Είμαστε ανάξιοι να θέλουμε την ελευθερία μας..

    Οι τρις αρλεκίνοι είναι ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ και όσοι τους σιγοντάρουν.

    Ξέρουν πως περνά ο ΚΟΣΜΟΣ;

    Τα ξεράδια τους ξέρουν!

    {{{Βενιζέλος 28/11/2012: “… γνωρίζουμε τι θα πει νάσαι άνεργος, να χάνεις την δουλειά σου …”}}}

    Αλήθεια; Ξέρεις;

    Ξέρεις,…τι θα πεί να σου φωνάζει το αφεντικό για να σου δώσει τα παπούτσια στο χέρι;

    …ότι η δική μου απόλυση του μεροδούλη/μεροφάη προκαλεί την θανατηφόρα αγωνία σε μένα, τα παιδιά μου και την γυναίκα μου;

    …λόγω έλειψης χρημάτων τρέχω στον μπαμπά και του ζητώ μερίδιο από την κομμένη(από σένα) σύνταξη των 700 ευρώ; Δηλαδή ζητώ από τον πατέρα μου να με γηροκομήσει εμένα και την οικογένειά μου. Το ξέρεις κι αυτό;
    (χαχαχαχαχαχαχα … ωχ! Κρατήστε με!)

    … με τι δύναμη ψυχής θα στείλω το εννιάχρονο μουτράκι νηστικό στο σχολείο;

    … πώς να εξηγήσω τα ανεξήγητα στα αθώα παιδικά μάτια “δεν έχω λεφτά για τυρόπιτα”

    … πώς να εξηγήσω στον Γιάννη β’ Λυκείου, τέρμα το φροντιστήριο λόγω αδυναμίας πληρωμών εξ αιτίας της ανεργίας της κεντρικής κολώνας του σπιτιού.

    … τι θα πει να σου κλείνουν την πόρτα κατάμουτρα και με πλήρη αδιαφορία όλοι όσοι “προσφέρουν δουλειά” και συ να φορτώνεσαι μαζί με τα δυό μουτράκια και την γυναίκα σου με κάθε κλείσιμο απογοήτευση μεγατόννων;.

    …τα ομόλογα που μου ενεχείρησε ο πατέρας μου για ώρα ανάγκης να τάχει μειώσει στο μισό ένας ευτραφής συνταγματο/καθηγητο/πολιτικός που τόπαιξε ξερόλας οικονομολόγος και κόμπαζε για επιτυχία μεγατόννων.

    …τον συναισθηματικό μου κόσμο σε τι κατάσταση υστερική ήταν μετά την απώλεια της δουλειάς μου και εν συνεχεία της αδυναμίας μου να βρω δουλειά και να εξυπηρετήσω ανάγκες και υποχρεώσεις. Τότε είδα την αποτυχία μου, κι όλα αυτά εξ αιτίας σου. Εσύ δανείστηκες, εσύ τους κάλυψες, κι εσύ θα με σώσεις; Κύριε και θεέ τι είσαι, τρία σε ένα;

    …Με νηστικά παιδιά, γυναίκα, χαμένο σπίτι και κάθε είδους αξιοπρέπεια ξέρεις πως είδα τον εαυτό μου να ανεβαίνει στον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας;. Ύστερα το πεζοδρόμιο νάρχεται με καταπληκτική ταχύτητα προς το μέρος μου. Τόξερες κι αυτό; Για να θυμηθώ τον Μαρίνο πριν πολλά χρόνια στην Πλάκα “ποιος είμαι; Είμαι ο δολοφόνος!”

    Και τώρα αλαφρύς σαν άγγελος και ευωδιαστός σαν τίμιο ξύλο σε παρακολουθώ μπροστά σε είκοσι προτεταμένα μικρόφωνα να λες ελαφρά τη καρδία. “γνωρίζω τι θα πει άνεργος”.

    Όχι δεν ξέρεις! Ποτέ δεν ήξερες. Απλά πάντα έπαιζες/παίζατε όλοι σας ευφυέστατο πολιτικό θέατρο όπως και τώρα.

    Μας διαλύετε, μας εξοντώνετε. Μην μας δουλεύετε κι από πάνω. Αιδώς!

    Η ΌΠΛΑ ΣΑΣ ΕΎΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΉ ΔΙΚΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άκου κουράδα εσύ και οι όμοιοι σου ΚΑΤΑΣΤΡΈΨΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ...

    ΕΊΣΤΕ ΟΜΩΣ ΤΌΣΟ ΒΡΩΜΕΡΆ ΥΠΟΚΕΊΜΕΝΑ που δεν θα διστάσετε να βάλετε την χώρα σε εμφύλιο ...

    ΛΕΣ θα φέρεις στην βουλή θέμα για την Χρυσή Αυγή: Ποιος έχει γράψει αυτό το σενάριο; Είναι η δεν δεν είναι ψηφισμένοι όλοι από τον ΛΑΟ;

    Αν δεν τους θέλετε στην Βουλή πείτε τα επιχειρήματα σας στον ΛΑΟ ΚΑΙ κατεβείτε σε εκλογές αν αντέχετε την βάσανο...

    Όμως ως βρομιάρηδες που είστε θέλετε να πετάξετε την μπάλα στην ΑΡΙΣΤΕΡΑ !για να βγαίνουν μετά το φερέφωνα σας--Αδωνις-Ντινοπουλος~Βουλτεψη~Γιακουματος~
    Μαργαρίτης~Μπιστης~ και όλο το ΚΑΚΌ συναπάντημα να λέει... Βλέπετε ο Σύριζα, ο Καμμένος ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ..και θα βρείτε και άλλους συμπαραστάτες μίσους αγνούς ΑΡΙΣΤΕΡΟΎΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΆΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΕΜΦΎΛΙΟ ΠΟΥ ΤΌΣΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΈ, ώστε όλα να ξεπλυθούν με ΑΊΜΑ ΑΘΏΩΝ και εσείς όλοι να γελάτε....

    Βολταίρος,ΕΙΠΕ

    Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.

    ΧΟΝΤΡΈ ΚΆΤΣΕ ΚΑΛΑ ......ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΆΚΙΑ ΣΟΥ..


    Η Ο.Π.Λ.Α..ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΕ ΝΑ ΈΧΕΤΕ ΜΙΑ ΈΝΤΙΜΗ ΔΙΚΉ...

    ΜΗ ΜΑΣΗΣΟΥΝ ΕΚΕΊ ΣΤΟΝ ΣΤΥΡΙΖΑ~~Κ.Κ.Ε~~~ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ..Ο ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΊΝΑΙ ΈΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΉΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΎΝ... ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΗ ΑΣ ΠΡΟΣΈΞΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΊΔΑ..


    Η Ο.Π.Λ.Α.. ΘΈΛΕΙ ΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ ΝΑ ΈΧΟΥΝ ΜΙΑ ΈΝΤΙΜΗ ΔΙΚΉ... ΑΣ ΤΟ ΔΕΧΤΟΎΝ ΌΣΟ ΕΊΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΩΣ ΔΏΡΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπάρχουν αρκετές φυλακές, αρκετή αστυνομία, αρκετά δικαστήρια για να μπορέσουν να επιβάλλουν ένα νόμο που δεν στηρίζεται από τον λαό.


    Η Ο.Π.Λ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε καιρό κρίσης βγήκαν και οι 6 μέρες του Δελλατόλα!
    Με τί λεφτά τη συντηρεί και αυτή και το ΙΜΙΤΑΣΙΌΝ "ποντίκι" που, ειρήσθω εν παρόδω" ουδεμία σχέση έχει με το παλαιό "ποντίκι" που ήταν γνήσια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση