GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Σοφή η απόφαση της Δανίας να μείνει εκτός €"...

«Σοφή» χαρακτήρισε την απόφαση της Δανίας να παραμείνει εκτός του ενιαίου νομίσματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο υπουργός Εξωτερικών της χώ...


«Σοφή» χαρακτήρισε την απόφαση της Δανίας να παραμείνει εκτός του ενιαίου νομίσματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Βίλι Σόντελ, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή επέτρεψε στη χώρα να παίξει διαμεσολαβητικό ρόλο στην Ε.Ε.
«Νομίζω ότι ο καθένας θα το παραδεχθεί μετά την κρίση που βιώσαμε, η απόφαση της Δανίας ήταν σοφή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σόντελ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Jyllands-Posten.
«Μας δίνει μια δυνατότητα να οικοδομούμε γέφυρες σε μια ευέλικτη Ευρώπη. Η θέση μας είναι ότι θέλουμε να συμμετέχουμε σε μια πρακτική συνεργασία», πρόσθεσε.
Η κρίση χρέους στην ευρωζώνη αποκάλυψε τα ρήγματα μεταξύ των 17 κρατών-μελών της, με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ συχνά να επικρίνεται σε χώρες με υψηλά χρέη, όπως η Ισπανία και προηγουμένως η Ελλάδα, για την σκληρή και άκαμπτη στάση της.
Η Δανία είναι μέλος της ΕΕ από το 1973, αλλά οι ψηφοφόροι στη χώρα των 5,5 εκατ. κατοίκων έχουν απορρίψει δύο φορές σε δημοψηφίσματα το ενδεχόμενο να αντικατασταθεί η κορώνα με το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα. Η χώρα εξασφάλισε κατόπιν την παραμονή της εκτός ευρώ με την εγγραφή σχετικής διάταξης στη ευρωπαϊκή συνθήκη.
Ο Σόντελ, μέλος του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Κόμματος, ανέφερε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος να μεταβληθεί η στάση της Δανίας. Το κόμμα του είναι το πιο ευρωσκεπτικιστικό στην κεντροαριστερή κυβερνητική συμμαχία υπό την πρωθυπουργό Χέλε Τόρνινγκ Σμιτ, την επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών.
Όμως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ούφε Έλεμαν-Γένσεν, ο οποίος διαπραγματεύθηκε με την ΕΕ την παραμονή της Δανίας εκτός ευρώ, καθώς και την διαφοροποίησή της από τις κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές για την άμυνα, την δικαιοσύνη και την εσωτερική πολιτική πριν από 20 και πλέον χρόνια, αμφισβήτησε την άποψη του Σόντελ.
«Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί ο Βίλι Σόντελ με την δήλωση ότι μπορούμε να οικοδομούμε γέφυρες. Δεν μπορείς, αλλά ταυτοχρόνως θέλεις και δεν θέλεις να συμμετέχεις», είπε ο Έλεμαν-Γένσεν στην Jyllands-Posten.

2 σχόλια

  1. Η ισοτιμία του ευρώ με τα εθνικά νομίσματα, την περίοδο της καθιέρωσής του, κατά την γνώμη μου ήτανε σε λάθος κατεύθυνση.
    Ητανε τόσο μεγάλη, που οι λαοί , κυρίως των χωρών της νότιας ευρώπης, δεν εξοικειώθηκαν, με αποτέλεσμα να έχουμε έκρηξη των τιμών, δηλ. φούσκα τιμών, με αποτέλεσμα την κατάρευση της παραγωγής, λόγω εξαφάνισης της ανταγωνιστικότητας των προιόντων τους, έναντι των χωρών της ανατολής, της κεντρικής και βόρειας ευρώπης.
    Υπεύθυνη γιαυτό είναι η Ε.Κ.Τ και πίσω της η Γερμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
    1)ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ "ΧΡΕΟΥΣ",
    2)ΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
    3)ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ
    4)ΝΑ ΤΥΠΩΣΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση