GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Θέμα αξιόποινης συμπεριφοράς για τον Στουρνάρα»

«Για άρνηση της Εκτελεστικής Εξουσίας να σεβασθεί το Σύνταγμα», που «εγείρει ζητήματα αξιόποινης συμπεριφοράς», κάνει λόγο η βουλευτής τ...

«Για άρνηση της Εκτελεστικής Εξουσίας να σεβασθεί το Σύνταγμα», που «εγείρει ζητήματα αξιόποινης συμπεριφοράς», κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχολιάζοντας την εντολή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προς τη ΔΕΗ να συνεχίζει τα εισπράττει το «χαράτσι» στα ακίνητα, παρά την δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη αυτή την πρακτική.
Η υπεύθυνη επί θεμάτων Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει σε δήλωσή της ότι «η εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών πρόσκληση σε παράβαση συμμόρφωσης σε δικαστική απόφαση δεν ενέχει μόνον πολιτική απαξία, αλλά, όπως επισημάνθηκε και από την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, εγείρει ζητήματα αξιόποινης συμπεριφοράς».
Η κ. Κωνσταντόπουλου σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η «κυβέρνηση επιδεικνύει, σε κάθε ευκαιρία, την πλήρη περιφρόνησή της προς την Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης», καθώς επίσης και προς τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών, ενώ κάνει λόγο για «ευθείες απειλές» εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών «ότι, εάν δεν εισπραχθεί το χαράτσι από τη ΔΕΗ, θα επιβληθούν νέα μέτρα και πάλι στους αδύναμους και ανυπεράσπιστους πολίτες».
Παράλληλα, επικαλούμενη τη «λίστα Λαγκάρντ», «υπενθυμίζει», όπως αναφέρει, στον κ. Στουρνάρα, «ότι διαθέτει εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, τις οποίες επιλέγει, εντελώς αδικαιολόγητα, να μην αξιοποιεί».
Στο ίδιο πλαίσιο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η μη ενεργοποίηση και εξάντληση κάθε προσφερόμενης διαδικασίας για τη φορολόγηση των μη φορολογηθεισών καταθέσεων στο εξωτερικό, συνιστά απιστία σε βάρος του Δημοσίου και αφαιρεί κάθε δικαίωμα φορολογικής επιβάρυνσης των κατ’ επανάληψη φορολογηθέντων πολιτών, επιβάρυνσης που συνιστά παραβίαση του άρθρου 4 του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι οι πολίτες συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη “χωρίς διακρίσεις και ανάλογα με τις δυνάμεις τους”, όπως επισημαίνεται και στην απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών».

2 σχόλια

  1. Δεν της ξεφεύγει τίποτα της εισαγγελέως του Σύριζα... Αυτή θα πιάσει και τους εμπρηστές-δολοφόνους της Μαρφίν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παροιμιώδης ο σεβασμός στην Δικαιοσύνη, ανεξάρτητη και μη, του Σύριζα. Παραμύθια του Χαλιμά που έλεγε και ο Νίκος Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση