GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απομάκρυνση του προέδρου του ΚΘΒΕ ζητούν οι ηθοποιοί του ιδρύματος

Του καταλογίζουν πρακτικές που βάζουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος και συμπεριφορές που προκαλούν εντάσεις Τ...


Του καταλογίζουν πρακτικές που βάζουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος και συμπεριφορές που προκαλούν εντάσεις
Την δυσαρέσκειά τους εκφράζουν οι ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για  τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του, ο πρόεδρος του, Θωμάς Τρικούκης, ζητώντας την απομάκρυνσή του.
Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι «υποκινεί συνεχώς ταραχή στην ομαλή λειτουργία του θεάτρου», σε μία περίοδο κρίσης για το ίδιο το θέατρο,αλλά και τους εργαζομένους του.
Νωρίτερα, σήμερα, αντιπροσωπεία των ηθοποιών συγκεντρώθηκε έξω από το Βασιλικό Θέατρο και απέκλεισε για περίπου δύο ώρες την είσοδο του γραφείου του προέδρου του ΚΘΒΕ.
Οι ηθοποιοί καταλογίζουν στον πρόεδρο του ιδρύματος πρακτικές και μεθόδους που θέτουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος, καθώς και συμπεριφορές που δημιουργούν συνεχώς εντάσεις, αφήνοντας στην άκρη τα ουσιαστικά προβλήματα, όπως είναι: η υποχρηματοδότησή του θεάτρου και οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των εργαζομένων.
«Δεν σέβεται ούτε την ιστορία των 50 χρόνων του θεάτρου στην πόλη, ούτε τις προσπάθειες και τις εθελοντικές πρωτοβουλίες των εργαζομένων, που δεν έχουν κλείσει ούτε μία μέρα το θέατρο, αν και πληρώνονται με έναντι κάθε τρεις ή τέσσερις μήνες. Βάζει κάθε λίγο βόμβες, τις οποίες τρέχουμε να σβήσουμε, σε περιόδους που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα» δήλωσε ο ηθοποιός, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και σύμβουλος των κρατικών σκηνών, Βασίλης Σεϊμένης.
Οι ηθοποιοί υποστηρίζουν ότι δέχονται συνεχώς προκλήσεις από τον πρόεδρο του θεάτρου με αποκορύφωμα την αποκαθήλωση των πανό διαμαρτυρίας, με την συνδρομή και της αστυνομίας, που είχαν τοποθετήσει οι εργαζόμενοι έξω από το ΚΘΒΕ, αλλά και την επιστολή που δημοσίευσε σε αθηναϊκή εφημερίδα, στην οποία έκανε λόγο για κλοπή εισπράξεων του θεάτρου το καλοκαίρι.
Στην επιστολή του ο κ. Τρικούκης άφηνε υπαινιγμούς κατά του καλλιτεχνικού διευθυντή, Σωτήρη Χατζάκη, ενώ το θέμα απασχόλησε και την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του θεάτρου, στην  οποία προκλήθηκε ένταση, με αποτέλεσμα την αποχώρηση μελών του.
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση