GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιλαρίων: ”Πρέπει να προστατεύσουμε τους Χριστιανούς στη Μ. Ανατολή”

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου του Αυτοκρατορικού Ορθόδοξου Παλαιστινιακού Συλλόγου (ΑΟΠΣ) μίλησε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων...

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου του Αυτοκρατορικού Ορθόδοξου Παλαιστινιακού Συλλόγου (ΑΟΠΣ) μίλησε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.
Το θέμα της ομιλίας ήταν «Περί θέσεως των χριστιανών στη Μέση Ανατολή και παγκοσμίως».
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ
Ευχαριστώ διά την ευκαιρία όπως μιλήσω στη συνεδρίαση του Συμβουλίου του αρχαιοτέρου επιστημονικού, κοινωνικού και φιλανθρωπικού ορθόδοξου οργανισμού της Ρωσίας.
Από τη πρώτη κιόλας στιγμή της συστάσεώς του ο Αυτοκρατορικός Ορθόδοξος Παλαιστινιακός Σύλλογος ασχολείται με τη ρωσική παρουσία στους Αγίους Τόπους, τη διαφύλαξη των χριστιανικών αρχαιοτήτων και τήν πνευματική μόρφωση.
Όλα αυτά είναι αδύνατα σε περίπτωση εάν οι χριστιανοί δεν ζούν ένα βίο ειρηνικό και δεν απολαμβάνουν ελευθέρως τα δικαιώματα του θρησκεύειν.
Αυτός είναι ο λόγος διατί στην ομιλία μου θέλω να σταθώ στη θέση της χριστιανικής μειονότητας στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, να καταστήσω τα μέλη του Συμβουλίου γνώστες των καταβαλλομένων υπό της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας προσπαθειών διά την προστασία των ομοδόξων μας αδελφών.
Σήμερα, δυστυχώς, οι χριστιανοί πέφτουν θύματα πολιτικών μετατροπών σε διάφορες περιοχές της υφηλίου.
Επιπλέον ο ακραίος ισλαμισμός, καταδικαζόμενος από την ηγεσία του παραδοσιακού ισλάμ, εξάγεται και σε χώρες, όπου ποτέ δεν τους χαρακτήριζε, με αποτέλεσμα την κλιμάκωση της εντάσεως μεταξύ των θρησκειών.
Δεκάδες χιλιάδες χριστιανοί δέχθηκαν βία στην εμπόλεμη Συρία. Εξτρεμιστές στα κατεχόμενα υπό αυτών τμήματα της Συρίας διώχνουν ή φονεύουν τους  οπαδούς του Χριστού.
Υπό τις πιέσεις των ακραίων όλοι οι χριστιανοί αναγκάσθησαν να εγκαταλείψουν την πόλη Χομς.
Όσοι δεν ήθελαν ή απέτυχαν να φύγουν φονεύθησαν ή εκδιώχθησαν βιαίως.
Σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ, «ο τελευταίος χριστιανός» κάτοικος του κέντρου Χομς εδολοφονήθη στις 30 Οκτωβρίου.
Πρόκειται για τον 84χρονο Ορθόδοξο χριστιανό Ελίας Μανσούρ.
Την επίθεση των επαναστατικών ομάδων ισλαμιστών κατά της πόλεως Αλ-Κουσαΐρ ακολούθησε η φυγή περίπου 30 χιλιάδων χριστιανών στα δυτικά τμήματα της κεντρικής Συρίας.
Στις ελεγχόμενες υπό των κυβερνητικών δυνάμεων περιοχές, εφαρμόζεται η τακτική των τρομοκρατικών επιθέσεων κατά των χριστιανικών ναών, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και κέντρων υγείας, των γραφείων των χριστιανικών οργανώσεων.
Στην ασσυριακή συνοικία του Χαλεπίου κάθε εβδομάδα εκρήγνυνται βόμβες των τρομοκρατών.
Στα μέσα Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους δίπλα στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ρακκάχα εξερράγη ένα αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά.
Οι καμικάζι τρομοκράτες σκοπίμως επιτίθενται κατά των χριστιανών. Σύχνες είναι η περιπτώσεις απαγωγές χριστιανών με σκοπό την αξίωση διά την καταβολή των υπέρογκων λύτρων.
Σε περίπτωση μη καταβολής λύτρων ο όμηρος υφίσταται φρικτό θάνατο. Έτσι στις 21 Οκτωβρίου βρήκε μαρτυρικό θάνατο ο απαχθείς υπό των μαχητών ιερέας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αντιοχείας Θαδδαίος Τζαμίλ Χαντάντ.
Αντιμέτωποι με τις ανοιχτές εκδηλώσεις μίσους και βίας σε βάρος αυτών έρχονται οι χριστιανοί και σε άλλες χώρες της περιοχής.
Πέρυσι περισσότεροι από 100 χιλιάδες χριστιανοί εγκατέλειψαν την Αίγυπτο ενώ κατά τον τρέχοντα έτος σημειώνει άνοδο ο αριθμός των εξαναγκασμένων να μεταναστεύσουν χριστιανών.
Επιδεινώνεται ραγδαίως η θέση των Κοπτών χριστιανών στην Αίγυπτο: πιο τακτικές είναι τα περιστατικά εμπρησμών και καταστροφών των Ναών αυτών. Όλο και περισσότερα η βία σε βάρος αυτών μένει ατιμώρητη.
Από 60. 000 χριστιανούς της Λιβύης περισσότεροι από 50% έφυγαν από τη χώρα κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.
Στο Ιράκ, όπου μόλις πρόσφατα κατοικούσαν 1,5 εκ. χριστιανοί, τώρα ούτε 1/10 έχουν μείνει: οι υπόλοιποι έφυγαν ή φονεύθησαν.
Στην Τυνησία, η οποία είναι η πρώτη χώρα όπου άνθισε η «αραβική άνοιξη», πιο συχνά πλέον πυροβολούνται και πυρπολούνται οι Ναοι.
Για όλους μας το πρόβλημα των διώξεων για θρησκευτικούς λόγους δεν είναι  αντικείμενο συλλογισμών και ανησυχιών του γραφείου, αλλά πραγματικό πόνο, ο οποίος μας ωθεί να αγωνιζόμαστε εναντίον αυτού του κακού.
Η Ρωσική Εκκλησία από την πλευρά της καταβάλλει προσπάθειες να προσφέρει στον αγώνα αυτό. 
Τόσο ο Αγιώτατος Πατριάρχης όσο και η Ιερά Σύνοδος προέβησαν σε δηλώσεις με θέμα τις διώξεις κατά των χριστιανών σε διάφορες χώρες του κόσμου. Επίσης το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων επανειλημμένως επιστούσε την προσοχή του διεθνούς κοινού στο εν λόγω πρόβλημα.
Ένα διεθνές συνέδριο διεξάχθη στη Μόσχα το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο 2011 με θέμα τη διάκριση και τη βία κατά των χριστιανών.
Μέσα στα σχέδια είναι η οργάνωση ενός ευρύτερου φόρουμ με τη συμμετοχή ηγετών και υψηλών εκπροσώπων των διαφορετικών χριστιανικών δογμάτων και θρησκειών για να σηζητήσουμε τη θέση των θρησκευτικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή.
Όμως η Εκκλησία, στηριζόμενη μόνο στις δικές τις δυνάμεις, αδυνατεί να παράσχει την ολοκληρωμένη απαραίτητη βοήθεια στους αδικοπαθούντες χριστιανούς.
Είναι ανάγκη όπως η προστασία των χριστιανών στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής αποτελέσει ένα από τους άξονες της εξωτερικής πολιτικής του Ρωσικού κράτους.
Έχουμε επίσης σκοπό διά των κοινωνικών οργανισμών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη Μέση Ανατολή, να αναζητήσουμε τρόπους υποστηρίξεως των υπό δίωξη και καταπίεση αδελφών μας. 
Να υπενθυμίσω ότι ένας από τους στόχους, όπως διατυπώθηκε αυτός στον Καταστατικό του Αυτοκρατορικού Ορθόδοξου Παλαιστινιακού Συλλόγου, εγκριθέντος το έτος 1882, ήταν η προστασία της Ορθοδόξίας στους Αγίους Τόπους. 
Σήμερα είναι τόσο επίκαιρος όσο ποτέ άλλοτε.
Μέλη του ΑΟΠΣ είναι έμπειροι διπλωμάτες, κορυφαίοι επιστήμονες, επιχειρηματίες, κρατικοί παράγοντες, οι οποίοι συν Θεώ συνήλθαν επί το αυτό, με σκοπό την ενοποίηση των προσπαθειών αυτών προς διαφύλαξη και πρόοδο του χριστιανισμού στους Αγίους Τόπους.
Είναι γνωστές οι πρωτοβουλίες ορισμένων μελών του Συλλόγου μετά των οποίων έχουμε ήδη συνεργασία στον τομέα συγκεντρώσεως πληροφοριών διά τα περιστατικά διώξεων, αλλά θα ήθελα την προστασία των υπό δίωξη χριστιανών της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής να τη εκλάβουμε ως μια από τις προτεραιότητες, τις οποίες είναι ανάγκη να αντιμετωπίσουμε άνευ καθυστερήσεως. 
Μόνο μέσα κοινών και δυναμικών ενεργειών θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους πάσχοντες αδελφούς και αδελφές μας.
Ελπίζω ότι το καταρτισμένο σχέδιο δηλώσεως με θέμα τη θέση της χριστιανικής μειονότητας στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, θα επιμαρτυρεί τη συντονισμένη μας θέση επί του θέματος.
Πηγή:romfea.gr

4 σχόλια

  1. Τον κώλο σου κοίταξε να προστατεύσεις ιησουΐτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ!!!

    Κοιτάξτε τα καραγκιοζιλίκια του "Υπερμνημονιακού" Άδωνι Γεωργιάδη...

    Στην πρωινή εκπομπή του Γ. Αυτιά στον Σκάι, μιλούσε ένας συνδικαλιστής της Αστυνομίας, ο κ. Γερακαράκος, για το γεγονός ότι κάποιοι συνάδελφοί του κόλλησαν ψώρα, ενδεχομένως από τα κρατητήρια που υπάρχουν στα Αστυνομικά Τμήματα.

    Παίρνοντας το λόγο, ο γελοίος και απίστευτος καραγκιόζης Γεωργιάδης, που περιφέρεται σε όλα τα κανάλια ως ο κατεξοχήν εκπρόσωπος της ΝουΔούλας, κατά την προσφιλή του λογική:

    "Το μπουζούκι είναι όργανο,
    ο αστυνομικός είναι όργανο,
    άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι",

    είπε τα εξής κωμικοτραγικά και γελοία...

    Είπε λοιπόν, ότι αφού οι τοπικές κοινωνίες και ο ΣΥΡΙΖΑ, εναντιώθηκαν στη δημιουργία στρατοπέδων-κέντρων μεταναστών, άρα φέρουν την ευθύνη για την κατάντια αυτή στην Αστυνομία. Το είπε μάλιστα ξεκάθαρα:
    "Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ψώρα που κόλλησαν οι αστυνομικοί..."

    Στην παρέμβαση του συνδικαλιστή-αστυνομικού, ότι δεν μιλούσε για τα στρατόπεδα-κέντρα υποδοχής μεταναστών, αλλά για τα κρατητήρια στα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας, ο γελοίος καραγκιόζης (και πιο Μερκελιστής από την Μέρκελ), συνέχιζε να ωρύεται:

    "Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει που οι αστυνομικοί κόλλησαν ψώρα..."

    Το άκρον άωτον της γελοιότητας!!

    Να τον χαίρεται ο άλλος γελοίος, ο Σαχλαμαράς, που θέλει να τον κάνει και υπουργό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O "γελοίος, ο Σαχλαμαράς"

    οπως και ο γελοιος μπουμπουκος δεν ειναι παρά ΟΡΓΑΝΑ-ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ!
    Στη μεγάλη συμφωνική των καραγκιοζηδων πολιτικων του Ελλαδιστάν.

    Αυτη την ορχήστρα των καραγκιοζηδων την φυλανε 80.000 αστυνομικοί, γνωρίζουν πως ειναι επιορκοι αλλα δικαιολογουνται με παραμυθια για "Δημοκρατί" κλπ

    Αυτη την ορχήστρα των καραγκιοζηδων την δικαιωνουν και την αθωωνουν 4.000 δικαστικοι υποκριτες, που τωρα προσπαθουν να ξαναπαρουν πισω τους μισθους και τα προνομια, που οι απατεωνες πολιτικοι τους χαρισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ" BLOGS (ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ)

    ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΩΝ

    ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ, ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΤΑ BLOGS ΜΕ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ ΩΣΤΕ

    "ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ" Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ....ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ 9ΔΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

    ΟΛΑ ΘΑ ΔΑΠΑΝΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΚΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-ΠΡΟΠΑΓΑΝΑΔΑ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΕΔ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ-ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

    ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση