GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερωτηματικά προκαλεί η «αυτοκτονία» του Σέρβου πρεσβευτή στο ΝΑΤΟ....

Ο εντεταλμένος της Σερβίας στο ΝΑΤΟ έπεσε ξαφνικά από έναν πύργο με σταθμευμένα αυτοκίνητα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, προκαλώντας πολλ...


Ο εντεταλμένος της Σερβίας στο ΝΑΤΟ έπεσε ξαφνικά από έναν πύργο με σταθμευμένα αυτοκίνητα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά γύρω από το τι προκάλεσε τον θάνατό του.
Russia Today News.

Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους.
Ο πρεσβευτής της Σερβίας στο ΝΑΤΟ, Μπράνισλαβ Mιλίνκοβιτς, πήδησε, όπως αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα, από ένα πάρκινγκ στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για να ανακαλύψει τα κίνητρα πίσω από τη φαινομενική αυτοκτονία, η οποία, κατά ένα αινιγματικό τρόπο, συνέβη εν μέσω συνομιλιών Σέρβων με αξιωματούχους του ΝΑΤΟ.
Η σερβική κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο Mιλίνκοβιτς πέθανε ακαριαία το βράδυ της Τρίτης, 04/12, μετά από ένα άλμα από ύψος 8 – 10 μέτρων, ενώ ήταν σε αναμονή για να αρχίσουν οι προγραμματισμένες συνομιλίες μεταξύ διπλωματικών αντιπροσώπων της Σερβίας και αξιωματούχων του ΝΑΤΟ.
Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν στη σκηνή του συμβάντος, αλλά δεν στάθηκε δυνατό να σώσουν τη ζωή του Σέρβου διπλωμάτη.
Το εισαγγελικό γραφείο στις Βρυξέλλες εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «είναι βέβαιο ότι ο θάνατος προήλθε από απόπειρα αυτοκτονίας», και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να διερευνηθούν περαιτέρω οι συνθήκες του θανάτου του.
Ο Μιλίνκοβιτς βρισκόταν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών προκειμένου να υποδεχθεί τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Σερβίας, Ζόραν Βουζίτσμ, ο οποίος, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα έφθανε στη βελγική πρωτεύουσα για να συμμετάσχει, μαζί με άλλους διπλωμάτες, σε συνομιλίες με αξιωματούχους του ΝΑΤΟ.
Μετά την άφιξη της σερβικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, ο Μιλίνκοβιτς και οι άλλοι Σέρβοι διπλωμάτες κατευθύνθηκαν προς τον πύργο με τα σταθμευμένα αυτοκίνητα για να μπουν στα αυτοκίνητά τους.
Ενώ διέσχιζαν τον χώρο του πάρκινγκ, ξαφνικά ο Μιλίνκοβιτς εγκατέλειψε την ομάδα, δρασκέλισε μια διαχωριστική μπάρα και πήδησε στο κενό, σύμφωνα με την κατάθεση ανώνυμου αξιωματούχου.
«Συναντήθηκα μαζί του χθες το απόγευμα. Δεν πρόσεξα τίποτε περίεργο στην συμπεριφορά του, που να μου κινήσει την περιέργεια. Μάλιστα έδειχνε πολύ ευδιάθετος», δήλωσε μια ανώνυμη διπλωματική πηγή στην ιταλική εφημερίδα La Stampa. «Τον γνώριζα πολύ καλά, και αυτό που συνέβη είναι εντελώς αδιανόητο. Μου είναι αδύνατο να εξηγήσω τι έγινε και γιατί».
Ένα ανεπιβεβαίωτο δημοσίευμα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρει ότι μια ανώνυμη πηγή του Υπουργείου Εξωτερικών της Σερβίας δήλωσε: «Είναι πιθανό να είχε πέσει σε κατάθλιψη και κανείς δεν το είχε αντιληφθεί».
Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας, εξήρε τον Μιλίνκοβιτς ως διακεκριμένο διπλωμάτη και νομικό, ο οποίος «θα μείνει στην ιστορία ως ένας ικανότατος διπλωμάτης και διανοούμενος, καθώς και μια προσωπικότητα η οποία διακρινόταν για την ευγένειά της».
Ο Μιλίνκοβιτς ήταν 52 ετών, παντρεμένος και πατέρας ενός εξάχρονου αγοριού. Πριν γίνει πρεσβευτής της Σερβίας στο ΝΑΤΟ, υπηρέτησε ως πρέσβης της Σερβίας και του Μαυροβουνίου στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΝΑΤΟ, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, εξέφρασε την «βαθιά θλίψη» του «για τον τραγικό θάνατο του πρέσβη της Σερβίας», αποκαλώντας τον «αξιοσέβαστο άτομο».
Η Σερβία δεν είναι επίσημο μέλος της στρατιωτικής συμμαχίας, αλλά διατηρεί μια διπλωματική αποστολή στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Η αντιπροσωπεία της Σερβίας είχε μεταβεί στην έδρα του ΝΑΤΟ προκειμένου να συμμετάσχει σε διήμερες συζητήσεις που αφορούσαν την αμφισβητούμενη ζώνη στα σύνορα μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου.
: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση