GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αίγυπτος: Η αντιπολίτευση κατά του δημοψηφίσματος για το νέο Σύνταγμα

Αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας στους δρόμους του Καΐρου Αιγύπτιοι υποστηρικτές του Μόρσι διαδηλώνουν υπέρ του δημοψηφίσματος, 14 Δεκεβ...

Αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας στους δρόμους του Καΐρου
Αιγύπτιοι υποστηρικτές του Μόρσι διαδηλώνουν υπέρ του δημοψηφίσματος, 14 Δεκεβρίου 2012
 
Οργανώσεις της αντιπολίτευσης πραγματοποιούν νέες διαδηλώσεις κατά του δημοψηφίσματος για το νέο Σύνταγμα, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, η πρώτη από τις οποίες ξεκινά το Σάββατο.
Παράλληλα, οι υποστηρικτές του Αιγύπτιου προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι, συγκεντρώνονται στους δρόμους του Καΐρου, κρατώντας πλακάτ που γράφουν «Ναι στο δημοψήφισμα».
Το αντιπολιτευόμενο Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν «Όχι», αλλά δεν έχει μποϊκοτάρει μέχρι στιγμής το δημοψήφισμα.
Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά και δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους της πρωτεύουσας.
Τα εκλογικά τμήματα θα ανοίξουν στις 08:00 το πρωί του Σαββάτου στο Κάιρο, την Αλεξάνδρεια και σε οκτώ ακόμα περιοχές. Η άλλη μισή χώρα θα ψηφίσει μία εβδομάδα αργότερα (στις 22 Δεκεμβρίου).
Ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, σημαίνουσα μορφή της αντιπολίτευσης, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Η επιμονή στο δημοψήφισμα σε ένα εκρηκτικό, πολωτικό, χαοτικό και άνομο περιβάλλον οδηγεί τη χώρα στο χείλος του γκρεμού».
Οι Αιγύπτιοι του εξωτερικού έχουν αρχίσει ήδη να ψηφίζουν για το δημοψήφισμα.
O Χαμντίν Σαμπαχί, ηγετική προσωπικότητα της αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι η αντιπολίτευση αφήνει ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο να καλέσει σε μποϊκοτάζ εφόσον δεν ανταποκριθεί η προεδρία στους όρους της, ανάμεσα στους οποίους είναι η δικαστική επιτήρηση της ψηφοφορίας, η επιτήρηση του δημοψηφίσματος από τοπικούς και διεθνείς μη κυβερνητικούς παρατηρητές, η επαρκής ασφάλεια στα εκλογικά τμήματα, η λεπτομερής ανακοίνωση αποτελεσμάτων με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης, η διενέργεια της ψηφοφορίας σε μία και μόνο ημέρα.
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση