GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μοναδικός τρομοκράτης είναι ο Άσαντ σύμφωνα με τους διαδηλωτές

Οι διαδηλωτές στη Συρία εκτιμούν ότι ο μοναδικός «τρομοκράτης» είναι ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ και όχι το Μέτωπο αλ Νόσρα, μια ομάδα τω...

Οι διαδηλωτές στη Συρία εκτιμούν ότι ο μοναδικός «τρομοκράτης» είναι ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ και όχι το Μέτωπο αλ Νόσρα, μια ομάδα των σύρων εξεγερμένων που φέρεται να συνδέεται με την αλ Κάιντα και την οποία οι ΗΠΑ περιέλαβαν στον μαύρο κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.
«Ευχαριστούμε όλους τους ‘τρομοκράτες’ στη Συρία που μάχονται κατά του Άσαντ. Ανήκουμε όλοι στο Μέτωπο αλ Νόσρα», έγραφε ένα πανό στην ανατολική Γούτα, κοντά στη Δαμασκό, όπου μαίνονται μάχες μεταξύ των εξεγερμένων και του τακτικού στρατού.
Κρατώντας σημαίες της επανάστασης, ομάδες ανδρών και παιδιών πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Χάζα ζητώντας την πτώση του καθεστώτος, υπό το βλέμμα των εμπόρων.
Στη σελίδα τους στο Facebook «Συριακή Επανάσταση 2011», ακτιβιστές ανήρτησαν ένα βίντεο στο οποίο περιλαμβάνονται οι πιο δυνατές σκηνές των 22 μηνών της εξέγερσης, όπως για παράδειγμα οι πρώτες διαδηλώσεις στη Ντεράα, και φωτογραφίες από τη σφαγή στη Χούλα.
«Από την Παρασκευή της αξιοπρέπειας (στις 18 Μαρτίου 2011 στη Ντεράα) διαδηλώνουμε στις πόλεις και τα χωριά ώστε η ελευθερία να μην είναι πια όνειρο, αλλά πραγματικότητα», αναφέρεται στον υπότιτλο.
Σε αυτό το βίντεο οι ακτιβιστές αναφέρουν: «Η Δύση αισθάνεται ότι απειλείται και προσπαθεί να μειώσει τη μεγάλη μας επανάσταση απεικονίζοντας τους επαναστάτες ως τρομοκράτες. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να επέμβει στα εσωτερικά μας ζητήματα».
Η απόφαση των ΗΠΑ να περιλάβουν την αλ Νόσρα στον κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις έχει προκαλέσει επικρίσεις στη Συρία και κύμα συμπάθειας προς την εξτρεμιστική αυτή ομάδα από τους ακτιβιστές και τους μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση