GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποινικοποιείται περαιτέρω η φοροδιαφυγή...

Στην αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τον ποινικό κολασμό των αδικημάτων φοροδιαφυγής προχωρεί η Κυβέρνηση. Ο υφυπουρ...

Στην αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τον ποινικό κολασμό των αδικημάτων φοροδιαφυγής προχωρεί η Κυβέρνηση.
Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο σχετικά με τη φοροδιαφυγή, την φοροαποφυγή και τη μη καταβολή βεβαιωμένων προς το δημόσιο χρεών στο οποίο αναφέρεται πως η φοροδιαφυγή αποτελεί εθνικό έγκλημα, γιατί στερεί το Κράτος από τους αναγκαίους πόρους για την ύπαρξή του και αναγκάζει την πολιτεία να επιβάλλει νέους φόρους, τους οποίους επωμίζονται συνήθως οι ειλικρινείς φορολογούμενοι.
Ο κ. Μαυραγάνης διευκρινίζει ότι η ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής εντάσσεται στο σύστημα των μέτρων που λαμβάνονται από το υπουργείο Οικονομικών για να παταχθεί μεθοδικά και αποτελεσματικά το φαινόμενο αυτό και σημειώνει ότι ο χαρακτηρισμός των οικονομικών εγκλημάτων ως αυτόφωρων συνιστά ένα επιπλέον σημαντικό όπλο στη διάθεση της Πολιτείας.
«Κατέστη πρόδηλη η αναγκαιότητα ιεράρχησης των υποθέσεων κατά το οικονομικό τους μέγεθος και η εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας κατά προτεραιότητα στις περιπτώσεις μείζονος φοροδιαφυγής (κακουργηματικές πράξεις), χωρίς αυτό να συνιστά σε καμία περίπτωση εξαίρεση από την αυτόφωρη διαδικασία οιασδήποτε εγκληματικής συμπεριφοράς», σημειώνεται στο έγγραφο.
Αναφερόμενος στις προσπάθειες είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, ο υφυπουργός Οικονομικών τονίζει ότι έχουν δοθεί λεπτομερείς οδηγίες για την ενίσχυση του εισπρακτικού μηχανισμού, την άμεση υλοποίηση στοχευμένων διασταυρώσεων με αντικείμενο κατά κύριο λόγο περιουσιακά στοιχεία σημαντικής αξίας και τη διοικητική ανταλλαγή πληροφοριών ώστε να ενεργοποιηθεί ειδική διαδικασία ελέγχου για τον εντοπισμό πρόσφατων περιουσιακών στοιχείων.
Ο κ. Μαυραγάνης αναφέρεται και στα μέτρα για την επίσπευση της διοικητικής δίκης και την ταχύτερη εκδίκαση φορολογικών και τελωνειακών διαφορών για ποσά άνω των 150.000 ευρώ. Επισημαίνει μάλιστα τη μνημονιακή υποχρέωση για τη δημοσίευση στατιστικών στοιχείων που αφορούν τις προσφυγές κατά πράξεων της Φορολογικής Αρχής.

2 σχόλια

  1. Τέτοια καγκούρια είναι στη ΝΔ...
    Βλέποντας ότι η ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταποντίζονται εκλογικά, σκέφτηκαν να διαλύσουν με αποστοσίες τους ΑΝΕΛ, ώστε να μη μπορεί να σχηματιστεί αντιμνημονιακή κυβέρνηση και να διαλυθεί φορολογικά η ελληνική κοινωνία.Θα προσπαθήσουν να κάνουν το ίδιο και με άλλα κόμματα, αλλά είναι τόσο βλάκες ώστε δεν καταλαβαίνουν ότι οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ δεν θα ακολουθήαουν τους κωλοτούμπες βουλευτές τύπου Μαρκόπουλου και λοιπά, αλλά θα πάνε μαζικά ή στο Σύριζα ή στη Χρυσή Αυγή και θα τους ενισχύσουν ακόμα περισσότερο. Το φορολογικό, διαλυομένων των ΑΝΕΛ, θα οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους και νεόπτωχους απευθείας στο Σύριζα και στη Χρυσή Αυγή, που θα πιάσουν ανέλπιστα μεγάλα ποσοστά. Φυσικά η ΝΔ δεν θα μπορέσει ούτε το 1/3 των βουλευτών της να εκλέξει στις επόμενες εκλογές και θα έχει τη τύχη του ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα όριά τους έφτασαν οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 10 μήνες. Εξέδωσαν μια σκληρή ανακοίνωση κατά του κόμματος και των στελεχών του.
    H Επιτροπή Πρωτοβουλίας Απλήρωτων Εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ότι επικρατεί κλίμα τρομοκρατίας....

    "Η εργοδοσία μας οφείλει μισθους 10 μηνών. Το 2012 πήραμε ποσά των 500 ευρώ, που καλύπτουν περίπου μισθούς Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, το δώρο του Πάσχα και το επίδομα αδείας, και τώρα διαρρέουν ότι θα δώσουν μόνο το δώρο των Χριστουγέννων, φοβούμενοι το αυτόφωρο".

    Απειλούν ότι αν δεν πάρουν το δώρο των Χριστουγέννων, θα κάνουν άμεσα καταγγελίες.

    Στο τέλος της ανακοίνωσης όμως γίνονται ιδιαίτερα επιθετικοί και λένε:

    "Επειδή μας ρωτούν για το που θα βρουν λεφτά να μας πληρώσουν, έχουμε απάντηση....ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΤΕ!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση