GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διάγγελμα θα απευθύνει ο Μόρσι...

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι θα απευθύνει εντός της ημέρας, τηλεοπτικό διάγγελμα, μετά την έγκριση του νέου Συντάγματος της χώρας…...

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι θα απευθύνει εντός της ημέρας, τηλεοπτικό διάγγελμα, μετά την έγκριση του νέου Συντάγματος της χώρας…
Το τηλεοπτικό διάγγελμα του Μόρσι  θα αφορά "τον οδικό χάρτη για την δημοκρατική μετάβαση" στη χώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Mena.
Το Σάββατο,  ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, θα απευθυνθεί στην άνω βουλή του κοινοβουλίου, η οποία, μετά την υιοθέτηση του νέου Συντάγματος, έχει πλέον πλήρη νομοθετική εξουσία, δήλωσε ο πρόεδρος του σώματος.
Βάσει του νέου Συντάγματος, οι νομοθετικές εξουσίες που είχε πάρει προσωρινά ο Μόρσι μεταβιβάστηκαν τώρα στην άνω βουλή, στην οποία κυριαρχούν οι ισλαμιστές, μέχρι την εκλογή μιας νέας κάτω βουλής στις εκλογές που αναμένεται να γίνουν σε περίπου δύο μήνες.
Παράλληλα περίπου 90 μέλη της άνω βουλής του αιγυπτιακού κοινοβουλίου ορκίστηκαν σήμερα. Οι 90 βουλευτές, οι οποίοι διορίστηκαν από τον πρόεδρο Μόρσι, αναλαμβάνουν καθήκοντα μαζί με τους άλλους 180 βουλευτές του σώματος που είχαν εκλεγεί νωρίτερα φέτος.
Το νέο Σύνταγμα της Αιγύπτου εγκρίθηκε με ποσοστό 63,8% των ψήφων, αλλά το ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα, 32,9% από τα 52 εκατομμύρια των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ήταν πολύ χαμηλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση