GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μόσχα: Πρόβλημα στα φρένα προκάλεσε το δυστύχημα;..

Πρόβλημα στο σύστημα πέδησης του αεροσκάφους -δηλαδή στα φρένα του- ενδεχομένως να προκάλεσε το δυστύχημα με το ρωσικό Τουπόλεφ, το οποίο...

Πρόβλημα στο σύστημα πέδησης του αεροσκάφους -δηλαδή στα φρένα του- ενδεχομένως να προκάλεσε το δυστύχημα με το ρωσικό Τουπόλεφ, το οποίο χθες Σάββατο βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης αεροδρομίου στη Μόσχα την ώρα που τον προσέγγιζε και συνετρίβη σε γειτονικό αυτοκινητόδρομο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι, δήλωσε σήμερα μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που ερευνούν την υπόθεση.
Οι εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι εξετάζουν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους για να διακριβώσουν τα αίτια του δυστυχήματος. Η άτρακτος του Tupolev-204 έσπασε σε τρία κομμάτια και το αεροσκάφος τυλίχτηκε στις φλόγες.
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπήρχε πρόβλημα στο σύστημα πέδησης, αυτό θα συνάδει με την προειδοποίηση που απηύθυνε στην κρατική εταιρεία Tupolev η ρωσική υπηρεσία ασφάλειας των πτήσεων για επιδιόρθωση των προβλημάτων στα φρένα αυτού του τύπου αεροσκάφους, γεγονός το οποίο μπορεί να προκάλεσε ατύχημα στις 21 Δεκεμβρίου όταν ένα Tu-204 με 70 επιβαίνοντες βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου στη Σιβηρία.
"Μετά την προσγείωση ο πιλότος χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα συστήματα πέδησης του αεροσκάφους, αλλά για κάποιο λόγο (το αεροπλάνο) δεν σταμάτησε", δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων.
Μία γυναίκα, το πέμπτο μέλος του πληρώματος του αεροπλάνου της Red Wing το οποίο ταξίδευε χωρίς επιβάτες, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά της, ανακοίνωσε η εταιρεία.
Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και τον πάγο, το πλήρωμα του αεροσκάφους ήταν έμπειρο με πολλές ώρες πτήσεις, σύμφωνα με την ρωσική υπηρεσία ασφάλειας των πτήσεων.
Η Red Wings, ο στόλος της οποίας περιλαμβάνει εννέα από τα σοβιετικής κατασκευής Tu-204, δήλωσε σήμερα ότι δεν σκοπεύει να αποσύρει τα αεροσκάφη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση