GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λισαβόνα:απεργιακό "έμφραγμα"

Λισαβόνα:απεργιακό "έμφραγμα"  Προβλήματα αντιμετωπίζουν σήμερα στις μετακινήσεις τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς οι Πορτογ...

Λισαβόνα:απεργιακό "έμφραγμα" 

Προβλήματα αντιμετωπίζουν σήμερα στις μετακινήσεις τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς οι Πορτογάλοι, λόγω νέας απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους κατά της μεταρρύθμισης του κώδικα εργασίας τους που υιοθετήθηκε τον Μάιο.
Οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν από τον Ιούνιο απεργίες τις ημέρες αργίας σε διαμαρτυρία για τη μείωση των αποδοχών τους για αυτές τις ημέρες, όπως και για τις υπερωρίες τους.
Σε υποστήριξη των σιδηροδρομικών υπαλλήλων στην κινητοποίησή τους μετέχουν σήμερα και οι υπάλληλοι των λεωφορείων στην Λισαβόνα και στο Πόρτο, στην βόρεια Πορτογαλία, όπως και αυτοί του τραμ στα νότια προάστια της πρωτεύουσας.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι συγκοινωνίες είχαν σχεδόν παραλύσει σήμερα πριν από το μεσημέρι.
Η πορτογαλική εταιρεία σιδηροδρόμων (CP) ανακοίνωσε ότι μόνον μια γραμμή που εξυπηρετεί τα δρομολόγια μεταξύ Λισαβόνας και των κύριων πόλεων της χώρας θα λειτουργεί κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας. Επίσης η εταιρεία Carris ανακοίνωσε ότι τα δρομολόγια των λεωφορείων που εκτελούνται σήμερα στην πρωτεύουσα έχουν περιοριστεί κατά το ήμισυ σε σύγκριση με αυτά που γίνονται συνήθως μια ημέρα αργίας.
Κατά τη διάρκεια της χρονιάς αυξήθηκαν οι απεργίες και οι διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Πορτογαλία σε διαμαρτυρία για την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση της χώρας, η οποία έχει προκαλέσει μεγάλη οικονομική ύφεση και ένα πολύ υψηλό ποσοστό ανεργίας.
Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση