GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτό είναι το ακριβότερο ουίσκι του κόσμου

Η Janet Sheed Roberts, εγγονή του ιδρυτή της περίφημης φίρμας Glenfiddich, William Grant, έζησε μέχρι την ηλικία των 110 ετών. Πέθανε ...

Η Janet Sheed Roberts, εγγονή του ιδρυτή της περίφημης φίρμας Glenfiddich, William Grant, έζησε μέχρι την ηλικία των 110 ετών.
Πέθανε μέσα στο 2012, στα τελευταία της γενέθλια ωστόσο η οικογένειά της αποφάσισε να τιμήσει την ηλικία της-ορόσημο με ένα συλλεκτικό ουίσκι.
Ο malt master της Glenfiddich, Brian Kinsman, διάλεξε ένα βαρέλι σκοτσέζικου ουίσκι που ωρίμαζε από την πρωτοχρονιά του 1955 και εμφιάλωσε 15 μπουκάλια. Τέσσερα κράτησε η οικογένεια Grant, ενώ τα υπόλοιπα 11 πωλούνται έκτοτε από τη Glenfiddich σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.
 Αυτό είναι το ακριβότερο ουίσκι του κόσμου
Ένα εξ αυτών έπιασε σε δημοπρασία το αστρονομικό νούμερο των 72.000 ευρώ, ποσό που η εταιρία ισχυρίζεται ότι είναι παγκόσμιο ρεκόρ τιμής!
Ο αγοραστής, συλλέκτης από την Ατλάντα, άνοιξε μάλιστα το μπουκάλι επιτόπου και απόλαυσε ένα-δυο ποτηράκια με τον Kinsman.
 Αυτό είναι το ακριβότερο ουίσκι του κόσμου
Το σοφιστικέ ουίσκι, που μετρά πάνω από μισό αιώνα ζωής, εξαντλείται ωστόσο. Η τελευταία φιάλη βγαίνει σε δημοπρασία στο Λος Άντζελες τις προσεχείς ημέρες.
Όπως μάλιστα ισχυρίζεται ο Brian Kinsman, το ουίσκι των 55 ετών δεν είναι το παλιότερο που έχει εμφιαλώσει ποτέ η φίρμα. Ο βαρύτιμος τίτλος πηγαίνει σε ένα βαρέλι Glenfiddich του 1937, που εμφιαλώθηκε το 2001…

1 σχόλιο

  1. Ο άφρων επιδειξιομανής !
    Έδωσε 72.000.- € για 2 ποτηράκια ουίσκι!
    Στην Ατλάντα δεν υπάρχουν φτωχοί για να τους κάνει ευτυχισμένους;
    Πόσο κενός αισθημάτων μπορεί να είναι ο άνθρωπος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση