GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψάχνουν "φόρμουλα" για το "χαράτσι"

Ψάχνουν "φόρμουλα" για το "χαράτσι" Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να βγει η απόφαση του Αρείου Πάγου επί του αιτήμα...

Ψάχνουν "φόρμουλα" για το "χαράτσι"
Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να βγει η απόφαση του Αρείου Πάγου επί του αιτήματος αναστολής που έχει κάνει το ελληνικό δημόσιο και αφορά στην είσπραξη του τέλους ακινήτου μέσου του λογαριασμού της ΔΕΗ.
Σήμερα οι δύο πλευρές ανέπτυξαν τις απόψεις τους. Από την πλευρά του το ελληνικό δημόσιο επανέλαβε ότι υφίσταται πολύ μεγάλη ζημία άνω του 1 δισ ευρώ που δεν μπορεί να καλύψει με ισοδύναμα μέτρα, ενώ οι ενώσεις καταναλωτών υποστήριξαν ότι η είσπραξη του τέλους ακινήτων μπορεί να γίνει με άλλο τρόπο, ενδεχομένως με ένα νέο έντυπο.
Σε κάθε περίπτωση, διευκρινίζεται από δικαστικές πηγές ότι αυτό που εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο δεν είναι η νομιμότητα του τέλους καθώς αυτή έχει ήδη κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτή τη στιγμή αυτό που κρίνεται είναι ο τρόπος είσπραξής του. Μέχρι να βγάλει  πάντως απόφαση επί της αναστολής ο Άρειος Πάγος, ισχύει η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου ότι δηλαδή δεν μπορεί να εισπράττεται το χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ .

Πηγη: enikos.gr

2 σχόλια

  1. Μπορεί ο κ. Στουρνάρας να συνδέσει το χαράτσι με τον λογαριασμό ύδρευσης , έτσι θα συλλάβει και αυτούς που έχουν κόψει το ρεύμα, αλλά όχι το νερό . Μέχρι να βγεί απόφαση Δικαστηρίου θα έχει κερδίσει και το έτος 2013 , χα,χα χα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ ;

    ΚΑΙ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΕΚΡΙΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΔΕΗ.

    ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΑΠΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση