GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προκλητικός, κυνικός, αμετανότητος

  Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ίσως ο πιο προκλητικός, μέχρι σήμερα, υπουργός Οικονομικών.  Δεν φτάνει που διετέλεσε σύμβουλος του...


 
Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ίσως ο πιο προκλητικός, μέχρι σήμερα, υπουργός Οικονομικών. 
Δεν φτάνει που διετέλεσε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού και βασικού υπεύθυνου για την καταστροφή που υπέστησαν η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία, του Κώστα Σημίτη. 
Δεν φτάνει που προπαγάνδισε με προκλητικό τρόπο την λαοκτόνα πολιτική που σε συνεργασία με την τρόικα επέβαλε στον ελληνικό λαό. 
Δεν φτάνει που ενώ ο ελληνικός λαός οδηγείτο (και οδηγείται) στην εξαθλίωση, εκείνος υποστήριζε ότι αν δεν πάρουμε τη δόση θα πεινάσουμε (όχι ο ίδιος βέβαια. Στο εξωτερικό υπάρχει άφθονο σούσι). 
Δεν φτάνει που δήλωσε δημόσια ότι οι αποκρατικοποιήσεις δεν πρέπει να περνούν από το ελληνικό κοινοβούλιο. 
Δεν φτάνει που έχει πέσει έξω σε όλες του τις προβλέψεις, κάνοντας ακόμη και τους πλέον ειδικούς να αναρωτιούνται με το επίπεδο της οικονομικής του σκέψης. 
 
Ο υπουργός Οικονομικών, αγαπημένο παιδί του Κώστα Σημίτη και… δεξί πλέον χέρι του Αντώνη Σαμαρά στην πορεία για την καταστροφή της χώρας και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας εξακολουθεί και προκαλεί τον ελληνικό λαό.
Το έκανε από την εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά. Για άλλη μια φορά, ο άνθρωπος που λίγο έλειψε να πυροδοτήσει την κοινωνική βία δηλώνοντας ότι δεν θέλει να είναι εκείνος που θα κρεμάσουν στο Σύνταγμα, προκάλεσε τον ελληνικό λαό.
Διαβάστε μερικές από τις κορυφαίες ατάκες (όπως τις βρήκαμε στο kourdistoportocali.com). Σε παρένθεση μετά από κάθε φράση σχόλιο.
-Τους είπα αν δεν πάρουμε απόψε απόφαση για την Ελλάδα (στο Eurogroup), αύριο η Ελλάδα δεν θα είναι μια χώρα της Δύσης. Μοιραία θα αναζητήσει αλλού την σωτηρία της… (Ο Γιάννης Στουρνάρας αποκαλύπτει ότι υπάρχει και άλλη δυνατότητα να σωθεί η Ελλάδα, αλλά ο ίδιος συνειδητά οδήγησε το καράβι στην ξέρα …)
-Η πιο δύσκολη στιγμή μου ήταν όταν αφού είχα μιλήσει στη Βουλή για την επιμήκυνση που είχαμε εξασφαλίσει, με ενημέρωσε η Γραμματέας μου ότι με αναζητεί στο τηλέφωνο ο Σόιμπλε και μου είπε ότι υπάρχει και η Γερμανική Βουλή και πως δεν έπρεπε να έχω πει αυτά πριν ενημερώσει ο ίδιος το δικό του κοινοβούλιο. Λίγο μετά είχα συνάντηση με τα τρία κόμματα όπου ο καθένας έλεγε τα δικά του και είχε τις ενστάσεις του. Ακόμη κι εγώ που είμαι ήρεμος και ψύχραιμος άνθρωπος αισθάνθηκα πολύ δύσκολα. (Ομολογεί ο Γιάννης Στουρνάρας ότι λαμβάνει εντολές από τον υπουργό Οικονομικό της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε ένα κυρίαρχο κράτος, ο υπουργός Οικονομικών μίας κυβέρνησης που θα γνώριζε από διαπραγμάτευση και όχι μόνο από υποτέλεια θα είχε κλείσει το τηλέφωνο στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών. Θα λογοδοτούσε μόνο στον ελληνικό λαό και όχι στους ξένους εντολείς).

-Ζήτησα από την κόρη μου που είναι παντρεμένη και ζει στο εξωτερικό να μην αγοράσει σπίτι-κάτι που είχε προγραμματίσει να κάνει με τον σύζυγό της-ώσπου να περάσει η κρίση στην Ελλάδα.
(Ο ελληνικός λαός ο οποίος φτωχοποιείται και εξαθλιώνεται έχει συγκλονιστεί. Η κόρη του Γιάννη Στουρνάρα δεν θα αγοράσει σπίτι στο εξωτερικό, την στιγμή που σχεδιάζεται το πλιάτσικο στις ιδιοκτησίες των Ελλήνων …. Εξάλλου υπάρχουν πολυτελή σπίτια, για την οικογένεια, στα βόρεια Προάστια των Αθηνών και στη Σύρο, δίπλα στη βίλα του Γιάννου Παπαντωνίου)

-Δεν φοβάμαι τα συμφέροντα, γιατί είμαι καθαρός, κανείς δεν με κρατάει κι αυτή είναι και η γραμμή του πρωθυπουργού στις αποκρατικοποιήσεις.
(Μα είναι ποτέ δυνατόν τα συμφέροντα … να φοβούνται τον εαυτό τους; Το λαό πρέπει να φοβούνται. Και τι εννοεί ο Γιάννης Στουρνάρας ότι με το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς συγκρούστηκε ο ίδιος και ο Αντώνης Σαμαράς με τα συμφέροντα;)
 
-Τα πρώτα Μνημόνια δεν είχαν καν μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα, ενώ κάποια επαγγέλματα ποτέ δεν άνοιξαν στην πραγματικότητα μια και δεν είχαν υπογραφεί οι σχετικές διατάξεις.
(Μήπως να ξαναπαίξουν τα βίντεο για όλα όσα έλεγε ο Γιάννης Στουρνάρας την εποχή των πρώτων μνημονίων;)
-Είμαστε τυχεροί επειδή μπορεί να αξιοποιηθεί η μεγάλη περιουσία που κατέχει το ελληνικό κράτος και η Εκκλησία, σε αντίθεση με την Γαλλία που σε 500 οικογένειες ανήκει η μισή ακίνητη περιουσία της χώρας. (Ομολογεί για πολλοστή φορά τη διάθεσή του να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία. Τον ελληνικό λαό τον ρώτησε ο κύριος Στουρνάρας;)

-Βρίσκομαι σ΄αυτή τη θέση από πατριωτικό καθήκον.
(Σε ποια πατρίδα αναφέρεται; Σε ποια χώρα ακριβώς; Ο νικητής του κουίζ κερδίζει μία θέση σε κρατική τράπεζα, η οποία στη συνέχεια,τυχαία και περιέργως, θα μπατάρει και θα πουληθεί σε … γαλλικά συμφέροντα)
 
-Με τίποτε δεν πρόκειται να θυσιάσω το κεφάλαιο αξιοπιστίας που ανέκτησε η Ελλάδα στην Ευρώπη, συμφωνώντας στις Βρυξέλλες και αθετώντας στην Ελλάδα τις συμφωνίες. Προτιμώ να μην ξαναπατήσω το πόδι μου σε Εurogroup παρά να φανώ ανακόλουθος… (Η αξιοπιστία της χώρας, το κεφάλαιο που δημιούργησε ο Στουρνάρας και οι λοιποί υπεύθυνοι της κρίσης αποτυπώνεται κυρίως στις απαξιωτικές δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων. Δεν ταιριάζει στην αισθητική μας να τις επαναλάβουμε)
Από  periodista
Πηγή:kostasxan.blogspot.com

9 σχόλια

  1. Ο κάθε πικροκαμμένος βρήκε τσάμπα τοίχο και βγάζει τα απωθημένα του. Και τόλεγα πως οι Έλληνες δεν έχουν καιρό για σκέψη γιατί γράφουν (οι μαλακές απόψεις δεν είναι σκέψεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτα είναι τα αποτελέσματα όλων αυτών που μπαινουν στο παραβαν στις εκλογές και αντι να ψηφίσουν βαρανε μαλακια.

    Δηλαδή τι περιμένανε να υλοποιήσει ο ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΣ όλο το παραμυθι που πουλουσε σαν τον προκατοχο του; ποιους περίμεναν να χρησιμοποιήσει για να αποτελειωσουν την Ελλαδα καποιους απο αυτους που διαφωνουν μαζι του; ασφαλώς και θα χρησιμοποιούσε κοπρόσκυλα και τρισαθλια τομαρια που το παιζουν και πατριώτες ενω καθε μερα υπογραφουν θανατικες καταδικες.

    Ανασύρουν από την ναφθαλίνη καθε ρομποτακι ΑΤΜ και τον εμφανίζουν ως μεγα σε αυτο σε εκείνο στο αλλο και στην ουσια είναι ενα ξόανο ενα εργαλείο το οποιο θα κανει μια συγκεκριμένη δουλειά.

    Του δίνουν εντολές να εκτελεσει και αυτός το λέει διαπραγματευση!! εχουν φθασει σε τοσο προκλητικό σταδιο πλέον αυτα τα ξεφτιλισμενα υποκειμενα που δεν εχουν κανενα φραγμό.

    Οποτε όλοι εσείς που ψηφίσατε αυττους τους σωτήρες βγαλτε τωρα τον σκασμό και τραβατε στο κοτετσι σας κοτες λυρατες και επανασταετς του καναπε και της κουραδας.
    Στειλτε τα παιδια σας στις φαμπρικες και όπου αλλου καθιστε ηρεμα και ομορφα να σας ξεπατωσουν απο ολες τις μπαντες με φορους ακομα και για το κωλο σας, περιμενετε να σας δωσουν την συνταξη που σε λιγο θα ειναι το ημερησιο χαρτζηλικι σας και πατε στα φαρμακεια να βρείτε τα αρχιδια μου για φαρμακα.

    Κατα τα αλλα να ειστε εθνικά υπερήφανοι που είμαστε στο ευρω και βαλτε στην κατσαρολα σας σκατα μπουγιαμπεσα να φατε.
    Βαλτε μια αφίσσα απεναντι σας με τα ευρω για να αισθανεστε παμπλουτοι και συνεχιστε ριξτε την παχια μαλακια που εχει στουμπωσει το κεφαλι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ζήτημα σε κάθε εποχή είναι ποιος κρίνει ποιον. Στην ακόμα κι οι καπότες και γράφουν μόνες τους, πόσο μάλλον οι Νεοέλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κάθε καταπιεσμένος γράφει και αισθάνεται δημοσιογράφος. Ή ο αναλυτής του καφενείου. Τουλάχιστον κάθε καφενείο είχε έναν γραφικό. Το διαδίκτυο γέμισε με χιλιάδες κομπλεξικούς που κρίνουν τους πάντες και τα πάντα. Είναι κι αυτό κάτι, για τη μιζέρια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ = ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ !!!
    ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ,ΑΠΟΦΕΥΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ , ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΕΙ "ΝΟΜΟΥΣ" ΠΟΥ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νάτος ο γάτος ο συνταγματολόγος. Όχι άλλες μαλακίες, φτάνει για όλο το υπόλοιπο 2012.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΜΕΓΆΛΗ ΠΡΟΔΟΣΊΑ ΌΛΩΝ ΞΕΝΏΝ ΚΑΙ ΕΛΛΉΝΩΝ ΝΕΝΕΚΟΝ...

    Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΕΊΝΑΙ ΜΑΧΗΜΟΣ; ΤΙ ΚΆΝΕΙ; ΓΙΑΤΊ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΏΝΟΥΜΕ; ..ΜΗΠΩΣ ΕΊΝΑΙ ΝΕΝΕΚΟΙ;

    Αφού η Ελλάδα είναι «μαύρη τρύπα», και κατοικείται από τεμπέληδες, ανίκανους, κλέφτες και απατεώνες, γιατί δεν την αφήνουν να τιναχτεί στον αέρα;


    Γιατί επιμένουν στη διάσωσή μας με τον τρόπο που το κάνουν;

    Αυτοί... ξέρουν

    Από που θα πάρουν τα λεφτά που μας δίνουν μόνο και μόνο για να ξεπληρώνουμε παλιά δάνεια και να συντηρούνται οι συμβάσεις και τα μνημόνια;

    πως;Σύμφωνα, λοιπόν με την έκθεση της Deutsche Bank τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αέριου νοτίως της Κρήτης αποτιμώνται στα 427 δισ. ευρώ και μιλά για καθαρό όφελος για το δημόσιο της τάξης των 214 δισ. ευρώ -ή 107% του σημερινού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.


    Με δεδομένο ότι ως γενικός κανόνας το 25% εξ αυτών προορίζεται για το κόστος εξόρυξης και διάθεσης και άλλο 25% είναι το περιθώριο κέρδους των εταιρειών που θα αναλάβουν τις δραστηριότητες αυτές, υπολογίζει πως το 50% ήτοι περί τα 214 δισ. ευρώ αποτελούν το καθαρό όφελος για τα δημόσια ταμεία.

    Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 107% του ΑΕΠ και αναμένεται να αρχίσει να εισρέει κοντά στην χρονική στιγμή που έχει τεθεί ο στόχος για την μείωση του χρέους ως ποσοστό επί του ΑΕΠ προς τα επίπεδα του 120%, δηλαδή περί το 2020. Και αυτό διότι όπως επισημαίνει η έκθεση, συνήθως χρειάζονται 8 με 10 έτη για να αρχίσει η εμπορική εκμετάλλευση να παράγει χρηματοροές.

    Με απλά λόγια, κανείς δεν δανείζει τζάμπα... ΞΥΠΝΆΤΕ ΗΛΊΘΙΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ-ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ-ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟ-ΒΟΥΛΤΕΨΗ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΙΑ-ΚΟΥΒΕΛΗΔΕΣ-ΣΑΜΑΡΑΔΕΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ-ΛΟΒΕΡΔΟΥΣ ΚΑΙ SIA ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΕΧΩΜΕ ΒΡΑΚΙ ΝΑ ΒΑΛΩΜΕ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θηλιές στους πουλημένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ ΣΡΟΥΡΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΠΕΣΕΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ.

    ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΚΥΝΙΚΗ ΚΟΠΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΑΨΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ.

    ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΖΩΕΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΟΛΩΝ ΣΑΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ.

    ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΛΩΝ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΣΜΟΣ ΘΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΌ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ.

    ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση