GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεταμόσχευση αναστρέφει τα συμπτώματα του διαβήτη

Μια 43χρονη στη Βρετανία είναι από τους λίγους που έχουν υποβληθεί σε έγχυση β-κυττάρων του παγκρέατος πτωματικού δότη. Η ασθενής δέ...

Μια 43χρονη στη Βρετανία είναι από τους λίγους που έχουν υποβληθεί σε έγχυση β-κυττάρων του παγκρέατος πτωματικού δότη.
Η ασθενής δέχθηκε έγχυση β-κυττάρων των νησιδίων του Langerhans που προήλθαν από πτωματικό δότη. 
Μια 43χρονη γυναίκα από το Μπέρμιγχαμ η οποία πάσχει από διαβήτη τύπου 1 είναι από τους ελάχιστους «τυχερούς» που έχουν μέχρι στιγμής υποβληθεί στη Βρετανία σε μια πρωτοποριακή θεραπεία η οποία αφορά μεταμόσχευση κυττάρων πτωματικού δότη.
Μεταμόσχευση β-κυττάρων του παγκρέατος
Η συγκεκριμένη προσέγγιση που ελπίζεται ότι μια ημέρα θα προσφέρει οριστική θεραπεία ενάντια στον διαβήτη αφορά αντικατάσταση των β-κυττάρων των νησιδίων του παγκρέατος τα οποία είναι υπεύθυνα για την παραγωγή ινσουλίνης. Στον διαβήτη τύπου 1 το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται λανθασμένα σε αυτά τα κύτταρα και τα καταστρέφει με αποτέλεσμα ο οργανισμός του ασθενούς να μην παράγει πλέον ινσουλίνη και να παρουσιάζονται επικίνδυνες πτώσεις στο σάκχαρο του αίματος.
Η κυρία Αν Αντέρ, υποδιευθύντρια σχολείου, είδε μετά την επέμβαση τα συμπτώματα της νόσου της να αναστρέφονται. Η μεταμόσχευση έγινε στο πλαίσιο δοκιμής στο Νοσοκομείο Heartlands πριν από τρεις εβδομάδες και τα θετικά αποτελέσματά της είναι ήδη εμφανή.
Αναστροφή των συμπτωμάτων
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» η κυρία Αντέρ η οποία είναι μητέρα δύο παιδιών δήλωσε ότι «η επέμβαση γύρισε πίσω το ρολόι για μένα. Οι παρενέργειες του διαβήτη αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο μετά την υποβολή μου στη διαδικασία τα συμπτώματά μου άρχισαν να υποχωρούν. Τώρα πια χρειάζομαι πολύ μικρότερη δόση ινσουλίνης κάθε ημέρα ενώ έχω εμφανίσει μόνο μια υπογλυκαιμική κρίση αυτήν την εβδομάδα, ενώ πριν την επέμβαση είχα περίπου πέντε υπογλυκαιμικές κρίσεις εβδομαδιαίως».
Η κυρία Αντέρ διαγνώσθηκε με διαβήτη τύπου 1 στα 19 έτη της ενώ πέρυσι η κατάστασή της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Τότε ο δρ Μινγκ Μινγκ Τεχ, ειδικός στον διαβήτη και στην ενδοκρινολογία στο Νοσοκομείο Heartlands ο οποίος είναι από τους λίγους γιατρούς που έχει δημιουργήσει ειδική Κλινική Μεταμόσχευσης Κυττάρων των Νησιδίων του Παγκρέατος στη Βρετανία πρότεινε στην ασθενή τη συγκεκριμένη επέμβαση. Σύμφωνα με την κυρία Αντερ «η επέμβαση που μου παρουσίασε ο δρ Τεκ μου φάνηκε πολύ προηγμένη. Ημουν τυχερή που βρήκα ιστοσυμβατό δότη πολύ γρήγορα».
Προς οριστική θεραπεία του διαβήτη τύπου 1
Ο δρ Τεκ ανέφερε ότι «η μεταμόσχευση αυτού του είδους μπορεί να οδηγήσει σε θεραπεία του διαβήτη κάποια ημέρα».
Η διαδικασία αφορά λήψη κυττάρων από το πάγκρεας πτωματικού δότη και έγχυσή τους στο ήπαρ του λήπτη. Μετά τη μεταμόσχευση που διαρκεί περί τα 45 λεπτά και είναι ελάχιστα επεμβατική, τα κύτταρα αρχίζουν να παράγουν ινσουλίνη. Ετσι οι ασθενείς ζουν μια νέα ζωή με μεγαλύτερη ποιότητα η οποία περιλαμβάνει λιγότερες ή και καθόλου ενέσεις ινσουλίνης. 

4 σχόλια

  1. Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ!!!

    Κοιτάξτε τα καραγκιοζιλίκια του "Υπερμνημονιακού" Άδωνι Γεωργιάδη...

    Στην πρωινή εκπομπή του Γ. Αυτιά στον Σκάι, μιλούσε ένας συνδικαλιστής της Αστυνομίας, ο κ. Γερακαράκος, για το γεγονός ότι κάποιοι συνάδελφοί του κόλλησαν ψώρα, ενδεχομένως από τα κρατητήρια που υπάρχουν στα Αστυνομικά Τμήματα.

    Παίρνοντας το λόγο, ο γελοίος και απίστευτος καραγκιόζης Γεωργιάδης, που περιφέρεται σε όλα τα κανάλια ως ο κατεξοχήν εκπρόσωπος της ΝουΔούλας, κατά την προσφιλή του λογική:

    "Το μπουζούκι είναι όργανο,
    ο αστυνομικός είναι όργανο,
    άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι",

    είπε τα εξής κωμικοτραγικά και γελοία...

    Είπε λοιπόν, ότι αφού οι τοπικές κοινωνίες και ο ΣΥΡΙΖΑ, εναντιώθηκαν στη δημιουργία στρατοπέδων-κέντρων μεταναστών, άρα φέρουν την ευθύνη για την κατάντια αυτή στην Αστυνομία. Το είπε μάλιστα ξεκάθαρα:
    "Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ψώρα που κόλλησαν οι αστυνομικοί..."

    Στην παρέμβαση του συνδικαλιστή-αστυνομικού, ότι δεν μιλούσε για τα στρατόπεδα-κέντρα υποδοχής μεταναστών, αλλά για τα κρατητήρια στα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας, ο γελοίος καραγκιόζης (και πιο Μερκελιστής από την Μέρκελ), συνέχιζε να ωρύεται:

    "Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει που οι αστυνομικοί κόλλησαν ψώρα..."

    Το άκρον άωτον της γελοιότητας!!

    Να τον χαίρεται ο άλλος γελοίος, ο Σαχλαμαράς, που θέλει να τον κάνει και υπουργό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατ αρχας το "γεωργιαδης" της μανωλιδου ,δεν με ενδιαφερει..
    κανει οτι κανει,λεει οτι λεει γιατι ετσι λεει το "κ.μανωλιδου"...

    Αλλα οσον αφορα τα "μπατσοι γουρουνια δολοφονοι" ,εδω το πραγμα διαφερει..

    Αυτα τα πραμματα "πληρωμενα μαντροκυλα " μπατσοι γουρουνια δολοφονοι ,ΜΑΤ χωροφυλακες και αλλα τετοια ειδη ,δεν πρεπει να υπαρχουν..

    Δεν μιλαμε για εξοντωση,απλα να ..αποστρατευθουν...

    Αντε στο διαολο ρε αχρηστα κορμια ¨μπατσοι γουρουνια δολοφονοι"..
    Καντε καμμια αλλη δουλεια..τζογλανια..

    Δεν βλεπετε οτι ειστε το φτυσιμο της κοινωνιας γαμω τη φυλη σας??

    Δεν το βλεπετε ρε τζογλανια??

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O "γελοίος, ο Σαχλαμαράς"

    οπως και ο γελοιος μπουμπουκος δεν ειναι παρά ΟΡΓΑΝΑ-ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ!
    Στη μεγάλη συμφωνική των καραγκιοζηδων πολιτικων του Ελλαδιστάν.

    Αυτη την ορχήστρα των καραγκιοζηδων την φυλανε 80.000 αστυνομικοί, γνωρίζουν πως ειναι επιορκοι αλλα δικαιολογουνται με παραμυθια για "Δημοκρατία" κλπ

    Αυτη την ορχήστρα των καραγκιοζηδων την δικαιωνουν και την αθωωνουν 4.000 δικαστικοι υποκριτες, που τωρα προσπαθουν να ξαναπαρουν πισω τους μισθους και τα προνομια, που οι απατεωνες πολιτικοι τους χαρισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ" BLOGS (ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ)

    ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΩΝ

    ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ, ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΤΑ BLOGS ΜΕ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ ΩΣΤΕ

    "ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ" Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ....ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ 9ΔΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

    ΟΛΑ ΘΑ ΔΑΠΑΝΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΚΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-ΠΡΟΠΑΓΑΝΑΔΑ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΕΔ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ-ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

    ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση