GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τις δηλώσεις Ερντογάν αποκρυπτογραφεί η Αθήνα

Τις δηλώσεις Ερντογάν αποκρυπτογραφεί η Αθήνα Του Βασίλη Σκουρή Στην αποκρυπτογράφηση των τελευταίων επιθετικών δηλώσεων Ερντογάν προχ...

Τις δηλώσεις Ερντογάν αποκρυπτογραφεί η Αθήνα

Του Βασίλη Σκουρή
Στην αποκρυπτογράφηση των τελευταίων επιθετικών δηλώσεων Ερντογάν προχωρεί η Αθήνα, σε μια κρίσιμη εποχή για την εξωτερική πολιτική, αφενός καθώς ανακινείται το Σκοπιανό με την άφιξη Νίμιτς αρχές Ιανουαρίου σε Ελλάδα και FYROM και αφετέρου καθώς οι εξελίξεις από το μέτωπο της Συρίας αναμένονται ραγδαίες.

Οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού μάλιστα έγιναν το χρονικό διάστημα κατά το οποίο προετοιμάζεται το Συμβούλιο Κυβερνητικής Συνεργασίας των δύο χωρών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί αυτή τη φορά στην Άγκυρα, ως συνέχεια της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν –επικεφαλής υψηλού κυβερνητικού κλιμακίου – στη χώρα μας επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Αντώνης Σαμαράς, επικεφαλής αντίστοιχου κυβερνητικού κλιμακίου, πρόκειται να επισκεφτεί την Άγκυρα τέλη Ιανουαρίου αρχές Φεβρουαρίου, ώστε να προωθηθεί σειρά συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών.

Το ερώτημα που επικρατεί όμως στην Αθήνα είναι γιατί ο Ταγίπ Ερντογάν προέβη στις προκλητικές δηλώσεις ότι η Ελλάδα πουλάει τα νησιά της, δηλώσεις που προκάλεσαν τη σκληρή απάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις διπλωματικών κύκλων είναι ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός ανοίγοντας μέτωπο με την Ελλάδα έχει ως στόχο την ΕΕ και συγκεκριμένα το άνοιγμα συγκεκριμένων κεφαλαίων των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η Άγκυρα θεωρεί την Ελλάδα ως τον αδύναμο κρίκο της ΕΕ, ενώ ελπίζει σε δύο επιπλέον παράγοντες:

Πρώτον στην ιρλανδική προεδρία ,η οποία ξεκινά την 1η Ιανουαρίου και αντικαθιστά την καθόλου φιλική προς την Τουρκία κυπριακή προεδρία.

Και δεύτερον στις γερμανικές εκλογές , καθώς μεταξύ των ψηφοφόρων στη Γερμανία βρίσκονται αρκετοί Τούρκοι μετανάστες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους υποστηρίζουν το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Δεν είναι τυχαίο ότι η Άγκελα Μέρκελ εντός του Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα.

Πηγή: real.gr
Πηγη: enikos.gr

1 σχόλιο

  1. Την μια "αποκρυπτογραφούν" τον Ερντογάν, την άλλη τον Μπερίσα, την παραάλλη τον Γκρουέφσκι. Βρε, μήπως να τους κάνω χριστουγεννιάτικο δώρο έναν Enigma;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση