GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκδήλωση για τον Πρωτογενή Τομέα στο Δήμο Φαιστού

Το Σάββατο 8.12.2012 Ο Δήμος Φαιστού σε συνεργασία με το Γραφείο του Βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλους της Επιτροπής...


Το Σάββατο 8.12.2012 Ο Δήμος Φαιστού σε συνεργασία με το Γραφείο του Βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλους της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου κ. Σπύρου Δανέλλη, πραγματοποίησαν ενημερωτική εκδήλωση στο Πολύκεντρο του Δήμου στις Μοίρες. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο ίδιος ο κ. Δανέλλης, ο οποίος μίλησε για τη Νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική, ως μια βιώσιμη απάντηση στη κρίση.
Ο Δήμος Φαιστού σε μία προσπάθεια να ενημερώσει και να καταρτίσει τους αγρότες της περιοχής σε νέες καλλιέργειες και τις αλλαγές που επιφέρει η νέα κοινή αγροτική πολιτική ξεκίνησε μια σειρά ενημερωτικών συναντήσεων που θα συνεχιστούν και σε άλλα Δ.Δ του Δήμου Φαιστού. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εμπλεκόμενοι φορείς, σύλλογοι, παραγωγοί, καλλιεργητές που ασχολούνται με τον Πρωτογενή τομέα οι οποίοι και συμμετείχαν στην ανοιχτή συζήτηση.
Ο κ. Δανέλλης επισήμανε στην ομιλία του ότι: «Οι προτάσεις για τη νέα «ΚΑΠ», σε συνέχεια μιας εικοσαετούς προσπάθειας να στρέψει τον ευρωπαίο παραγωγό κοντύτερα στον καταναλωτή (δηλαδή τις «αγορές»), αλλά και να τον επανασυνδέσει με τη φύση, προσφέρουν τεράστιες ευκαιρίες για την ελληνική γεωργία. Μένει να τις διαβάσουμε και κατόπιν να τις ερμηνεύσουμε σωστά, χωρίς προκαταλήψεις και εμμονές, με στόχευση όχι μόνο το ίδιον όφελος αλλά και το κοινωνικό καλό.
Σε αυτήν την προσπάθεια δυναμικό ρόλο θα πρέπει να έχουν οι συνεταιρισμοί και οι ομάδες παραγωγών. Είναι άλλωστε μια κοινή ευρωπαϊκή εμπειρία. Ένας συνασπισμός παραγωγών -είτε πρόκειται για συνεταιρισμό είτε για ομάδα παραγωγών- είναι επίσης απαραίτητος για να εξασφαλισθούν οι ποσότητες που απαιτούνται, προκειμένου ένα προϊόν να έχει πρόσβαση στις μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου ή στις αγορές του εξωτερικού.
Όσο ποιοτικό και αν είναι το προϊόν, ο ενδιαφερόμενος αγοραστής του εξωτερικού θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει τη συνεπή του διάθεση σε ποσότητες μεγαλύτερες από ένα ελάχιστο όριο για να το προωθήσει. Διαφορετικά τα κόστη εμπορίας πολλαπλασιάζονται εκθετικά και η επίτευξη οποιασδήποτε συμφωνίας είναι αδύνατη. Εξυπακούεται βέβαια ότι αυτή η συνεργασία παραγωγών θα πρέπει να θεμελιώνεται σε υγιή επιχειρηματικά κριτήρια και έναν απολύτως σύγχρονο τρόπο διαχείρισης της επιχείρησης.
Η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη με αφορμή την εκδήλωση τόνισε: «Με γνώμονα ότι μεγάλο μέρος του Δήμου Φαιστού στηρίζεται στην αγροτική οικονομία, η δημοτική αρχή πρωτοστατεί στον αγώνα ενημέρωσης όλων εκείνων που ασχολούνται με τον Πρωτογενή Τομέα.
Ο Δήμος Φαιστού, με την συγκεκριμένη εκδήλωση εγκαινιάζει έναν ενημερωτικό κύκλο συναντήσεων, επισημαίνοντας η ενημέρωση που προέρχεται από αρμόδιους φορείς και ατόμα, που έχουν γνώση του στοχεύει,την αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας.
Οφείλουμε λοιπόν, όλοι να συνεισφέρουμε στον αγώνα για ενημέρωση των ανθρώπων που ζουν ή ασχολούνται με τον Πρωτογενή Τομέα. Για το λόγο αυτό ευχαριστούμε, τον Ευρωβουλευτή κ. Δανέλλη να επισκεφτεί, παρά το φορτωμένο πρόγραμμα του, την περιοχή της Μεσαράς και να δώσει «βιώσιμες λύσεις εναντία στην κρίση, μέσω της νέας κοινής γεωργικής πολιτικής» ανοίγοντας ένα νέο παράθυρο επικοινωνίας της δημοτικής αρχής με τα νέα Δεδομένα που εφαρμόζονται στην Ευρώπη. Πηγή: flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση