GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στόιμπερ: Άξιος επαίνου ο Σαμαράς

Στόιμπερ: Άξιος επαίνου ο Σαμαράς Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι άξιος επαίνου, δηλώνει ο επίτιμος πρόεδρος των Γερμανών Χριστιαν...

Στόιμπερ: Άξιος επαίνου ο Σαμαράς

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι άξιος επαίνου, δηλώνει ο επίτιμος πρόεδρος των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CDU), Έντμουντ Στόιμπερ, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Muenchner Merkur» και τονίζει ότι «η Ελλάδα τώρα προσπαθεί πραγματικά».

«Έχουμε αφήσει τα δυσκολότερα πίσω μας», δηλώνει ο κ. Στόιμπερ αναφερόμενος στην κρίση και, απαντώντας σε ερώτηση αν είναι σωστή «η τελευταία τόσο ήπια γραμμή από CDU και CSU», σημειώνει:
«Δεν το αντιλαμβάνομαι ως αλλαγή των CDU και CSU. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Μέρκελ και ο Σαρκοζί επίμονα, επί ώρες, μιλούσαν στον σημερινό πρωθυπουργό Α. Σαμαρά για να στηρίξει επιτέλους το πρόγραμμα εξυγίανσης της τότε κυβέρνησης. Δόξα τω Θεώ, εκείνος έκανε στροφή. Η Ελλάδα, τώρα, προσπαθεί πραγματικά. Είτε ο Σαμαράς θα τα καταφέρει, είτε η ελληνική δημοκρατία θα έχει κακό τέλος».
Ο κ. Στόιμπερ επισημαίνει ακόμη ότι «πρέπει, όμως, να μπορούμε και να λέμε ανοιχτά: χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία ευθύνονται και οι ίδιες για την κατάστασή τους» και προσθέτει: «Δείτε την Αθήνα: Ολόκληρη η γενιά των πολιτικών των οικογενειών Καραμανλή και Παπανδρέου έσυρε τη χώρα στην υπερχρέωση. Ένα τρίτο του κράτους χρηματοδοτείται μέσω δανείων - αυτό δεν θα μπορούσε να εξελιχθεί καλά».
Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο επίτιμος Πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών υποστηρίζει ότι αυτό θα πρέπει να συνεχίσει να εξετάζεται βήμα προς βήμα. «Η πολιτική της Α. Μέρκελ είναι σωστή, διότι μια επανεθνικοποίηση της δημοσιονομικής πολιτικής και της οικονομίας θα είχε ως συνέπεια όχι μόνο μια παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά και μια πολιτική επανεθνικοποίηση. Αυτό θα είχε για την Γερμανία απρόβλεπτες συνέπειες».

Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση