GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Δεν πρέπει να αυξηθούν οι πόροι του EMS»

Η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, δε θεωρεί ότι πρέπει να αυξηθούν οι πόροι του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (EMS...

Η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, δε θεωρεί ότι πρέπει να αυξηθούν οι πόροι του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (EMS) μετά την υποβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s την περασμένη εβδομάδα της πιστοληπτικής ικανότητας των μηχανισμών στήριξης της ευρωζώνης (EFSF, EMS).
«Ο ΕΜS έχει αρκετούς πόρους» τονίζει η κ. Φέκτερ σε συνέντευξή της, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην αυστριακή εφημερίδα Oesterreich.
Η Αυστριακή υπουργός, μια από τους πρώτους αξιωματούχους της ΕΕ που σχολίασε την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του EMS, χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή «ατυχή».
«Ελπίζω πως δε θα επηρεάσει τα επίπεδα των επιτοκίων. Αυτό θα ήταν σε βάρος των χωρών που χρειάζονται τη βοήθεια του EMS» τόνισε.
Έδωσε μια πιο αισιόδοξη εικόνα όσον αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης του δημοσίου χρέους της ευρωζώνης, επισημαίνοντας ότι οι ισπανικές τράπεζες χρειάστηκαν μικρότερη υποστήριξη από αυτήν που αναμενόταν αρχικά, ενώ η Πορτογαλία και η Ιρλανδία άρχισαν και πάλι να στέκονται στα πόδια τους.
«Η κρίση αυτή δεν έχει ακόμα τελειώσει, ωστόσο, συμπεριλαμβανομένης της διάσωσης της Ελλάδας, θέσαμε την ευρωζώνη σε στέρεο έδαφος» υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση