GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόσθετες παρεμβάσεις για την μείωση του ελληνικού χρέους εξετάζει το Eurogroup

Πρόσθετες παρεμβάσεις για την μείωση του ελληνικού χρέους στα επίπεδα του 124% του ΑΕΠ το 2020 εξετάζει αυτή την ώρα το Eurogroup, καθώς...

Πρόσθετες παρεμβάσεις για την μείωση του ελληνικού χρέους στα επίπεδα του 124% του ΑΕΠ το 2020 εξετάζει αυτή την ώρα το Eurogroup, καθώς αν και η διαδικασία για την επαναγορά των ομολόγων συγκέντρωσε προσφορές συνολικού ύψους 31,8 δισ. ευρώ, η συνολική μείωση του χρέους δεν επέτυχε τον στόχο.
Η μέση τιμή της επαναγοράς χρέους για το σύνολο των 20 ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου ανήλθε στα 33,5 σεντς στο ευρώ, έναντι αρχικού στόχου 32 ευρώ. Έτσι, η διαδικασία οδηγεί σε μείωση του χρέους κατά 9,5% και όχι σε απόσυρση χρέους 11% του ΑΕΠ που ήταν ο αρχικός στόχος.
Καθώς αυτό συνεπάγεται ότι το χρέος θα βρεθεί στο 126,6% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξετάζουν πρόσθετους τρόπους μείωσης του χρέους στο 124% του ΑΕΠ όριο που έχει συμφωνηθεί με το ΔΝΤ στο Eurogroup της 26ης Νοεμβρίου.

1 σχόλιο

  1. Ου..ου... μύλος γίνεται στον οργανισμό. Ο κλέψας, του κλέψαντος, τω κλέψαντι, ω παλιοκλέψαντες και παλιοκλεφταρέοι.


    Ντίνος Ηλιόπουλος, Έλληνας ηθοποιός

    Θ-Α-Ν-Α-Τ-Ο-Σ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση