GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοινωνικός Φιλελευθερισμός σε Εφαρμογή - H Ελληνική Οικονομία σε Ανασυγκρότηση

Η ‘’ κοινωνία αξιών ’’ συμμετέχει στο διεθνές πολυσυνέδριο ‘’Money Show’’, ένα σημαντικό θεσμό δύο δεκαετιών πλέον, για την οικονομική κα...

Η ‘’κοινωνία αξιών’’ συμμετέχει στο διεθνές πολυσυνέδριο ‘’Money Show’’, ένα σημαντικό θεσμό δύο δεκαετιών πλέον, για την οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας μας.
Η ‘’κοινωνία αξιών’’, με κεντρικό άξονα πολιτικής της την ανασυγκρότηση της Ελληνικής Οικονομίας, θα παρουσιάσει συγκεκριμένες και στοχευμένες προτάσεις για τους κυριότερους κλάδους, που μπορούν να θέσουν την οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά, με την δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, στη βάση της καινοτομίας, της διαφοροποίησης τω
ν προϊόντων, της ποιότητας και της υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Για την ‘’κοινωνία αξιών’’ η οικονομική ανάπτυξη δεν είναι μια μονοσήμαντη διαδικασία, αλλά το αποτέλεσμα ενός προσεκτικού στρατηγικού σχεδιασμού, για το «τι θέλουμε να πετύχουμε», πως «θα το πετύχουμε», ποιές είναι οι απαραίτητες δομικές αλλαγές και οι θέσεις που τις υποστηρίζουν, στα πλαίσια του ‘’κοινωνικού φιλελευθερισμού’’ και με σκοπό την κοινωνική ευημερία.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί: Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 18:00-20:00, στην αίθουσα Τερψιχόρη C, στο Athens Hilton.
Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρόεδρος της "κοινωνίας αξιών", Δημήτρης Μπουραντάς και την συζήτηση θα συντονίσει η Φροσελίνα Μπαχαρίου, Επιχειρηματίας, Οικονομολόγος, Υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης της ”κοινωνίας αξιών”.
Αναλυτικά οι ομιλητές και οι τίτλοι των παρουσιάσεων :
• Δημήτρης Μπουραντάς, Πρόεδρος ‘’κοινωνίας αξιών’’, Καθηγητής Ο.Π.Α., «Για μια Στρατηγική Ανάπτυξης»
• Στέλιος Φενέκος, Συντονιστής Πολιτικού Σχεδιασμού ‘’κοινωνίας αξιών’’, «Κοινωνικός Φιλελευθερισμός, η Ιδεολογική Ταυτότητα της Κοινωνίας Αξιών»
• Παναγιώτης Κ. Καμπισιούλης , Ηλ/γος Μηχ/κος, Msc, MBA, “Κάνοντας την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας να δουλέψει»
• Νικόλαος Κοκκάρης, Οικονομολόγος, «Ελληνική Γεωργία. Μια Πλατφόρμα Πολλαπλής Ανάπτυξης»
• Νίκος Κ. Δενιόζος, M.Sc. - Ph.D., Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ.- ΕΛ. ΑΚ. ε.α., «Εμπορική Ναυτιλία : Το συγκριτικό πλεονέκτημα και η δυναμική προς την ανάπτυξη»
• Θανάσης Μαρκαντώνης, Οικονομολόγος, Χρηματιστηριακός Εκπρόσωπος Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος, Μέλος ομίλου Λαϊκής τράπεζας. «Σύγχρονες Ιδέες και Προτάσεις για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα»
• Γιώργος Μπενάρδος, Αντιπρόεδρος Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου, Σύμβουλος Επιχειρήσεων «Ελληνικός Τουρισμός : Μια Αναξιοποίητη Πηγή Ανάπτυξης»

3 σχόλια

  1. Χτύπησε κόκκινο η υποκρισία του πολιτικού συστήματος. Την ώρα που με το νέο φορολογικό οι ελληνικές οικογένειες, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι φορτώνονται με νέα δυσβάσταχτα βάρη, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης βγάζει λάδι τους βουλευτές, διατηρώντας ανέγγιχτο ένα από τα προκλητικότερα προνόμια και ρουσφέτια που έκανε η Πολιτεία στους εθνοπατέρες. Αυτό δεν είναι άλλο από το...αφορολόγητο (του συνόλου) της βουλευτικής αποζημίωσης.Το όλο θέμα αγγίζει τα όρια της πρόκλησης. Με τον νόμο 3842/2010 φαινομενικά καταργήθηκε το δικαίωμα των βουλευτών να μη φορολογείται το 60% περίπου της βουλευτικής τους αποζημίωσης, όπως ίσχυε με το Ζ’ Ψήφισμα του Συντάγματος το 1975. Κι ενώ η κατάργηση θα έπρεπε να ισχύσει από το 2010 και οι βουλευτές να φορολογηθούν όπως όλοι οι υπόλοιποι πολίτες, η δημοσιοποίηση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών για το 2010 αποδεικνύει ότι ο νόμος -άγνωστο με εντολή τίνος- δεν ίσχυσε ποτέ.Δεν ίσχυσε ούτε καν η εγκύκλιος που έστειλε τότε το υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι από τη φορολόγηση εξαιρείται το 25% της βουλευτικής αποζημίωσης ως ποσό που τεκμαίρεται ότι δαπανήθηκε για τα λειτουργικά έξοδα του βουλευτή.Ποιες είναι αυτές οι δαπάνες; Επιδόματα που παίρνουν οι βουλευτές στο χέρι για την οργάνωση γραφείου, τα έξοδα κίνησης, τις συμμετοχές στις επιτροπές αλλά και τα ταχυδρομικά τέλη, τα οποία δεν φορολογούνται μολονότι είναι όσο η μισή βουλευτική αποζημίωση. Ειδικά για το τελευταίο παραμένει, ωστόσο, το ερώτημα για ποιον λόγο οι βουλευτές παίρνουν στο χέρι περίπου 1.130 ευρώ μηνιαίως για ταχυδρομικά τέλη, ενώ από το Σύνταγμα προβλέπεται ταχυδρομική ατέλεια για τους βουλευτές!

    Τα παραδείγματα, όπως φαίνεται και από τα έγγραφα που δημοσιεύουμε, είναι ενδεικτικά:

    - Βουλευτής με ετήσια αποζημίωση 109.506 ευρώ φορολογήθηκε μόνο για τα 26.156 ευρώ, ενώ αφορολόγητα έμειναν 83.350 ευρώ! Ποσοστό αφορολογήτου 76%.
    - Βουλευτής με 111.877 ευρώ ετήσια αποζημίωση φορολογήθηκε ως μισθωτός με εισόδημα 28.613 ευρώ, ενώ αφορολόγητα έμειναν 83.264 ευρώ. Ποσοστό αφορολογήτου 74%.
    - Τρίτος βουλευτής με εισόδημα από τη βουλευτική αποζημίωση 110.153 ευρώ φορολογήθηκε μόνο για τα 27.941 ευρώ. Ποσοστό αφορολογήτου 75%.

    Οπως μάλιστα λένε εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, οι οποίοι γνωρίζουν καλά τα φορολογικά, το ίδιο εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα. Δηλαδή να μένει αφορολόγητο το συντριπτικά μεγάλο ποσό των βουλευτικών αποδοχών. Την ώρα δε που για τον απλό πολίτη η φορολόγηση αρχίζει από το πρώτο ευρώ, για έναν βουλευτή που παίρνει 100.000 ευρώ η φορολόγηση αρχίζει μετά 70.001ο ευρώ!

    Πριν από δύο εβδομάδες σε τηλεοπτική εκπομπή ο Αδωνις Γεωργιάδης, μην μπορώντας να κάνει αλλιώς, παραδέχτηκε ότι υπάρχει αφορολόγητο για τους βουλευτές. Στις επίμονες αιτιάσεις όμως φοροτεχνικών ότι το αφορολόγητο είναι πάρα πολύ μεγάλο ο κ. Γεωργιάδης επέμεινε στο 25%, παρότι από τα 97.000 ευρώ που έλαβε το 2010 φορολογήθηκε μόνο για τα 27.000 ευρώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Θάνος Τζήμερος είναι ένας “Ναζί” σε περιτύλιγμα τεχνοκράτη και αυτό είναι δύο φορές πιο επικίνδυνο, κυρίως γι αυτούς που δεν μπορούν να δουν μέσα από το περιτύλιγμα.

    Μέσα στην κρίση των θεσμών και της συνοχής της Ελληνικής κοινωνίας, ο Τζήμερος είναι ακόμα πιο επικίνδυνος και από τη “Χρυσή Αυγή”, κυρίως διότι το πρόσωπο των φασιστών του Μιχαλολιάκου πλέον δεν κρύβεται.

    Αντίθετα για τον... μέτρ της διαφήμισης, είναι πολύ εύκολο να στρογγυλέψει τα λόγια του και να τα πλασάρει ως τεχνοκρατική προπαγάνδα.

    Αν κάποιοι παρουσιάζουν τον Μιχαλολιάκο με τον Χίτλερ, τότε σίγουρα ο Τζήμερος είναι ο Γκαίμπελς, ο υπεύθυνος προπαγάνδας αυτής της τάσης διαχωρισμού της Ελληνικής κοινωνίας και θερμός υποστηρικτής του καπιταλιστικού με στοιχεία... χούντας, συστήματος.

    Και είναι πραγματικά κρίμα να μην θυμίσουμε τις θέσεις του επιγραμματικά:

    “Όχι δεν είμαστε υπέρ των συλλογικών συμβάσεων.. καθόλου κατάκτηση δεν είναι.. το ελάχιστο ας το βρεί ο καθένας με τον εργοδότη του.. να διεκδικήσει ο καθένας το μισθό ανάλογα με τις δυνατότητές του“.

    “Η «περιφρούρηση απεργίας» είναι ποινικό αδίκημα και με την υπάρχουσα νομοθεσία. Εμποδίζεις το πλοίο να αποπλεύσει; Σύλληψη και αυτόφωρο”.

    “Απαγορεύονται οι πορείες στο οδόστρωμα”.

    “Να μην ξεχνάμε ότι κάθε εργαζόμενος μετανάστης στερεί μια θέση εργασίας από έναν Έλληνα άνεργο .. τώρα που ο έλληνας είναι απελπισμένος είναι πρόθυμος να δουλέψει και για πολύ λιγότερα.. πολλοί Έλληνες θα δεχόντουσαν να εργαστούν σε οποιονδήποτε τομέα αρκεί να εξασφάλιζαν στοιχειωδώς τα προς το ζην.”

    Φυσικά ο κ. Τζήμερος κάνει αυτό που πρέπει για τον εαυτό του. Όντας ένα από τα βασικά παραδείγματα της λειτουργίας του καπιταλισμού, στην ουσία αυτό που θέλει είναι να αποδομήσει τον σοσιαλισμό.

    Ένα σχέδιο το οποίο ξεκινάει από ακόμα ψηλότερα και ο ίδιος σαν υπηρέτης του συστήματος φυσικά δεν χάνει την ευκαιρία.

    Όσο γι αυτούς που ακόμα τον ακούν, το μόνο που τους μένει είναι να καταταγούν στα τάγματα θανάτου της Χρυσής Αυγής.

    Έτσι κι αυτοί θα βρουν το ρόλο τους, όταν το καθεστώς της δημοκρατίας καταργηθεί σε αυτή τη χώρα, ένα σχέδιο που όσο μακριά και φαίνεται, είναι πολύ πιο κοντά από όσο φανταζόμαστε...

    ΥΓ: Ο Τζήμερος κατάλαβε ότι απέτυχε και ψάχνει να βρει... άρμα για να μπει στην Ελληνική Βουλή και κάνει αδέξια ανοίγματα... (ακρο)δεξιά.

    ΒΡΕ ΟΥΣΤ.....ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεννήθηκα στις 20 Οκτωβρίου του 1977. Στις 20 Νοεμβρίου 1977, ο Αντώνης Σαμαράς εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Μεσσηνίας με τη Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) στις Ελληνικές βουλευτικές σε ηλικία 26 ετών.

    Στην ομιλία του στη Βουλή πριν από μερικές ημέρες, κατά τη διάρκεια της ψήφισης του προϋπολογισμού ο Αντώνης ο Σαμαράς, μίλησε για τους 35άρηδες και για το πόσο τους έχει στο μυαλό του, προσπαθώντας να λύσει τα προβλήματά τους.

    Ο Αντώνης ο Σαμαράς ο οποίος στα 26 του και αφού πρώτα είχε φτιάξει με ένα φίλο του μια πιτσαρία που έσκισε, μπήκε στην Ελληνική Βουλή. Χρειάστηκε να περάσουν 35 χρόνια, να λύσει όλα τα προβλήματά του, να φτάσει στα 61, στα συντάξιμα δηλαδή, για να κάνει την επανάστασή του.

    Ο Αντώνης Σαμαράς, προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι το... μέλλον.

    Προερχόμενος από μια παράταξη που μαζί με το ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν τη “χώρα του Ποτέ”, αυτός, ο Πίτερ Παν και τα υπόλοιπα ορφανά, τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρόκειται για το νέο, το καινούριο, το εκσυχρονιστικό.

    Ας τα βάλουμε, όμως, κάτω. Πόσους άραγε διορισμούς μετράνε Σαμαράς, Βενιζέλος και οι λοιποί συγγενείς σε αυτό το δύσμοιρο ελληνικό δημόσιο;

    Πόσες πελατειακές σχέσεις έχουν δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια. Πόσες παροχές σε δημοσίους υπαλλήλους; Πόσες “δουλειές” σε ιδιώτες επιχειρηματίες; Πόσες μίζες; Πόσα δάνεια σε εκδότες; Πόσοι φωτογραφικοί νόμοι;

    Και τώρα που πραγματικά φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού, αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους, να κοκκινίζουν από ντροπή και να κρυφτούν, αναγνωρίζοντας την αποτυχία τους, προσπαθούν να πείσουν ότι εμείς που “μαζί τα φάγαμε” πρέπει να πληρώσουμε.

    Είμαι 35 ετών και δεν έχω “φάει” ποτέ τίποτα. Έχω αποδώσει όλους μου τους φόρους στο κράτος. Έχω πληρώσει όλες μου τις κρατήσεις σε όλα τα ταμεία που έχω ένσημα.

    Δεν χρωστάω ευρώ στην εφορία, εξυπηρετώ το ένα και μοναδικό δάνειο που έχω με το αίμα μου. Καθημερινά δίνω μάχη για την επιβίωσή μου, δουλεύοντας 15 ώρες την ημέρα.

    Και δυστυχώς για σας τα καταφέρνω και δεν έχω παράπονο. Γι αυτό και έχω τη δυνατότητα να σας γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια. Δεν με εξοργίζετε πια, αλήθεια.

    Σας λυπάμαι, όμως, πολύ όλους. Σας λυπάμαι γιατί δεν μπορείτε να έχετε καθαρά μάτια, καθαρή συνείδηση, καθαρή ψυχή.

    Την ώρα που ο κ. Σαμαράς μιλά για τη σωτηρία της πατρίδας με... σπαραγμό ψυχής, μέσα από το πρωθυπουργικό γραφείο μοιράζονται διαφημίσεις από τα κρατικά ταμεία στα... φιλικά ΜΜΕ. Σε αυτούς που μετά τις εκλογές πέρασαν από το ίδιο γραφείο και τους ζητήθηκε να... βάλουν πλάτη.

    “Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση.”, είχε πει ο Ουμπέρτο Έκο. Κάτι ήξερε. Κάτι έμαθε και ο Αντώνης.

    Συγχαρητήρια, λοιπόν, για το νέο τέρας που πέρασε από τη βουλή των Ελλήνων εις βάρος των Ελλήνων. Συγχαρητήρια και στα κανάλια για την προσέγγισή τους τόσες ημέρες μετά

    Μένει να δούμε πόση δυστυχία θα φέρετε ακόμη στη χώρα για να ικανοποιήσετε τους... εταίρους μας και να καλύψετε τα ίχνη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση