GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΚΛΟΠΗ...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου. Πάντα θεωρώ την φορολογία βάρβαρη κρατική παρέμβαση στην προσωπική ζωή. Παράλληλα, αποτελεί μοχλό οικονομική...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου.

Πάντα θεωρώ την φορολογία βάρβαρη κρατική παρέμβαση στην προσωπική ζωή. Παράλληλα, αποτελεί μοχλό οικονομικής στασιμότητας και κοινωνικής αποτελμάτωσης. Πουθενά η μεγάλη φορολογία δεν οδήγησε σε ανάπτυξη. Αντίθετα, αποτελεί συνώνυμο της ύφεσης και λεωφόρο προς την δυστυχία. Η συγκεκριμένη όμως κυβερνητική πρόθεση να συνθλίψει την κοινωνία κάτω από τις ερπύστριες του αδυσώπητου κράτους και των ιλιγγιωδών φορολογικών επιβαρύνσεων επιβεβαιώνει μια τραγική διαπίστωση. Η φορολογία αποτελεί συνειδητή πλέον κλοπή. Με αυτουργούς τους κυβερνώντες και ηθικούς υπεύθυνους τους θλιβερούς κρατιστές και τους πελαγωμένους ευρωπαίους ηγέτες. Αν κάποιος βάλει το χέρι του στην τσέπη μου και μου αφαιρέσει το μισό μου εισόδημα, συλλαμβάνεται και κλείνεται στην φυλακή. Το κράτος όμως νομιμοποιείται να μου αφαιρεί όποιο ποσοστό του εισοδήματός μου ορέγεται. Με την επίκληση απλά μιάς κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Μπορεί άραγε η πλειοψηφία να μου αφαιρέσει και την ζωή; Διότι η ιδιοκτησία και το προιόν της δουλειάς μου αποτελεί ατομικό δικαίωμα. Και τα δικαιώματα δεν υπάγονται σε καθεστώς πλειοψηφίας. Οσο για δημοσιονομική αποτελεσματικότητα, μιλάμε μάλλον για κωμωδία. Μειώνονται εισοδήματα και αυξάνονται επιβαρύνσεις (φόροι, τέλη, υπηρεσίες). Από που και πως θα πληρωθούν αυτά; Και με τι διαθέσιμο εισόδημα θα κινηθεί η αγορά; Πως δηλαδή «σωζόμαστε», με την ατομική μας χρεωκοπία; Μέσω της επιβίωσης ενός κράτους που αδιαφορεί και εξοντώνει τους πολίτες; Τα ισοδύναα που ζητά ο κ. Στουρνάρας υπάρχουν. Και είναι ξεκάθαρα. Κόψτε κράτος!!

5 σχόλια

  1. Το κράτος είναι κομμένο μέχρι αιδίας. Δε λειτουργει τίποτα στη παιδεία και την υγεία λόγω έλλεψης πόρων. Κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία συνεχώς. Οι ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν καύσιμα κτλ. Σίγουρα υπάρχουν 4-5 χιλιάδες άχρηστα λαμόγια αλλά αυτό δε θα σώσει το πρόβλημα. Μιλάμε για ελλείψεις δεκάδων χιλιάδων θέσεων σε άλλους τομείς.

    Το ισοδύναμο είναι να κόψουμε τη πληρωμή των δανείων και των τόκων. Δεν υπάρχει άλλο ισοδύναμο. Έχουμε κουρέψει ασφαλιστικά αμεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια κτλ.

    Ή θα διαγράψουμε το χχρέος ή θα κινεζοποιηθούμε. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ υπάρχουν ΜΟΝΟ 4-5 χιλιάδες άχρηστα λαμόγια,

    ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ 200-300.000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΛΠ

    ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πες μας αν έχεις/είχες off-shore κι άσε τις (τάχα μου) κλάψες. Είσαι ένας από τους ολετήρες.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πρεπει να σε πανε κωλοφερατζα για κανα χρονο για να στρωσεις με τις μαλακιες που γραφεις πονηρε σηστημικε αλλα δεν χορταινεις μπινελικι και συνεχιζεις τις αρθρομαλακιες μαλλον εισαι βιτσιοζος.


    ο μπλαρογαμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση