GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Liberation: Αρνητικά σχόλια για την επιστροφή Μπερλουσκόνι

Η γαλλική εφημερίδα, παράλληλα, πλέκει το εγκώμιο του Μόντι   «Ύμνοι» σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τα έργα και τις ημέρες του Μάριο Μ...

Η γαλλική εφημερίδα, παράλληλα, πλέκει το εγκώμιο του Μόντι
 
«Ύμνοι» σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τα έργα και τις ημέρες του Μάριο Μόντι. Ειρωνείες, προειδοποιήσεις και διόλου κολακευτικά πρωτοσέλιδα την ίδια στιγμή για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Το εγκώμιο του τεχνοκράτη πρωθυπουργού της Ιταλίας έπλεξαν τη Δευτέρα οι Χέρμαν βαν Ρομπάι και Μάρτιν Σούλτς από το Όσλο κατά την τελετή παραλαβής του Νόμπελ Ειρήνης.
Η γαλλική Liberation την ίδια στιγμή αφιέρωσε στον Καβαλιέρε το πρωτοσέλιδό της υπό τον τίτλο «η επιστροφή της μούμιας», τονίζοντας ότι η επιστροφή του Μπερλουσκόνι κινδυνεύει να βυθίσει την Ιταλία στο χάος.
Η εφημερίδα επισημαίνει πως η επιστροφή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι επισπεύδει την αποχώρηση του Μάριο Μόντι και κινδυνεύει να βυθίσει πρώτα την Ιταλία και εν συνεχεία την Ευρωζώνη στο χάος.
Ο Μάριο Μόντι υπήρξε ένας «μεγάλος» πρωθυπουργός της Ιταλίας και όποιος κι αν αναλάβει μετά απ’ αυτόν θα πρέπει να ακολουθήσει τις ίδιες πολιτικές δημοσιονομικής σταθεροποίησης, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.
«Δεν επεμβαίνω στην ιταλική πολιτική μπορώ μόνο να πω πως ο Μάριο Μόντι έκανε σπουδαία δουλειά ως πρωθυπουργός. Αποκατέστησε την εμπιστοσύνη στην Ιταλία και η Ιταλία είναι ένας σημαντικός παίκτης στην Ευρωζώνη, έτσι βοήθησε εξαιρετικά να διατηρηθεί η σταθερότητα στην Ευρωζώνη» σημείωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους.
«Ο Μάριο Μόντι ήταν ένας σπουδαίος πρωθυπουργός της Ιταλίας και ελπίζω πως οι πολιτικές που εφάρμοσε θα συνεχιστούν μετά τις εκλογές. Δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από τα υγιή δημοσιονομικά και μια ανταγωνιστική οικονομία. Είναι οι μόνοι τρόποι για να καταπολεμηθεί η ύφεση και η ανεργία. Δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή απ’ αυτό που κάνει ο κ. Μόντι» συνέχισε.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς εξέφρασε επίσης τη λύπη του για την αποχώρηση του Μόντι. «Είναι πολύ κρίμα που ο Μόντι δεν μπορεί να πάει μέχρι το τέλος» δήλωσε ο Σουλτς, λέγοντας πως είναι «αρκετά ανήσυχος» όσον αφορά την πολιτική σταθερότητα στην Ιταλία.
Την Κυριακή ο Σουλτς είχε προειδοποιήσει πως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποτελεί απειλή για την Ιταλία και την Ευρώπη, οι οποίες αντίθετα χρειάζονται σταθερότητα, τονίζοντας ότι πολλά από τα προβλήματα της Ιταλίας συνδέονται με τη διακυβέρνηση του Μπερλουσκόνι.
Ο Μάρτιν Σουλτς έχει ιδιαίτερη προϊστορία με τον Μπερλουσκόνι. Ήταν Ιούλιος του 2003 όταν ο τότε πρωθυπουργός της Ιταλίας βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργισμένη αντίδραση του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς απευθυνόμενος στον σοσιαλιστή Γερμανό ευρωβουλευτή Μάρτιν Σουλτς είπε: «Κύριε Σουλτς, γνωρίζω πως στην Ιταλία γυρίζεται μία ταινία για τα στρατόπεδα των ναζί. Θα ήθελα να σας προτείνω το ρόλο του κάπο. Θα σας πήγαινε τέλεια».
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση