GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλότερος ο Σαμαράς...

Στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 22,1%, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει...

550 334 194815 Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλότερος ο Σαμαράς



Στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 22,1%, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 20,1%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 9,3% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ (6%), Ανεξάρτητοι Ελληνες (5,5%), Δημοκρατική Αριστερά (4,4%), ΚΚΕ (4,2%) και Οικολόγοι Πράσινοι (2,4%). Αλλο κόμμα απαντά το 3,1%, Λευκό το 1,1%, Άκυρο το 6,3%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 22,9% των ερωτηθέντων.
Στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει τη διαφορά και προηγείται με ποσοστό 28,7%, ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία με 26,1%, η Χρυσή Αυγή με 12,1%, το ΠΑΣΟΚ με 7,8%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 7,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,7%, το ΚΚΕ 5,4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,1% και Άλλο Κόμμα 4%.
Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 46,2% ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 29,5%, Κανένα Κόμμα με 14,9%, Άλλο Κόμμα με 5,9%, ενώ υπάρχει κι ένα ποσοστό της τάξης του 3,5% που απάντησε «Δεν Ξέρω, δεν Απαντώ».
Στην κάρτα που αφορά το ερώτημα για την υποστήριξη σε κόμμα που ψηφίζω: γιατί με εκφράζει ή γιατί δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική, το 48,6% απάντησε: «υποστηρίζω την πολιτική του κόμματος που στηρίζω με σκεπτικισμό γιατί δεν με εκφράζει απόλυτα αλλά πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική», το 35,6% απάντησε: «υποστηρίζω με θέρμη την πολιτική του κόμματος το οποίο στηρίζω γιατί πραγματικά με εκφράζει», ενώ υπάρχει και ποσοστό 15,8% που απάντησε: «Δεν ξέρω-Δεν απαντώ».
Στο ερώτημα ποιος από τους δύο, Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας, θεωρείται ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 34,8% και ο κ. Τσίπρας, 31,1%, ενώ 33,6% απαντούν κανένας από τους δύο.

13 σχόλια

  1. Επιστολή Σόιμπλε για να εκταμιευτεί η δόση στην Ελλάδα ________________

    Υπέρ της εκταμίευσης της επόμενης δόσης της δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα, μετά την επιτυχή έκβαση του ελληνικού προγράμματος επαναγοράς χρέου,...τάσσεται η Γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με επιστολή του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, την οποία επικαλείται η γερμανική υπηρεσία του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

    Στην επιστολή, σύμφωνα με το πρακτορείο, επισημαίνεται ότι οι τροποποιήσεις στο Ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης και η επιτυχία του προγράμματος επαναγοράς χρέους σημαίνουν ότι το επίπεδο σταθερότητας του Ελληνικού δημόσιου χρέους είναι τέτοιο ώστε «η Γερμανική Κυβέρνηση να στηρίζει την καταβολή της επόμενης δανειακής δόσης προς την Ελλάδα».

    παρακαλώ, παρακαλώ..
    ΑΡΧΙΣΤΕ ΤΟ
    κλάααμαααααα..ομαδικα
    Συριζοπατριώτες του κώλου και της Χ.Αηδίας
    & Αεροψεκασμένοι...σε αποσύνθεση αερίων πουρδής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 12 Δεκ 2012 9:16:00 μ.μ.

    Όταν θαρθεί το εκκαθαριστικό της εφορίας και ο μειωμένος μισθός να δούμε αν θα τραγουδάς κοπρόσκυλο του κερατά. Οι 9 στους 10 Έλληνες θα κλαίνε του χρόνου και εσύ, λιβανιστήρι του κερατά, πανηγυρίζεις. Δεν ντρέπεσαι, ξεφτιλισμένε; Πόσα θα έχεις εξαργυρώσεις το πληκτρολόγιο, μετά την αφισοκόλληση ; Σου εύχομαι τα χειρότερα για σένα και όλο σου το σόι. Να πάθεις, όσα θα πάθουν εκατομμύρια Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ; ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ 500 ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

    ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΣΚΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΟΤΑ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ; ΟΡΙΣΤΕ : ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΕΒΑΛΛΑΝ ΤΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ 10.000 ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΣΚ, ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΖΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΤΕΡΟ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΕΣΟΥΛΕΣ Ή ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΥΝΟΙΚΟΤΕΡΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΛΠ. ΕΣΕΙΣ, ΟΜΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΠΑΣΚ, ΔΑΠ ΚΑΙ ΠΑΣΠ ; ΤΙ ΚΟΙΝΟ , ΠΙΑ, ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ; ΚΑΛΑ , ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΑΡ ΔΕΝ ΛΕΜΕ, ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέτοια καγκούρια είναι στη ΝΔ...
    Βλέποντας ότι η ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταποντίζονται εκλογικά, σκέφτηκαν να διαλύσουν με αποστοσίες τους ΑΝΕΛ, ώστε να μη μπορεί να σχηματιστεί αντιμνημονιακή κυβέρνηση και να διαλυθεί φορολογικά η ελληνική κοινωνία.Θα προσπαθήσουν να κάνουν το ίδιο και με άλλα κόμματα, αλλά είναι τόσο βλάκες ώστε δεν καταλαβαίνουν ότι οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ δεν θα ακολουθήαουν τους κωλοτούμπες βουλευτές τύπου Μαρκόπουλου και λοιπά, αλλά θα πάνε μαζικά ή στο Σύριζα ή στη Χρυσή Αυγή και θα τους ενισχύσουν ακόμα περισσότερο. Το φορολογικό, διαλυομένων των ΑΝΕΛ, θα οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους και νεόπτωχους απευθείας στο Σύριζα και στη Χρυσή Αυγή, που θα πιάσουν ανέλπιστα μεγάλα ποσοστά. Φυσικά η ΝΔ δεν θα μπορέσει ούτε το 1/3 των βουλευτών της να εκλέξει στις επόμενες εκλογές και θα έχει τη τύχη του ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Καμμένος… Τσακαλώτος.
    Ο Τσίπρας… Βελουχιώτης.

    Με τον στρατηγό Τσακαλώτο παρομοίασε ο Πάνος Καμμένος τον εαυτό του, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή “Πρωινό ΑΝΤ1″ με τον Γιώργο Παπαδάκη, στην τηλεόραση του “ΑΝΤ1″, αφήνοντας να εννοηθεί κατ’ αντιστοιχία ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο Άρης Βελουχιώτης.

    Η σχετική αναφορά έγινε από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε ερώτηση για το κατά πόσο θα μπορούσε να συνεργαστεί το κόμμα του με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις επόμενες εκλογές, μια προοπτική που φαίνεται ότι έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στο να υπάρξει εσωκομματικός εμφύλιος και να αποχωρίσουν οι Γιάννης Μανώλης, Χρήστος Ζωής και Δημήτρης Σταμάτης, ενώ πολλά άλλα στελέχη τα οποία προέρχονται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκονται επίσης στην πόρτα της εξόδου.

    Ο Πάνος Καμμένος θέλησε με την παραπάνω υπερβολή να δείξει ότι για το καλό της χώρας και τη σωτηρία της πατρίδας δεν θα είχε πρόβλημα να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ,
    άφησε ωστόσο αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα και της Κουμουνδούρου για αλλαγή στάσης και “μαλάκωμα” των αντιδράσεων κατά του Μνημονίου.

    Ο Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν ανήκουν στην Κεντροδεξιά, και δεν πρόκειται να κινηθούν πολιτικά σε εκείνον τον χώρο,


    Σαν τον Αρχηγό Πάνο πάντως ΚΑΝΕΙΣ ...
    Έχω να το λέω !!!
    Μόνο Ο Μαριάς και Ίσως ο Χαικάλης μπορούν κάπως να πλησιάσουν την "Ελληνοσύνη" και την "Ανεξαρτησία" του..

    αλλάαα Ένας τόσο ΕΞΥΠΝΟΣ Έλληνας σαν την ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΤΑ του, πώς την πατά συνεχώς και βάζει σε κύριες θέσεις
    ανθρώπους που πάσχουν από σύνδρομα ;;

    Τόσο "ΑΤΥΧΟΣ" ;;; Ο Πανάρας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΣΟ ΤΥΧΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ( ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ Ο ΑΝΤΟΥΑΝ ) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ; ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΟΗΤΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 4-5 ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΔΡΑ, ΕΧΟΥΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ ( ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ), ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ, ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΔΕΡΝΟΥΝ 8 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150.000 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 90.000 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ! ΚΑΛΟΥΣ ΜΑΚΑΚΕΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗΣ Η ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ 150 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ. ΑΛΛΑ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ,ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ Η ΜΑΖΙΚΗ ΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2013.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 12 Δεκ 2012 9:31:00 μ.μ.

    Πόσα κιλά μακάκας Νεοδημοκράτης μπορεί να είσαι ; Τόνους ! Ελπίζω οι γονείς σου να ντρέπονται για το έκτρωμα που γέννησαν, αναθεματισμένε. Σκατά να τρως σε όλη σου τη ζωή, λεφτά να πιάνεις και σκατά να γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Καημμένος άρχισε να μιλάει για δολάρια και συνεργασία με την αριστερά

    - Τι (κάνεις πως) δεν καταλαβαίνει;
    ΗΛΙΘΙΕ.

    Τι άλλαξε σε ένα μήνα;;;

    Ας μας απαντήσουν οι κ. Μαρκόπουλος, Ζώης, Γιαννάκης, Μανώλης και Σταμάτης τι άλλαξε σε ένα μήνα ;;;

    Ο Καμμένος μας έλεγε "μιλάω με τον Ομπάμα" - VIDEO.
    Απόλυτα φυσιολογικά τα όσα καταγγέλει ο Γιάννης Μανώλης, για έναν "αρχηγό" που έκανε κόμμα για να ξεμπλέξει με τα 20 εκ αγωγές που τους έχουν κάνει για όσα λέει κατά καιρούς και δεν μπορεί να αποδείξει.

    Ας τα ακούσουν οι ΑΕροψεκασμένοι και εμείς είμαστε διατεθειμένοι να τους καλοσορίσουμε στην πραγματικότητα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανωνυμε του 9.16 που χαιρεσαι με την εκταμιευση της δοσης σε παρακαλω να μου δωσεις τι ρουφας για να γουσταρουμε και εμεις και να τα βλεπουμε ετσι χαρουμενα οπως εσυ. Λες και τη δοση θα την παρεις εσυ και η οικογενεια σου. Οσο για την χρυση αηδια κομπλεξικε οσο θα υπαρχεις εσυ και κατι αλλοι μαλακες τοσο θα την φερνετε πιο κοντα μας σε εμας τους πρωην μαλακες της ΝΔουλας και το αντιστοιχο για τον ΣΥΝ για τους πρωην μαλακες του ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αντιδράσεις προκαλεί στο εσωτερικό της «Νέας Δημοκρατίας» η αποκάλυψη ότι ο κ. Κώστας Μαρκόπουλος βρισκόταν σε επικοινωνία με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη εδώ και καιρό. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι αποδεικνύεται προσχεδιασμένη η κρίση στους «Ανεξάρτητους Έλληνες»… Από ποιον; Οι ίδιοι άνθρωποι τονίζουν ότι δε θα τους έκανε εντύπωση αν, με τις ευλογίες Σαμαρά, η όλη κίνηση ήταν μελετημένη από την πρώτη στιγμή, ώστε η ΝΔ να τοποθετήσει μέσα στους ΑΝΕΛ ένα Δούρειο Ιππο, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να κάνει την κίνησή του, την κατάλληλη στιγμή.

    Με την παροιμία «λαγός πιπέρι έτριβε, κακό της κεφαλής του» σχολίασε ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ. την εμπλοκή που φαίνεται πως έχει ο στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης στην εσωκομματική ένταση που έχει ξεσπάσει στο κόμμα του κ. Πάνου Καμμένου.

    Η αποκάλυψη του “Newsbomb.gr” για τη μυστική συνάντηση που οργάνωσε ο αποπεμφθείς κ. Κώστας Μαρκόπουλος με τον κ. Λαζαρίδη, παρουσία του «έτερου Καππαδόκη» κ. Χρήστου Ζώη σε μεζεδοπωλείο στο κέντρο των Αθηνών προκάλεσε σειρά αντιδράσεων. Η περιγραφή που δώσαμε χθες βράδυ έκανε κάποιους να πουν πολλά περισσότερα και να προκαλέσουν συζητήσεις.

    Όντως λοιπόν, η συνάντηση έγινε στο «Γκούγκου» που βρίσκεται στην οδό Σίνα. Σε ένα χώρο που θυμίζει το παντοπωλείο του Ζήκου από την ταινία «Της κακομοίρας» λέγεται ότι ο κ. Μαρκόπουλος επέλεξε να γίνει η τελική συμφωνία που μεθόδευε εδώ και πάρα πολύ καιρό ώστε να γυρίσει στο «μαντρί» με όλες τις πολιτικές πρόνοιες που πρέπει να έχει ένας «άσωτος υιός». Δεν γνωρίζουμε αν είναι σημειολογική η επιλογή του χώρου αλλά σίγουρα ενόχλησε πολλούς σε Ν.Δ. και «Ανεξάρτητους Έλληνες».

    Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/261365/to-antartiko-markopoyloy-egine-me-entoli-samara#ixzz2Es2kvX8L

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 12 ΔΕΚ 2012 9:16:00 Μ.Μ..

    Τι να πει κανείς για αυτόν το Τυκακο..

    ---------------------------------
    Είναι ΜΑΛΑΚΑΣ;

    Είναι μισθωτός κόμματος;

    Είναι ο Αδωνης;

    Είναι Γερμανοτσολιάς;

    Είναι κερατάς ;{του γαμιέτε η γυναίκα η μάνα με κανένα πολιτικάντη;}

    Είναι ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;


    Άκου ρε ηλίθιε ΟΎΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΈΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΆ...{διάβασε ηλίθιε της δήλωσης του διοικητή της τράπεζας της ΕΛΛΑΔΟΣ Προβοπουλου} ούτε ευρώ λέει μαλάκα στην πραγματική οικονομία...

    ΨΙΤ ...ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 12 Δεκ 2012 9:58:00 μ.μ.

    Φίλε, πρώην Νεοδημοκράτη, όπως είμαι και εγώ και αρκετοί φίλοι και συγγενείς μου, στη ΝΔ δεν έχουν καταλάβει τι τους περιμένει με τη κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά, των φοροαπαλλαγών,των δώρων και τη κατάργηση των τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων. Είμαστε τόσο εξοργισμένοι, όσο δεν φαντάζονται στη ΝΔ. Το φορολογικό και τα επιδόματα θα είναι η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ της. Τους το υποσχόμαστε, όσο ζούμε, να τους ρίξουμε στα τάρταρα, όπως το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και το ΛΑΟΣ. Και θα έρθει η τιμωρία, αργά ή γρήγορα, γιατί μας εξαπάτησαν τον Ιούνιο και υπέκλεψαν εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους Τριτέκνων και Πολυτέκνων.
    Όλη η Ελλάδα τους καταριέται και τους βρίζει πατόκορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δολάριο : "αυτή η φαεινή ιδέα του κ. Καμμένου"...
    Οι εξελίξεις στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, αλλά και οι διαφορετικές γραμμές πλεύσης που υιοθετούνται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ , αποδεικνύουν ότι η αντιμνημονιακή στάση δεν αποτελεί ικανή συνθήκη, δεν είναι το αναγκαίο ιδεολογικό υπόβαθρο για να σταθεί και να αναπτυχθεί ένα κόμμα.

    Κι’ αυτό για μια σειρά λόγους.

    Όταν είναι απολύτως βέβαιο ότι λεφτά δεν υπάρχουν – και αυτά που υπάρχουν είναι από τις δόσεις ή από τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων του Δημοσίου – καλείσαι να εξηγήσεις τι θα κάνεις στην περίπτωση που οι δανειστές κλείσουν τη στρόφιγγα.

    Εκεί, λοιπόν, ακούγονται του κόσμου οι τρελές ιδέες:

    Ότι θα καταγγείλουμε το μνημόνιο (δηλαδή τις υπογραφές μας με 16 χώρες που όλο και λιγοστεύουν, οπότε όλο και πιο πολύ εξαρτώμεθα από τους ισχυρούς της Ένωσης), αλλά οι δανειστές θα αναγκαστούν να μας τροφοδοτούν με χρήμα.

    Ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ και επιτέλους μπορούμε άνετα να πάμε στη δραχμή, στη μνα ή δεν ξέρω σε ποιο άλλο ανύπαρκτο νόμισμα, να κόβουμε μονέδα στο Νομισματοκοπείο και να συνεχίσουμε να ζούμε κανονικά, να εισάγουμε φάρμακα, να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις, να πάρουν οι άνθρωποι τα εφάπαξ που περιμένουν εδώ και χρόνια – αποκρύπτοντας, βέβαια, την τρομερή υποτίμηση και την απίστευτη ανθρωπιστική καταστροφή που θα προκύψει εφόσον δεν θα λειτουργεί τίποτε σε βασικούς τομείς όπως η υγεία.

    Ότι αν στριμωχτούμε πολύ, μπορούμε να επιλέξουμε ένα άλλο ισχυρό νόμισμα, όπως το δολάριο για παράδειγμα!

    Πώς θα γίνει αυτό, αυτή η φαεινή ιδέα του κ. Καμμένου, άγνωστο!

    Θα έχουμε δολάριο και θα ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ή θα φύγουμε από την ΕΕ και θα υποκλιθούμε στην αστερόεσσα;

    Και μήπως βρέθηκε κανείς να μας φέρει δολάρια με τα τσουβάλια;

    Όλα αυτά καταδεικνύουν πως το «αντιμνημόνιο» δεν είναι ιδεολογία και επομένως δεν αρκεί για να στηρίξει πολιτικά ένα κόμμα.

    Διότι αν αύριο το πρωί ξυπνούσαμε και δεν υπήρχε μνημόνιο, είναι βέβαιο ότι δεν θα υπήρχε τίποτε που να κρατήσει ενωμένο ένα τέτοιο (ευκαιριακό) κόμμα, που σχηματίστηκε για να απορροφήσει τη λαϊκή οργή.

    Αν αύριο το πρωί ξυπνούσαμε και δεν υπήρχε μνημόνιο, επίσης όλα τα πλήθη που συνέρρευσαν στον ΣΥΡΙΖΑ θα επέστρεφαν στα παλιά τους κόμματα.

    Διότι ουδείς θα είχε όρεξη να ψάχνει κάθε φορά να βρει με τη γνώμη ποιας συνιστώσας θα έπρεπε να συνταχθεί.

    Συμπέρασμα: Όσο πιο γρήγορα γίνουν οι αναγκαίες κινήσεις για να δρομολογηθεί η έξοδος από το μνημόνιο, τόσο γρηγορότερα θα ησυχάσουν τα αυτιά μας από διάφορες τρέλες.

    Οι οποίες (τρέλες) λέγονται – πασπαλισμένες με μπόλικες αντιφάσεις και άφθονο λαϊκισμό – διότι ακόμη και ένα ευκαιριακό κόμμα ή ένα κόμμα με ευκαιριακή πελατεία κάτι πρέπει να πει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση