GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O θεός του Αστερίξ κάνει βόλτες γύρω από τη Γη

Ο αστεροειδής Toutatis πέρασε την Τετάρτη κοντά από τον πλανήτη μας Δείτε ένα βίντεο για τον Tutatis Χιούστον    αστεροειδής Touta...

Ο αστεροειδής Toutatis πέρασε την Τετάρτη κοντά από τον πλανήτη μας
Δείτε ένα βίντεο για τον Tutatis
Χιούστον 
 αστεροειδής Toutatis βρίσκεται σε σχεδόν ίδια τροχιά με αυτή της Γης. Τα τελευταία 24ωρα ο αστεροειδής έχει εισέλθει στη διαστημική μας γειτονιά και την Τετάρτη έκανε το κοντινότερο πέρασμα του από τον πλανήτη μας. Οι επιστήμονες έχουν στρέψει το βλέμμα τους στον Toutatis και καθησυχάζουν την κοινή γνώμη αναφέροντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο Toutatis να κατευθυνθεί προς τη Γη, τουλάχιστον για μερικές εκατοντάδες χρόνια ακόμη.
Ο διαστημικός «θεός»
Ο Toutatis (Τουτάτις) είναι ένας μικρός σε διάμετρο αλλά μεγάλος σε μήκος διαστημικός βράχος. Υπολογίζεται ότι το μήκος του φτάνει τα 4.3 χλμ. Ο αστεροειδής ακολουθεί μια τροχιά παρόμοια με αυτή της Γης και κάθε τέσσερα χρόνια πλησιάζει τον πλανήτη μας. Το κοντινότερο πέρασμα του από τη Γη το έκανε την Τετάρτη.
Ο Tutatis πέρασε με ταχύτητα 39.600 χλμ/ώρα σε απόσταση περίπου επτά εκατομμυρίων χλμ από τον πλανήτη μας. Οι επιστήμονες εκμεταλλεύονται το πέρασμα του Tutatis από την περιοχή μας για να μελετήσουν την κίνηση του και να κάνουν ακριβέστερες προβλέψεις για τη μελλοντική πορεία του. Εκτιμούν ότι ο Tutatis θα επιστρέψει στη γειτονιά μας το 2562.
Ο αστεροειδής πήρε το όνομα του από τον ομώνυμο θεό των Γαλατών στον Αστερίξ. Οι δημιουργοί του κόμικ έκαναν παράφραση του ονόματος Teutates (Τεουτάτες) ενός αρχαίου θεού των Κελτών που η ετυμολογία του ονόματος του σημαίνει «πατέρας του λαού» και λατρευόταν από κελτικούς λαούς στη Γαλατία και τη Βρετανία ως θεός- προστάτης της φυλής.
image9 O θεός του Αστερίξ κάνει βόλτες γύρω από τη Γη
Κοντινή φωτογραφία του αστεροειδή λίγες ώρες πριν κάνει το κοντινότερο πέρασμα του από τη Γη.

Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση