GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O τυφώνας επιστρέφει στις Φιλιππίνες

Σε κατάσταση συναγερμού ξανά οι Φιλιππίνες, που επλήγησαν από το φονικό πέρασμα του τυφώνα Μπόπα, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι τ...

Σε κατάσταση συναγερμού ξανά οι Φιλιππίνες, που επλήγησαν από το φονικό πέρασμα του τυφώνα Μπόπα, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι την Κυριακή θα χτυπήσει ξανά την περιοχή.
Αν και έδειχνε να απομακρύνεται αφού κατέστρεψε ολόκληρες κοινότητες στο νότο η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας προειδοποίησε ότι το φαινόμενο επανέρχεται την Κυριακή, αυτή τη φορά με κατεύθυνση στο βορρά.
Οι αρχές προειδοποιούν τους πολίτες για ισχυρούς ανέμους με ταχύτητα περίπου 160 χλμ/ώρα και έντονες βροχοπτώσεις.
Από την Τρίτη, οπότε ο Μπόπα έπληξε τη χώρα, έχουν εντοπιστεί 546 σοροί σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία όμως ο τελευταίος επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 459 νεκρούς, 463 τραυματίες και 532 αγνοούμενους.
Πολλοί από τους εκατοντάδες νεκρούς δεν έχουν αναζητηθεί ακόμη και σήμερα από τους συγγενείς τους, γεγονός που αναγκάζει τις αρχές των Φιλιππίνων να εξετάσουν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν έναν ομαδικό τάφο.
“Σκεφτόμαστε να θάψουμε τις σορούς που δεν έχουν αναζητηθεί εξαιτίας του κινδύνου για τη δημόσια υγεία”, δήλωσε ο υποστράτηγος Άριελ Μπερνάρντο επικεφαλής της μονάδας του στρατού που διεξάγει τις επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης στην επαρχία Κομποστέλα Βάλεϊ του νησιού Μιντανάο.
Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί. “Πιθανόν οι μισοί από τους αγνοούμενους είναι πλέον νεκροί”, δήλωσε ο κυβερνήτης της Κομποστέλα Βάλεϊ Αρτούρο Ούι.
Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο πρόεδρος Μπενίνο Ακίνο ανακοίνωσε ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες παροχής βοήθειας στους πληγέντες και ότι θα αποδεσμευθούν πόροι για την ανακούφισή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση