GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Μόρσι θα τροποποιήσει το Σύνταγμα που εξόργισε τους Αιγύπτιους...

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι ζήτησε να τροποποιηθεί το διάταγμα που του χορηγεί διευρυμένες εξουσίες, το οποίο πυροδότησε ένα ...

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι ζήτησε να τροποποιηθεί το διάταγμα που του χορηγεί διευρυμένες εξουσίες, το οποίο πυροδότησε ένα έντονο κίνημα διαμαρτυρίας εδώ και περισσότερο από δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Χισάμ Καντίλ.
Ο Μόρσι ανέθεσε σε έξι προσωπικότητες, οι οποίες μετείχαν μαζί του σήμερα σε σύνοδο, «να τροποποιήσουν την συνταγματική διακήρυξη», διευκρίνισε ο Καντίλ.
Η ομάδα αυτή ειδικών απαρτίζεται από νομικούς και πολιτικές προσωπικότητες.
Οι έξι ειδικοί «συναντήθηκαν για να συντάξουν ένα νέο κείμενο, το οποίο μπορεί να τελειώσουν απόψε ή αύριο το πρωί», πρόσθεσε ο Καντίλ.
Ο πρόεδρος ζήτησε επίσης, σύμφωνα με τον Αιγύπτιο πρωθυπουργό, «να βρεθεί μια νομική λύση που να επιτρέπει την αναβολή του δημοψηφίσματος» που προβλέπεται να διεξαχθεί στις 15 Δεκεμβρίου για το νέο Σύνταγμα, το οποίο επίσης επικρίνεται έντονα από την αντιπολίτευση.
Λίγο πριν από τις δηλώσεις αυτές του Αιγυπτίου πρωθυπουργού, ο κύριος συνασπισμός της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης, το Μέτωπο Εθνικής Εξυγίανσης (FSN), είχε ζητήσει τη συνέχιση των διαμαρτυριών κατά του προέδρου Μόρσι.

2 σχόλια

  1. Καλώς ορίσατε στην Επανάσταση του face-book και του twitter...



    Καπετάν Μακρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Αραβική "Άνοιξη", made by CIA. Όπως η "αυθόρμητη εξέγερση" του 2008 (με όλα τα ΜΜΕ "αγανακτισμένα").

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση